Dominarea și abuzul, sub lupă
https://www.ziarulmetropolis.ro/dominarea-si-abuzul-sub-lupa/

Care sunt teritoriile acceptate pentru luptă? Sexul? Clasa socială? Statulul? Spectatorii sunt invitaţi de regizoarea Ioana Păun să găsească propriile răspunsuri într-o experienţă video în direct, Corporéal, care vorbeşte despre dominare, manipulare şi abuz.

Un articol de Liliana Matei|19 noiembrie 2020

Pe 20, 21 și 22 noiembrie, de la ora 20:00, puteți asista la o poveste despre consimțământ și putere, capturată într-o experiență narativă video. După vizionare, participanții vor putea să ducă mai departe discuția începută de către personaje, într-o sesiune interactivă ghidată. de consultantul în comunicare Vlad Tăușance.

Echipa proiectului a realizat o poveste autentică, din realitatea imediată, într-un format video, puțin explorat în România. Emilia, o avocată curajoasă și obișnuită să câștige, întâlnește un martor care îi pune la încercare limitele. Acesta o provoacă la o confruntare în care nu mai e limpede cine câștigă și cine pierde pe drum.

„Corporéal provoacă audiența la un exercițiu de empatie, dar și la o analiză fără menajamente a unei dileme tensionate. În cele trei sesiuni de vizionare, îmi doresc ca publicul să participe cu propriile negocieri și practici de putere, din viața profesională, de familie, de cuplu”, a explicat regizoarea Ioana Păun.

Proiectul a implicat o echipă de artiști de teatru și cinema, care acoperă un spectru larg de experiență și experiment, precum regizoarea Ioana Păun, actorii Doina Teodoru și Alexandru Ion, operatorul Radu Gorgoș, dramaturga Smaranda Nicolau, scenografa Adeline Bădescu și editoarea Letiția Ștefănescu.

Participarea se face online și fiecare întâlnire are un public restrâns. De aceea înscrierile se fac prin completarea unui formular pe care îl găsiți la adresa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekhWbEiHZoY4DztB3jUtLDO7Gl5sEQbhojuNxexz9PTi0d3w/viewform. Evenimentul durează aproximativ 70 de minute.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.