După 15 ani, filmul Harry Potter și Piatra Filozofală™ revine pe marile ecrane alături de Orchestra Simfonică București, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/dupa-15-ani-filmul-harry-potter-si-piatra-filozofala-revine-pe-marile-ecrane-alaturi-de-orchestra-simfonica-bucuresti-la-sala-palatului/

La peste 15 ani de la lansarea în premieră pe marile ecrane din România, primul film din seria de succes „Harry Potter” revine la Bucureşti pe 1 iunie, la Sala Palatului, pe un ecran de 17 metri.

Un articol de Liliana Matei|29 mai 2017

Însă nu oricum, ci însoțit de Orchestra Simfonică București, care va interpreta LIVE întreaga coloană sonoră a filmului vrăjit, ieșită de sub bagheta magică a compozitorului John Williams, nominalizat de 50 de ori la Oscar pentru muzica lui.

Un film cu adevărat magic, Harry Potter și Piatra Filozofală™ a fost filmul cu cele mai mari încasări din 2001, atât în America, cât şi la nivel mondial, atingând aproape 1 miliard de $. Ceea ce este însă cu adevărat impresionant este că, până acum, niciun alt film din seria Harry Potter, oricum aflată pe prima poziție în lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile (peste 5 miliarde $), nu a depăşit încasările Harry Potter și Piatra Filozofală™.

Pe 1 iunie, la Sala Palatului, ai șansa, dupa 15 ani, să revezi prima ecranizare din seria filmelor create după celebrele cărți eponime ale lui J. K. Rowling, pe un ecran impresionant și în prezența a peste 85 de instrumentiști, membri de onoare ai Orchestrei Simfonice București, care vor interpreta vivanta coloană sonoră a filmului. În premieră la București, acest eveniment-concert se anunță a fi o călătorie multi-senzorială unică în universul magic Harry Potter și cadoul perfect pentru copii, studenți, părinți și bunici. Biletele încă mai sunt disponibile în rețelele Eventim.ro, Bilete.ro, Myticket.ro, Iabilet.ro și la casa de bilete a Sălii Palatului.

HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. J.K. ROWLING`S WIZARDING WORLDTM J.K. Rowling and Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR. (s17)

06
/05
/14

Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

06
/05
/14

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor UCIN reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

06
/05
/14

Sophia Loren, una dintre cele mai cunoscute actriţe italiene, a fost desemnată invitatul de onoare de la Cannes Classic 2014, care va celebra totodată naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul "Paris Texas", de Wim Wenders, a primit trofeul Palme d'Or.

05
/05
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Când primăvara e fierbinte“ (1961) şi „Ţărmul n-are sfârşit“ (1963), filme aproape necunoscute, impuneau un cineast unic şi, din păcate, ignorat, atât la vremea lui, dar mai ales în prezent - Mircea Săucan.

01
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Cel mai recent film al lui John Turturro în calitate de regizor și de actor în rol principal, „Fading Gigolo“/„Gigolo de ocazie“, este asemeni stilului de interpretare al realizatorului său: combinație în doze mici de umor, gravitate și o stranie buimăceală.

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.