Descoperă România cu Peter Hurley. Pur și simplu…
https://www.ziarulmetropolis.ro/descopera-romania-cu-peter-hurley-pur-si-simplu/

Irlandez. Unul dintre cei mai autentici şi buni români pe care îi ştiu. Când vorbeşte despre România („E o ţară aşa de bogată, nici nu vă daţi seama!”) te face să te (re) îndrăgosteşti şi tu de ea cu pasiune, cu acel realism care ştie că, uneori, obstacolele sunt mari şi entuziasmul e greu pus la încercare, dar care totodată vede şi simte cât Bine, Frumos, Adevăr şi Frumuseţe e aici.

Un articol de Cristina Enescu Aky|4 aprilie 2017

A bătut la pas, pe vreme de iarnă, „Drumul Crucilor”, de la Săpânța cea care a pus laolaltă moartea și veselia, până la Muzeul Satului din București, bazându-se pentru adăpost și hrană doar pe legendara omenie a românilor. Apoi a pus acest drum prin sufletul adânc al țării într-o carte care, vă dau în scris, o să vă bucure inima. An de an, de 7 încoace, pune multe cărămizi (muncă, efort, bani, timp, nădejde, încredere, și mai ales tare multă dragoste) la temelia Festivalului Drumul Lung spre Cimitirul Vesel din Maramureș.

Am fost acolo anul acesta, și vă urez binecuvântarea să ajungeți acolo sau măcar să vă hrăniți gândurile și sufletul cu lucrurile frumoase pe care le face Petru al lu’ Hurley în, cu și pentru tradițiile și cultura populară adevărate din acest miez de Românie frumoasa, Maramureșul. Despre acest drum de poveste (reală), festivalul din Maramureș și multe alte lucruri profund frumoase din și cu România vă invităm să aflați în documentarul realizat de Agerpress în vara acestui an – cu subtitrări în engleză, că-i prea fain să ținem doar pentru noi.

Un documentar realizat de AGERPRES, autor: Camelia Moise, editor: Marilena Gheorghiță, editor online: Gabriela Badea). Subtitrare in limba engleză.



18
/12
/13

TV & Film Academy by Ruxandra Ion, cea mai complexă şcoală de talente existent în România şi care îşi va deschide porţile pentru cursanţii ei pe 3 februarie 2014, aduce un omagiu regretatului maestru Gheorghe Dinica.

18
/12
/13

Este pentru prima dată când patru actori de Oscar joacă împreună pe marile ecrane, Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline și Morgan Freeman iau cu asalt cinematografele de vineri, 20 decembrie, când se vor pregăti pentru petrecerea vieții lor, în comedia Burlaci întârziaţi.

16
/12
/13

O scrisoare deschisă a peste 75 de cineaști, adresată Ministrului Culturii şi Directorului Centrului Național al Cinematografiei, atrage atenţia că producătorii de film vor pierde finanţările forurilor europene dacă nu vor fi respectate termenele stabilite.

15
/12
/13

Actorul Peter O`Toole a murit la o clinică din Londra, la vârsta de 81 de ani. Vedeta din „Lawrence al Arabiei“ învinsese cancerul la stomac în anii `70. El a anunţat anul trecut că se retrage.

15
/12
/13

Marcel Iures a fost invitat în emisiunea „Nocturne“, care va fi difuzată luni, 16 decembrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Actorul declară că „s-a născut la Teatrul Bulandra“ şi vorbeşte despre cum ne-a schimbat Revoluţia, despre exerciţiul înşelării maselor, despre cum am învăţat să spunem „nu“, despre libertate, dar şi despre ce înseamnă în România simplul gest de a îmbrăţişa un semen.

13
/12
/13

Lungmetrajele ,,12 Years a Slave", de Steve McQueen, şi ,,American Hustle", de David O. Russell, au primit cele mai multe nominalizări - şapte - la premiile Globul de Aur 2014.

13
/12
/13

CRONICĂ DE FILM Câştigător al Marelui Premiu al Juriului la Cannes, „Inside Llewyn Davis“, noul (mare) film al fraţilor Coen, este cronica asumat nespectaculară a tentativelor unui cântăreţ de folk din New York-ul anilor ’60 de a se face remarcat. O comedie tandră şi subtilă.

12
/12
/13

Portughezul Manoel de Oliveira, supranumit „decanul de vârstă al cineaştilor“, a împlinit miercuri vârsta de 105 ani. Regizorul spune că şi-a păstrat intactă pasiunea pentru cinematografie şi caută finanţare pentru următorul său proiect.

11
/12
/13

Actrița Cosmina Stratan a fost selecționată anul acesta în ,,Shooting Stars”, devenind astfel al șaselea actor român din prestigiosul program, după Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragoș Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) și Maria Popistaşu (2007).