De azi încep înscrierile pentru loteria abonamentelor la Festivalul Internațional George Enescu 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-azi-incep-inscrierile-pentru-loteria-abonamentelor-la-festivalul-international-george-enescu-2021/

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziţioneze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitaţi să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele şi abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

Un articol de Liliana Matei|9 iunie 2021

Festivalul Internațional George Enescu 2021 se va desfășura între 28 august și 26 septembrie, la București și în mai multe orașe din țară, cu tema „O istorie din iubire”, pentru a promova lucrurile extraordinare pe care oamenii le pot crea atunci când colaborează din dragoste pentru muzică. Va fi un eveniment jubiliar, cel mai lung din istoria sa, care va aniversa 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și cea de-a 25-a ediție a Festivalului. Informații despre program pot fi găsite aici, iar despre bilete, aici. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program.

 Loteria abonamentelor

Din cauza volumului foarte mare de cereri pentru abonamente înregistrat la edițiile anterioare ale Festivalului, precum și a situației excepționale apărute în urma pandemiei Artexim, organizatorul Festivalului Internațional George Enescu, împreună cu Eventim.ro, partenerul oficial de ticketing al festivalului, vor organiza o loterie pentru a selecta aleatoriu cine va avea posibilitatea să achiziționeze abonamente. Astfel, șansele de cumpărare a abonamentelor la Festival vor fi egale pentru toate persoanele interesate.

 Iubitorii de muzică clasică care doresc să cumpere abonamente trebuie să se înscrie la loterie prin acest formular. Înscrierea pentru loteria abonamentelor va avea loc între 9 și 28 iunie, exclusiv online pe site-ul eventim.ro, iar tragerea la sorți va avea loc joi, 1 iulie, la ora 12:00, la Ateneul Român și se va trasmite în direct pe festivalenescu.ro și eventim.ro.

Tragerea la sorți se va face prin metode electronice, pe baza website-ului random.org, fără posibilitatea intervenției umane în algoritmul de selectare a câștigătorului. Vânzarea în sistem de loterie va oferi șanse egale tuturor celor care vor să achiziționeze abonamente la Festival. Procedura utilizată este folosită și la alte evenimente internaționale de muzică clasică.

Calendar loterie

  • Perioada de înregistrare: 09.06.2021 – 28.06.2021
  • Extragere: 01.07.2021
  • Perioada de plată: 02.07.2021- 16.07.2021
  • Vânzarea generală a biletelor individuale: 19.07.2021

Abonamentele la concertele de la Ateneul Român

Un abonament la Ateneu cuprinde bilete pentru toate cele 29 de concerte din seria Concerte și Recitaluri și costă 4900 leipentru categoria I și 3900 lei – pentru categoria a II-a.

Accesul la Ateneul Român se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, pe care le prezentăm mai jos, deoarece obiectivul este ca publicul să acopere 70% din capacitatea sălii. Accesul publicului în Ateneu se va face în baza unui document de identitate, precum și a prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
  • dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Iubitorii muzicii sunt rugați să se asigure că pot îndeplini  aceste condiții înainte de a face opțiunea de a achiziționa bilete și abonamente, pentru că altfel nu vor avea acces în sală. 

 Abonamente la concertele de la Sala Palatului

Abonamentul la Sala Mare a Palatului cuprinde bilete pentru cele 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune în vânzare abonamente la cinci categorii de prețuri:

  • categoria VIP – 4900 lei
  • categoria I – 3900 lei
  • categoria a II-a – 2900 lei
  • categoria a III-a – 2100 lei
  • categoria pensionari – 1500 lei

Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 50% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Abonamentele la concertele de la Sala Auditorium

Abonamentul la Sala Auditorium cuprinde bilete pentru cele 9 concerte din seria Enescu și contemporanii. La categoria I, prețul unui abonament este de 400 lei și la categoria a II-a – 300 lei.

