„Despre cum nu am ratat o literatură grozava“ de Angela Baciu va fi lansată la Cărturești Verona!
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-cum-nu-am-ratat-o-literatura-grozava-de-angela-baciu-va-fi-lansata-la-carturesti-verona/

Vineri, 19 iunie 2015, ora 18.00, la Librăria Cărtureşti Verona, Bucureşti,  poeta şi publicista Angela Baciu lansează cartea de interviuri  ”Despre cum nu am ratat o literatură grozavă”, Editura Junimea (Iaşi). Invitaţi: Nora Iuga, Valeriu Mircea Popa, Octavian Soviany, Mihail Gălăţanu şi Lucian Vasiliu, directorul Editurii Junimea.

Un articol de Rhea Cristina|14 iunie 2015

Angela Baciu este poet, publicist, jurnalist, promotor cultural si manager de proiecte cultural-educaționale. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași, Angela Baciu este autoare a 16 cărţi de poezie, publicistică şi literatură pentru copii, fiind răsplătită cu numeroase distincții, diplome și premii. A fost desemnată de revista Avantaje drept „Femeia Anului 2011”.

Turneul de promovare a cărţii de interviuri, publicată la editura Junimea, a început pe 14 martie 2015 la Târgul de Carte “Librex” autoarea întâlnindu-se cu cititorii la Iaşi, Piatra Neamţ, Chişinău, Galaţi, Brăila, Bârlad, Câmpina, Ploieşti, Constanţa, Mamaia, Buşteni, Târgul de Carte “Bookfest” Bucureşti. Cartea este lansată şi la Zilele Eminescu 13/15 iunie 2015 la Botoşani, la Suceava, Craiova, s.a.

„Am început această nouă carte de interviuri DESPRE CUM NU AM RATAT O LITERATURĂ GROZAVĂ (publicată la editura Junimea din Iaşi) promiţându-mi mie şi cititorului că nu voi renunţă la dialog, la dorinţa de a-l cunoaşte pe artist aşa cum e el. Şi atunci mi-a venit ideea să-i transform pe interlocutorii mei în „personaje de poveste“ – o poveste despre vieţi de domni şi doamne, despre scriitori din diferite generaţii, pe care îi leagă ceva preţios: prietenia literară şi cuvântul scris.

Va veţi întâlni cu Norman Manea, Nora Iuga, Constantin Abăluţă, Ana Blandiana, Leo Butnaru, Adrian Alui Gheorghe, Angela Furtună, Lucian Vasiliu, Liviu Antonesei, Mihail Gălăţanu, Horia Gârbea s.a. (şi nu va spun mai mulţi autori să fiţi curioşi să citiţi cartea!).

O poveste-călătorie despre împliniri, credinţe, călătorii, mari iubiri şi dezamăgiri, despre cine poate primi Premiul Nobel, despre debuturi, amintiri din tinereţe şi spaime la bătrâneţe, repere în literatură, despre întâmplări uitate şi dialoguri cu cei plecaţi la îngeri, imaginate poate, despre nelinişti, melancolii …despre…ei, despre multe. Urmează amintirile, povestirile mele despre scriitorii pe care i-am cunoscut…“ (Angela Baciu)

Foto coperta carte interviuri si fotografie scriittoare: Adrian Mociulschi



28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

24
/07
/19

CRONICĂ DE CARTE Criticul de film Lucian Maier revine în atenţie cu o carte provocatoare, „Timp şi conştiinţă în cinema”, proaspăt apărută la Editura Eikon. Un titlu ambiţios. Şi o premisă la fel: renunţarea la o analiză exclusiv estetică a cinemaului şi trecerea la o analiză a filmului ca discurs.

21
/07
/19

Pe 21 iulie 1899, la Oak Park, Illinois, se năștea Ernest Hemingway. 120 de ani mai târziu, vă propunem să ni-l amintim pe scriitorul de Nobel din mărturiile pe care acesta i le-a lăsat biografului său A.E. Hotchner. Punctul de plecare îl reprezintă Parisul lui Hemingway; aruncăm apoi o privire înspre iubirile, accidentele de avion sau ultimele zile ale acestuia.

17
/07
/19

În aceste vremuri teribile de căldură mare, monșer, am selectat pentru dumneavoastră câteva fragmente din volumul „I.L. Caragiale. Despre lume, artă și neamul românesc”, de Dan C. Mihăilescu (editura Humanitas, 2012), care – bine citite – se constituie într-un adevărat autoportret al lui Nenea Iancu.

08
/07
/19

În anul 2009, istoricul a predat editurii Humanitas un manuscris pe care l-a cerut publicat după moartea sa. Scriitorul avea nouăzeci și trei de ani și a mai trăit încă (aproape) un deceniu. S-a săvârșit în ianuarie 2018, la (aproape) o sută doi ani. Cartea aceea era „Amintiri și povești mai deocheate”.

01
/07
/19

O vizită la muzeu, o rusoaică necunoscută într-o cabină telefonică, un dans cu Vera, fluturi, un vagon de dormit, Lev Tolstoi tolănit într-un șezlong... Bun venit în lumea viselor unuia dintre cei mai mari scriitori din toate timpurile – Vladimir Nabokov!

25
/06
/19

Despre fericire, valori actuale, iubire, compasiune, egoism, educație, ambiții, viață și moarte, cu Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama, recompensat în 1989 cu Premiul Nobel pentru Pace.