„Dual & Duel“ – vernisajul expoziției de pictură, gravură și sculptură a artiștilor Eva Radu și ZuZu Caratanase
https://www.ziarulmetropolis.ro/dual-duel-vernisajul-expozitiei-de-pictura-gravura-si-sculptura-a-artistilor-eva-radu-si-zuzu-caratanase/

Marţi, 8 decembrie, de la ora 19, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură, gravură şi sculptură Dual-Duel, a artiştilor Eva Radu şi ZuZu Caratanase. Invitat special: sculptorul Mircea Roman.

Un articol de Liliana Matei|5 decembrie 2015

Expoziția va fi prezentată de Ion Bogdan Lefter și de curatorul Mihai Plămădeală. Evenimentul este organizat de ICR în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici, Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, Artindex și Asociația culturală „Nomen este omen”.

ZuZu CARATANASE (pseudonim al lui Răzvan-Constantin Caratănase, n. 1985, Tulcea) este licențiat al Universitățiie Naționale de Artă din București, instituție în cadrul căreia este în prezent asistent și la care a obținut în 2014 titlul de doctor. A avut nouă expoziții personale pe plan național și a participat la peste 180 expoziţii colective și de grup în țară și peste hotare (Austria, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Republica Moldova, Spania și Ucraina).

Este fondator al grupului artistic „Șaseorișase”. Printre distincțiile pe care le-a primit se numărăPremiul Uniunii Artiștilor Plastici din România / Filiala Grafică București (2010); Distincția „Parchemin d’Honneur” la Trienala Internațională de Gravură – Chamalières, Franța (2010); Premiul I la Bienala Intercontinentală de Grafică Mică „Inter-Art” – Aiud (2012); Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru Grafică – București (2013); Premiul de Excelență la Festivalul Internațional „A.R.T.E.” – Iași (2014); Certificatul de Merit la Trienala Internațională de Gravură – Kochi, Japonia (2014); Premiul pentru Grafică la Festivalul Internațional „A.R.T.E.” – Iași (2015); Certificatul de Excelență acordat de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane la Salonul Internațional de Carte-Obiect „West Meets East – A Cultural Book Exchange” – București (2015), numeroase alte nominalizări și diplome de onoare și excelență acordate în cadrul unor evenimente artistice (anuale, bienale, trienale etc.) din țară și străinătate.

Eva RADU (n. 1986, Râmnicu Sărat) a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, în cadrul căreia este în prezent doctorandă. A participat la peste 80 de expoziţii de grup şi colective pe plan naţional şi internaţional (Bulgaria, Canada, Franţa, Italia, Germania, Republica Moldova și Spania); precum și la numeroase workshop-uri, tabere de creaţii, simpozioane etc. A beneficiat de bursa „Tinere talente” acordată de Fundaţia „Principesa Margareta a României” – Bucureşti (2009). Printre distincțiile care i s-au acordat se numără „Parchemin d’Honneur” la Trienala Internaţională de Gravură – Chamalières, Franţa (2010); Premiul de Excelență la Bienala Națională de Gravură Contemporană „Danubius” – Tulcea (2014); Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România la Bienala Națională de Artă Contemporană „Aegyssus” – Tulcea (2015); Premiul de Excelență la Concursul Internațional de Creație Plastică „Dialoguri interculturale și artistice” – Iași (2015).

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 – 17 decembrie 2015.

16
/11
/18

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează un amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri - ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.

15
/11
/18

Garden of Unsettled Memories- expoziție personală Pavel Grosu. Galeria Sector 1  încheie seria expozițiilor personale ale artiștilor clujeni pe care i-a expus începând de la inaugurarea sa, din 2017, cu o expoziție de pictură semnată Pavel Grosu. Expoziția va fi vernisată pe 22 noiembrie, la ora 18:30 și va putea fi vizitată în perioada 23 noiembrie 2018 - 19 ianuarie 2019.

13
/11
/18

Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. Toate acestea sunt personaje fantastice create de scriitorul şi editorul Stan Lee, în colaborare  cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditkode. Stan Lee s-a stins din viață luni dimineaţă, la Los Angeles, la vârsta de 95 de ani.

12
/11
/18

Regina Maria, figură centrală în eforturile de război ale României din timpul primei conflagrații mondiale, a fost prezentată publicului britanic într-o serie de intervenții ample ale istoricului și realizatoarei TV Tessa Dunlop, în cadrul unor emisiuni de mare audiență ale posturilor de televiziune și radio BBC One (BBC Breakfast), BBC Radio 4 (Woman's Hour), Channel 5 (5 News) și în varianta online a revistei History Today.

31
/10
/18

În perioada 29 octombrie - 13 noiembrie se desfășoară, în București și în alte 5 orașe din țară, proiectul „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină”, în cadrul căruia vor fi iluminate arhitectural 10 clădiri a căror istorie este strâns legată de momentul Marii Uniri și de ultimii o sută de ani. Proiectul, cofinanțat de Ministerul Culturii și Integrării, se derulează în Capitală și în Iași, Constanța, Sighet, Arad și Alba Iulia.

31
/10
/18

S-a încheiat unul dintre cele mai importante evenimente de arhitectură din România și din euroregiune: BETA 2018 - bienala timișoreană de arhitectură organizată de către Ordinul Arhitecților din România - Filiala Teritorială Timiș, care a avut loc în perioada 28 septembrie – 28 octombrie.

30
/10
/18

MAD(e) in Romania, unul dintre cele mai importante evenimente de cultură și artă contemporană din Timișoara, continuă cu inaugurarea, săptămâna aceasta, a două noi expoziții de afișe activiste și sociopolitice, dar și cu o serie de discuții ale unor regizori de film cu vizionarea producțiilor lor angajate social și politic, alături de mulți alți invitați.

18
/10
/18

Walk & Shoot a reprezentat în ultimii doi ani o alternativă unică pe piața din București la workshopuri și ateliere de fotografie. Fiind gândit de o echipă cu experiență în organizare de evenimente culturale, dar aflată în afara zonei de fotografie, și în colaborare cu fotografi cunoscuți și respectați la noi, Walk & Shoot reușise să iasă din tiparul „hai să învâțăm despre diafragmă, iso și timp de expunere în timp ce stăm cu toții într-o cameră și ne uităm la un ecran de proiecție”.