“Diseară la 7”, în premieră la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/diseara-la-7-in-premiera-la-teatrul-de-comedie/

Spectacolul “Diseară la 7”, de Aurelian Bărbieru, în regia lui Chris Simion Mercurian, a fost prezentat, în premieră oficială, la Teatrul de Comedie. Din distribuţie fac parte Ilona Brezoianu şi Alexandru Conovaru.

Un articol de Petre Ivan|22 Februarie 2018

“Diseară la 7” vorbeşte despre singurătate şi despre întâlnirile deloc întâmplătoare, se pare – şi tocmai de aceea vitale, care scot la iveală adevăruri adânc ascunse în oameni.

Cu mult umor, presărat uneori cu reflecţii serioase, personajele – un El şi o Ea – arată că, în fond, speranţa vine de unde nu te aştepţi, se precizează în descrierea spectacolului.

Mi-am dorit să vorbesc despre incapacitatea omului de a se desprinde de propriul trecut, despre frică, despre speranţă şi lipsa ei, despre înstrăinare şi senzaţia că viaţa nu are niciun sens. Despre emoţii care aparent sunt stinse demult, dar continuă să afecteze fiecare nouă zi, petrecută cu iluzia că totul e bine în cea mai bună dintre lumile posibile. Dincolo de aspectele întunecate însă am găsit necesar să spun că oamenii au nevoie unii de ceilalţi. –  Aurelian Bărbieru

Aceasta a fost prima dată când Chris Simion-Mercurian a montat un spectacol la Teatrul de Comedie.

Prioritate la mine are caracterul actorului, apoi talentul său, şi am avut şansa să lucrez cu doi oameni tari, cu care îmi doresc să mă reîntâlnesc. (…) Am încercat să creăm o lume, o atmosferă, o dimensiune care să ne permită să fantazăm şi să construim un spectacol dincolo de text. – Chris Simion-Mercurian.

“Diseară la 7” a câştigat Premiul I la ediţia a XII-a a Concursului de Comedie Românească, organizată de Teatrul de Comedie în 2017.

Foto: Diseară la 7 – comedie.ro

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »