Documentary Mondays / Love and Engineering – hack-uri pentru dragoste
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentary-mondays-love-and-engineering-hack-uri-pentru-dragoste/

În această seară (4 iunie), de la ora 20:00, cinefilii sunt invitaţi la Centrul Ceh la penultima proiecţie Documentary Mondays din această primăvară. Va fi proiectat Love and Engineering, un film sensibil, dar amuzant, un rom-com deghizat în documentar, care ne spune povestea unor ingineri în căutarea împlinirii în dragoste.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2018

Viața noastră de zi cu zi este, în mare, proiectată de ingineri. Le place să inventeze și să structureze lucruri și se simt în largul lor atunci când lucrează cu cifre și științele naturii decât în relațiile cu sexul opus.

Atanas, un inginer în calculatoare din Bulgaria, susține că a reușit să găsească hack-ul pentru dragoste, dar oare poate reuși să îi ajute pe alți ingineri timizi și singuratici să descopere iubirea adevărată și totodată, fericirea supremă?

Încercând să vină cu o formulă științifică pentru a găsi soția perfectă, el se folosește de alți ingineri pe post de șoareci de laborator: le predă ideile sale și îi trimite să le testeze în lumea reală.

Acesta îi ghidează wireless în timpul întâlnirilor cu potențiale candidate – femei tinere și frumoase. Sunt regulile atracției, sexului și dragostei într-adevăr științifice? Și dacă da, chiar am vrea să știm asta?

Atât amuzant într-un mod tocilăresc, dar și cordial în același timp, deși Love and Engineering este plin de glume, nu își batjocorește în niciun moment subiecții.

Este destulă ironie, critică aspră a sinelui și umor ironic în acest documentar pentru a-l numi o parodie a dating-ului modern, online și o privire sensibilă în mai multe vieți singuratice.

Inginerii încearcă să „disece” esența dragostei printr-o serie de experimente și formule care variază de la blind dating la încercarea de a-și da seama dacă un anumit tip de miros al feței îi face mai atrăgători sau nu.

Intrarea la film este liberă, subtitrarea este în limba engleză, iar berea Budweiser Budvar este din partea casei. Eveniment Facebook aici.

Foto: Documentary Mondays, Love and Engineering – facebook

04
/08
/14

Într-o noapte de 4 spre 5 august, 1962, murea o actriță care n-are nevoie de nicio prezentare: Marilyn Monroe. În ultimul său interviu, spunea că „adevărata frumuseţe şi feminitatea nu pot fi create artificial şi n-au vârstă”.

02
/08
/14

De pe 8 până pe 23 august, Caravana Filmelor NexT se opreşte în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale în opt oraşe din ţară. Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT.

02
/08
/14

Nu se întâmplă zilnic să stai într-o cameră luxoasă în hotelul Corinthia din Londra și să ți se aducă pe tavă vedete de la Hollywood, să le întrebi cam ce vrei tu, iar ele chiar să ți se răspundă. Îi aștept pe James Gunn, regizor, Dave Batista, Chris Pratt (Zero Dark Thirty), Vin Diesel (Fast and Furious), Zoe Saldana (Avatar), Karen Gillan, actori.

01
/08
/14

Prezentat în cadrul secțiunii competitive “Un certain regard” la Cannes 2014, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Asia Argento, “Incompresa”/ “Misunderstood”, va fi proiectat în premieră la Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, la București.

01
/08
/14

Moartea celebrului cascador Szobi Cseh i-a îndurerat pe actorii şi regizorii români care au aflat vestea în această dimineaţă. “A fost un artist adevărat, un camarad desăvârşit. Calcula totul exact. A făcut din profesia asta o adevărată artă", a spus Ion Besoiu, despre fostul său coleg.

31
/07
/14

Mai mulţi regizori de la Hollywood, între care Quentin Tarantino, Christopher Nolan şi JJ Abrams, vor să salveze ultima fabrică Kodak, ce produce peliculă pentru filme, informează online.wsj.com.

30
/07
/14

Actriţa Maria Dinulescu a declarat, marţi, la un eveniment organizat la Institutul Cultural Român, că nu şi-a dorit succes şi nu-l doreşte în continuare şi a afirmat că, dacă primeşte o audiţie şi trebuie să lucreze la ea, este ,,cea mai fericită", precizând că trăieşte ,,visul ei american".

29
/07
/14

CRONICĂ DE CARTE. Recent apărut la editura IBU Publishing, volumul „Un studiu al cinematografiei germane”, de Maggie Hoffgen, este o foarte utilă și la îndemână introducere în istoria și variațiile estetice și tematice ale uneia din cele mai spectaculoase și instabile cinematografii, din păcate puțin cunoscută de publicul larg din România.

29
/07
/14

 Evenimentul „Cinema în aer liber” se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.

27
/07
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE. Deși parte a unei posibile cinematografii a disperării apărute în anii ’90, „Privește înainte cu mânie” (1993), în regia lui Nicolae Mărgineanu, găsește un suflu diferit, un echilibru între realismul crud în care este surprinsă actualitatea și portretizarea plină de înțelegere a românilor din tranziție.