De la “Dead Poets Society” la “Training Day”
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-la-dead-poets-society-la-training-day/

O incursiune „Garantat 100%” prin viaţa şi cariera lui Ethan Hawke. Cu Ethan Hawke. Actorul american este invitatul lui Cătălin Ştefănescu duminică, 22 octombrie, de la 23.00, la TVR 1şi TVR+.

Un articol de Petre Ivan|20 octombrie 2017

Avea 12-13 ani când a primit un rol de figuraţie în spectacolul Sfânta Ioana, de George Bernard Shaw. Apoi, la câţiva ani, vine şi primul rol într-un film. „E extrem de riscant pentru un adolescent să intre brusc în această lume a industriei spectacolului. Tentaţiile sunt enorme, iar felul în care îţi gestionezi relaţia cu această lume e esenţial”, începe Ethan Hawke povestea sa la Garantat 100%.

Actorul american Ethan Hawke este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la o nouă ediţie Garantat 100%, pe care telespectatorii o pot urmări duminică, 22 octombrie, de la 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

„Am discutat cu Ethan Hawke despre începuturile carierei sale de actor. A povestit despre colegi de aceeaşi vârstă care s-au pierdut pe parcurs, unii eşuând în droguri şi alcool, alţii chiar alegând calea sinuciderii. Am discutat apoi despre idealurile adolescenţei sale, relaţia cu părinţii, despre dorinţa de a ajunge un fel de Jack London, şi despre filmul care îl propulsează definitiv în atenţia publicului – Dead Poets Society. Ocazie cu care îi cunoaşte pe regizorul Peter Weir şi pe actorul Robin Williams, pe care îl admiră şi de la care învaţă foarte mult”, ne dezvăluie Cătălin Ştefănescu.

La Garantat 100%, Ethan Hawke vorbeşte despre felul său de a înţelege ce înseamnă să întruchipezi un personaj, şi despre faptul că nu poţi iubi ceea ce faci, dacă te limitezi la a vedea calea pe care ai ales-o doar ca pe o meserie.

Duminică seară, la TVR 1, Ethan Hawke povesteşte şi despre cum a simţit presiunea, emoţia, tensiunea de a juca alături de un actor legendar, aşa cum este Denzel Washington. Training Day e un film de la care Ethan Hawke consideră că începe, într-un fel, maturitatea sa de actor. Invitatul lui Cătălin Ştefănescu explică pe larg ce înţelege el prin ideea de maturitate, atât ca artist, cât şi ca om, ca oricare altul, în afara platourilor de filmare sau a scenei.

„Şi tot la Garantat 100%, Ethan Hawke vorbeşte despre prietenia cu câţiva dintre marii regizori cu care a lucrat, ce a învăţat de la fiecare dintre ei, dar şi care sunt muzicile, cărţile, filmele şi spectacolele de teatru pe care le preţuieşte şi le poartă în sufletul său” (Cătălin Ştefănescu).

Deja un prieten al publicului din România, celebrul actor american a făcut o nouă vizită în această toamnă la Bucureşti, cu ocazia primei ediţii a Festivalului de Film American Independent. Ethan Hawke a acceptat invitaţia lui Cătălin Ştefănescu la o discuţie Garantat 100% sinceră, care urmăreşte în secvenţe cinematografice cariera şi viaţa actorului nominalizat de patru ori la Oscar. Emisiunea e de urmărit neapărat duminică, 22 octombrie, de la 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

Pe 15 octombrie, în deschiderea noului sezon, cel de-al 36-lea, al emisiunii Garantat 100%,  Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu actorul Armand Assante. Ediţiile noului sezon aduc la Televiziunea Română interviuri în exclusivitate cu personalităţi internaţionale precum sir Derek Jacobi, Ethan Hawke, Robert Wilson şi alţii.

Foto: Ethan Hawke -Ioana Hameeda

27
/03
/14

Gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica de marți, 8 aprilie, ora 20.00, de la Cinema Studio, aduce în România, în premieră, Diplomatie, în regia lui Volker Schlöndorff. În închidere, pe 13 aprilie, va fi proiectată superproducția regizată de Feng Xiaogang - supranumit „Spielberg al Chinei”, Back to 1942, cu Adrien Brody și Tim Robbins.

25
/03
/14

Noul său film, (pseudo)documentarul „Al doilea joc“, împinge obsesiile cineastului Corneliu Porumboiu spre o zonă extremă, aproape autodistructivă (judecat prin prisma legăturii cu publicul).

24
/03
/14

În anul în care se împlinesc 90 de ani de la naşterea unuia dintre cei mai talentaţi cineaşti ai lumii, Sergei Paradjanov, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce în premieră, la Bucureşti, filmul biografic Paradjanov, propunerea Ucrainei la Oscarul pentru „Cel mai bun film străin”.

24
/03
/14

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea, sala Elvira Popescu și Institutul Cervantes. Programul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti.

21
/03
/14

Al doilea joc, filmul experiment al regizorului Corneliu Porumboiu, va intra în cinematografe din 4 aprilie. Pelicula prezintă meciul de fotbal dintre Dinamo şi Steaua din iarna anului 1988, arbitrat de Adrian Porumboiu, tatăl regizorului. Cei doi, tată şi fiu, revăd meciul 25 de ani mai târziu şi îl comentează din faţa televizorului.

21
/03
/14

Două filme-eveniment vor marca deschiderea și închiderea celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania 2014 (TIFF 2014). Pe 30 mai, gala de deschidere aduce Philomena, de Stephen Frears, iar ]n ultima zi de TIFF, pe 8 iunie, va rula cel mai așteptat film al anului, Boyhood - Ursul de Argint pentru regie la Berlin.

21
/03
/14

Nu sunt premiile BAFTA, Cesar sau Goya, asumate ca modele, însă Premiile Gopo îşi au rostul lor, în ciuda numeroaselor probleme din firava industrie românească de film. Ziarul Metropolis şi-a desemnat favoriţii pentru cea de-a 8-a ediţie a Galei, care va avea loc luni.

20
/03
/14

Pentru cariera sa impresionantă, regizorul și directorul de imagine Nicolae Margineanu va fi omagiat în 2014 cu Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate. Alături de el și de Radu Beligan (Premiul pentru Întreaga Carieră), organizatorii Galei Premiilor Gopo vor acorda și un Premiu Special, proiecționistei Elena Ciocan.

19
/03
/14

Tinerii cineaști români vor avea, pentru prima dată, o competiție dedicată lor, la Festivalul Internațional de Film NexT (3-7 aprilie). În prima ediție a Competiției naționale, 14 scurtmetraje românești dintre cele mai bune lansate în ultimul an, selecționate de criticii Irina Trocan și Andrei Rus, vor concura pentru Premiul pentru Cel mai bun film românesc și Premiul Publicului pentru film românesc. Secțiunea este prezentată de HBO România.

17
/03
/14

Cu o distribuţie de staruri cât pentru zece producţii, „The Grand Budapest Hotel”, noul film al americanului Wes Anderson, este o kino-feerie dificil de clasat, dar plăcută ochiului. Un film special, cum rar poate fi văzut pe marile ecrane.