Accesul publicului în Sala Auditorium se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, corespunzătoare faptului că publicul prezent va ocupa max 70% din capacitatea sălii: document de identitate, precum și unul dintre următoarele documente:

  • dovada oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
  • dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Procedura de înscriere la tombola abonamentelor:

  • Începând cu 9 iunie 2021 înscrierea la loterie se va efectua pe site-urile ro și festivalenescu.ro printr-un formular de înscriere. Pentru a facilita organizarea accesului, cumpărătorii sunt rugați să completeze în formular ce fel de dovadă medicală vor prezenta la intrarea în sală.
  • Clientul își va introduce numele, numărul de telefon, adresa poștală și adresa de e-mail și alege tipul de abonament dorit. O persoană se poate înscrie doar o singură dată și poate solicita maximum 2 locuri. Dacă mai multe persoane doresc să beneficieze de abonament, acestea trebuie să efectueze o înregistrare nouă cu detalii diferite. Clientul va avea, de asemenea, opțiunea de a alege dacă dorește ca biletele să fie expediate prin e-mail sau prin curier.
  • Clienții vor avea posibilitatea să selecteze categoria de preț pe care și-o doresc, vizualizând distribuirea lor în planul de sală. După extragere, comenzile vor fi create automat, sistemul oferind cele mai bune locuri disponibile din categoria selectată.
  • Perioada de înregistrare se va încheia pe 28 iunie.
  • Pe 01 iulie 2021 va avea loc extragerea pentru fiecare tip de abonament. Se va face o listă de așteptare printr-o a doua extragere.
  • După extragere, câștigatorii vor fi contactați prin e-mail/telefon și vor putea achiziționa abonamentele până pe 16 iulie 2021.
  • Cei care nu vor achita comanda în maxim 14 zile vor pierde dreptul de achiziționare a abonamentelor acesta fiind transferat următoarei persoane de pe lista de așteptare.
  • Pe 16 iulie 2021 se va încheia perioada de plată, urmând ca abonamentele să fie distribuite până pe data de 12 august 2021.
  • Puteți contacta direct echipa Eventim la adresa de mail [email protected] sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Informații despre ediția din 2021

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.  Programul ediției a 25-a a Festivalului Internațional George Enescu poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Spre deosebire de celelalte ediții, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări și adaptări, pentru a face față provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:

Va fi o ediție care să readucă în viața tuturor bucuria sărbătorii.  Festivalul Enescu 2021 va celebra 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și de aceea va oferi publicului cel mai amplu program de lucrări enesciene din istoria sa, interpretate de artiști și orchestre internaționale – 40, incluzând aici și patru simfonii. Va fi în egală măsură o ediție jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediție.  

27
/06
/14

Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” organizează în perioada 5-10 iulie un casting pentru unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume – „Fantoma de la Operă”, producție ce va intra în repertoriul instituției începând cu stagiunea 2014-2015. Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow și de o echipă de creație alcătuită din artiști români și străini.

25
/06
/14

Primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, se pregătește intens pentru ediția a doua. Între 4 și 6 iulie, mii de iubitori ai jazz-ului sunt așteptați „să acapareze” Parcul Central.

25
/06
/14

De la Bruckner la Tina Turner…ar putea fi o cale lungă – şi totuşi nu e chiar aşa. Pentru că în mod poate ciudat, într-o singură săptămână se lansează în cadrul aceleiaşi mari case de discuri – Deutsche Grammophon – discuri care conţin şi muzica lui Bruckner, dar şi a Tinei Turner.

16
/06
/14

Vineri, 20 iunie (19.00), la Sala Radio, veţi avea plăcerea de a asculta, în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, una dintre simfoniile care au născut cele mai multe dezbateri ideologice: Simfonia a VII-a în do major – Leningrad, creaţie a compozitorului rus Dmitri Şostakovici.

14
/06
/14

Opera Naţională Bucureşti propune publicului, în 17 iunie, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de către tenorul Marcello Giordani, unul dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii, fiind invitat permanent al celor mai prestigioase scene de concert şi opere din lume, incluzând Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Royal Opera Covent Garden, Opernhaus Zürich, Staatsoper Viena, Opéra National de Paris, Teatro Liceu din Barcelona etc.

11
/06
/14

Convenţia a fost simplă. Pornind de la fiecare literă din alfabet, Eduard Kunz a ales un cuvânt cheie care îi defineşte viaţa. Şi l-a explicat. Şi, ca orice artist care se respectă nerespectând regulile, a sărit chiar peste litera A. Şi a început aşa:

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.