„Din vorbă-n vorbă“ online – la poveşti cu actorii Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-vorba-n-vorba-online-la-povesti-cu-actorii-companiei-liviu-rebreanu-a-teatrului-national-targu-mures/

Izolarea fizică stârneşte sentimente acute de dor, iar nostalgia după freamătul sălilor de teatru pline nu sunt de natură să ne binedispună. Însă actorii vin la domiciliu, în vervă şi cu chef de vorbă.

Un articol de Liliana Matei|4 aprilie 2020

În fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, pe pagina de Facebook a Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş, un actor va spune poveşti cu miez şi haz despre câte-n lună şi în stele şi va răspunde întrebărilor pe care publicul le va putea adresa prin intermediul mesajelor.

Primul invitat al emisiunii live „Din vorbă-n vorbă“ va fi Luchian Pantea. Fie că vă aduce pe scenă personaje memorabile, că face experimente culinare la el în bucătărie sau îşi dă frâu liber înclinaţiilor muzicale, Luchi are la îndemână toate ingredientele necesare unei seri de sâmbătă speciale.

Întâlnirea cu el e programată pentru sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 20.00, pe pagina de Facebook a Companiei „Liviu Rebreanu“.

Foto: Bereczky Sandor

 

 

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România. 

10
/07
/14

Carlo M. Cipolla, mort în anul 2000, la 78 de ani, a sintetizat în “Legile fundamentale ale imbecilității umane” (Editura Humanitas, 2014) cea mai gravă dintre problemele cu care omenirea se confruntă în prezent.

09
/07
/14

CRONICĂ DE FILM. Producția spaniolă „Canibal” are un schelet narativ arhetipal, cu inflexiuni de indie american, peste care este turnat un ambalaj de film european de festival. Filmul norvegian „În ordinea dispariției” este o reconfortantă comedie neagră pe un fundal de nămeți nordici stropiți pe alocuri cu sângele răzbunării.

09
/07
/14

Centrul Cultural Românesc de la Londra/ Fundația Rațiu găzduiesc începând cu 10 iulie expoziția de fotografie „Lee Miller -  O Rapsodie Română“, care prezintă publicului lucrările uneia din cele mai importante figuri feminine ale secolului XX.