După 15 ani, filmul Harry Potter și Piatra Filozofală™ revine pe marile ecrane alături de Orchestra Simfonică București, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/dupa-15-ani-filmul-harry-potter-si-piatra-filozofala-revine-pe-marile-ecrane-alaturi-de-orchestra-simfonica-bucuresti-la-sala-palatului/

La peste 15 ani de la lansarea în premieră pe marile ecrane din România, primul film din seria de succes „Harry Potter” revine la Bucureşti pe 1 iunie, la Sala Palatului, pe un ecran de 17 metri.

Un articol de Liliana Matei|29 mai 2017

Însă nu oricum, ci însoțit de Orchestra Simfonică București, care va interpreta LIVE întreaga coloană sonoră a filmului vrăjit, ieșită de sub bagheta magică a compozitorului John Williams, nominalizat de 50 de ori la Oscar pentru muzica lui.

Un film cu adevărat magic, Harry Potter și Piatra Filozofală™ a fost filmul cu cele mai mari încasări din 2001, atât în America, cât şi la nivel mondial, atingând aproape 1 miliard de $. Ceea ce este însă cu adevărat impresionant este că, până acum, niciun alt film din seria Harry Potter, oricum aflată pe prima poziție în lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile (peste 5 miliarde $), nu a depăşit încasările Harry Potter și Piatra Filozofală™.

Pe 1 iunie, la Sala Palatului, ai șansa, dupa 15 ani, să revezi prima ecranizare din seria filmelor create după celebrele cărți eponime ale lui J. K. Rowling, pe un ecran impresionant și în prezența a peste 85 de instrumentiști, membri de onoare ai Orchestrei Simfonice București, care vor interpreta vivanta coloană sonoră a filmului. În premieră la București, acest eveniment-concert se anunță a fi o călătorie multi-senzorială unică în universul magic Harry Potter și cadoul perfect pentru copii, studenți, părinți și bunici. Biletele încă mai sunt disponibile în rețelele Eventim.ro, Bilete.ro, Myticket.ro, Iabilet.ro și la casa de bilete a Sălii Palatului.

HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. J.K. ROWLING`S WIZARDING WORLDTM J.K. Rowling and Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR. (s17)

28
/11
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Puține scene de film din cinematografia română sunt mai naturaliste (fără a fi și gratuite) ca aceea din documentarul „Apa ca un bivol negru” (1970) în care, în urma inundațiilor, tinerii soldați scot din apă cadavrul gol și înțepenit al unui bărbat, probabil coleg de-al lor.

27
/11
/14

Realizatoarea Marina Constantinescu promite pentru vineri, 28 noiembrie, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, o ediţie Nocturne completă: despre viaţă, oameni, filme, politică şi visuri. Cu Nae Caranfil.

25
/11
/14

În mai puțin de două luni de la premiera mondială a scurtmetrajului “Artă” în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, regizorul român a fost distins cu patru premii. Din distribuția filmului fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus și tânăra Iulia Crișan.

25
/11
/14

Sute de suvenire din "epoca de aur" de la Hollywood, inclusiv 30 de obiecte din recuzita filmului "Casablanca" au fost scoase la vânzare la o licitaţie organizată luni seară, la New York, de casa Bonhams. Printre acestea pianul din filmul "Casablanca" sau costumul de leu purtat de actorul Bert Lahr în filmul "Vrăjitorul din Oz" (1939), realizat dintr-o blană naturală de leu.

25
/11
/14

Regizorul neozeelandez Peter Jackson (53 de ani) va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 8 decembrie. Va fi cea de-a 2.538-a distincţie de acest tip acordată unei personalităţi a cinematografiei mondiale.

25
/11
/14

CRONICĂ DE FILM „Pașaport de Germania”, realizat de Răzvan Georgescu, este un documentar eficient - informații satisfăcătoare, narațiune limpede, limbaj vizual lipsit de artificii inutile -, care completează reflecția asupra trecutului comunist, dintr-o perspectivă mai puțin uzată.

24
/11
/14

Regizorul Ioan Cărmăzan a mărturisit că filmează un lungmetraj poliţist, după un scenariu original scris de Titi Popescu, în care Mihai Mălaimare deţine rolul principal, pelicula urmând să se intituleze "Noi ştim că voi ştiţi că noi ştim".

24
/11
/14

InterComFilm, distribuitorul filmului Paddington în România, alături de Grand Cinema & More sprijină accesul la educație al copiilor din medii defavorizate. Astfel, 5 lei din prețul fiecărui bilet la Paddington, cumpărat pe 6 decembrie, va fi donat în acest scop către Organizația Salvați Copiii.

21
/11
/14

Vineri, 28 noiembrie, va avea loc premiera națională a omnibusului Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, proiect ce reunește patru scurtmetraje românești independente, produse în 2014: O lume nouă (regia Luiza Pârvu), Trece și prin perete (regia Radu Jude), Kowalski (regia Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină).

21
/11
/14

Cineastul britanic Paul Greengrass, regizorul filmelor din franciza "Ultimatumul lui Bourne", va regiza o adaptare cinematografică a romanului "1984", de George Orwell, informează bbc.com.

20
/11
/14

„Dăruirea totală este pentru mine un act de patriotism...“, a spus Marin Moraru, într-o conferinţă memorabilă, susţinută la UNATC, în faţa studenţilor Facultăţii de Teatru.

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.