Design urban dedicat Capitalei, la București Mall
https://www.ziarulmetropolis.ro/design-urban-dedicat-capitalei-la-bucuresti-mall/

Bucureşti Mall prezintă expoziţia Instalart/ Obiect/ 004, ce reuneşte şase proiecte de design destinate mediului urban, realizate de cunoscuţi designeri şi arhitecţi români. Expoziţia, lansată în cadrul unui vernisaj pe 21 iulie, rămâne la Bucureşti Mall până pe 9 august, când se va muta în Plaza România, pentru alte 3 saptamani.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2016

Instalațiile expuse au fost propuse pentru PIDU CENTRAL BUCUREȘTI, proiect agreat de Primăria Capitalei.

Cele șase proiecte vor propune un obiect, o instalație, un concept care ar putea să completeze Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) agreat de Primăria Capitalei și care are ca direcţie majoră crearea unui centru al Bucureştiului competitiv la nivel naţional şi internaţional.

Mai exact, presupune stabilirea unui traseu de două ore care reunește spații publice comunitare cu activități bine definite, integrate într-un sistem la nivelul întregului oraș.

Proiectul este ghidat de arhitectul Mario Kuibuș, în cadrul inițiativei sale numite TUB.

Astfel, designerii care expun în cadrul expoziției de la București Mall sunt:

Corvin Cristian – Restituție susținut de București Mall
Dorin Ștefan – Omagiu lui Andrei Cadere susținut de Plaza România
Robert Marin – Bucur susținut de Stella Artois
Mihai Popescu – Portobello Stradale susținut de Brikston
Ștefan Barutcieff – Museum Line susținut de Kerrock
Mădălin Gheorghe – The ExFormation Panel susținut de Biutiful

Design urban

Din toamnă, expoziția va putea fi văzută și în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Foto: Design urban – facebook

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.