Editura Seneca pregătește un Târg suprarealist de cărți, unde vizitatorii pot lua cărți cât îi ține punga
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-seneca-targ-suprarealist-carti/

Pe 10 şi 11 octombrie, de la 9.00 la 20.00, Seneca Anticafe găzduieşte târgul de carte cu o singură regulă: cumperi o sacoşă la intrare şi apoi iei câte cărţi gratis încap în ea.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2020

În ciuda sfaturilor din partea contabilului și a directorului financiar al editurii, echipa Seneca oferă gratis zeci de titluri din colecțiile de ecologie și filosofie. Nu doar că toate cărțile vor fi gratis, dar vizitatorii vor găsi în sacoșe: un voucher de reducere pentru cărțile edituriivalabil până la Revelion, un voucher pentru două ore de lucru în spațiul de coworking Seneca Anticafe și un cadou surpriză. 

În zilele târgului, echipa Seneca va organiza și ateliere pentru copii și adulți în care se deprind abilități neobișnuite: cum teîmpaci cu cei dragi folosind o bucățică de hârtie, cum  faci un supersăpun din zațul de cafea sau cum  transformi o frunză în operă de artă. Peste toate, cunoscătorii într-ale reciclării pot câștiga premii surpriză. 

Târgul are ca scop sprijinirea mai multor proiecte ale echipei Seneca. 20% din valoarea fiecărei sacoșe va merge către: 

  • Bunicii noștri, programul social al Asociației SNK prin care bătrânii singuri și cu nevoi financiare sunt sprijiniți cu pachete de alimente. 
  • Goodbye, Oil este viitorul titlu din colecția de mediu a Editurii Seneca, iar prin participarea la târg ajuți la tipărirea ei. 
  • Ecologos în școli este inițiativa Seneca Ecologos care își propune să ajungă cu materiale didactice despre protecția mediului în școli din comunitățile vulnerabile. 

Asociația SNK contribuie la construirea unei societăți sustenabile  prinateliereleEcologos pentru economie circulară, prin Editura Senecaprima editură verde din România care editează cele mai importante titluri de mediu și de filosofie,și găzduiește evenimente de promovare a ecologiei la Seneca Anticafe, un spațiu cu timp de valoare. 

 

02
/07
/13

Scriitorul Mircea Cărtărescu a câştigat Spycher - Literaturpreis Leuk în Elveţia, distincţia urmând să îi fie înmânată la începutul lui septembrie. Premiul, considerat una dintre cele mai importante distincţii literare europene, este acordat de fundaţia elveţiană Stiftung Schloss Leuk (Fundaţia Castelul din Leuk).

02
/07
/13

„Mă tem că sunt un om al monologului. Mă tem că m-am născut baricadat în mine însumi şi că n-am reuşit, de-a lungul existenţei, să ies din această închisoare intimă, în afară, să comunic cu lumea“, spunea Octavian Paler, de la a cărui naștere se împlinesc, astăzi, 92 de ani... Cărţile şi ieşirile lui publice poate că l-au contrazis. Paler a ştiut să lase întotdeauna în urmă fraze puternice, ca nişte firimituri pentru cei care au crezut în raţiune.

28
/06
/13

Ambalată sub titulatura de „roman“, „Pisica ruptă“, poate cea mai cunoscută carte a lui Mircea Daneliuc, a fost reeditată recent, la mica editură Adenium. Senzaţia de dispreţ pe care cineastul pare a o nutri faţă de lumea din jur ajunge, din nefericire, să joace în defavoarea sa.