„Efectul razelor Gamma asupra anemonelor“, spectacol de excepție cu Olga Tudorache, la TVR 3
https://www.ziarulmetropolis.ro/efectul-razelor-gamma-asupra-anemonelor-spectacol-de-exceptie-cu-olga-tudorache-la-tvr-3/

Teatrul Naţional de Televiziune – 7 zile din 7 la TVR 3!

Un articol de Liliana Matei|8 aprilie 2020

Miercuri, 8 aprilie:

Ora 14.00 –  reluare „Domnișoara Nastasia” de G. M. Zamfirescu

Ora 20.00 – „Efectul razelor Gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel / Regia și adaptarea TV: Cătălina Buzoianu/ Spectacol preluat de la Teatrul Mic în anul 1983

Distribuția: Olga Tudorache, Rodica Negrea, Adriana Șchiopu, Monica Mihăescu, Ioana Ottescu

Scenografia: Mihai Mădescu/ Regia de montaj: Marga Niță/ Operator șef: Edwiga Adelman Redactor: Lucia Hossu Longin

„Spectacolul acesta este un omagiu adus unei actrițe de excepție și unui pedagog de vocație… Este o reală lecție de pedagogie modul în care Olga Tudorache înțelege să-și apropie studenții. Îngrijorările de mamă, exigențele fără circumstanțe atenuante ale unui profesionism de marcă, instinctul sigur ce scormonește în neștiutele cămări de disponibilități ale unor tineri care nu înțeleg încă prea bine miracolul descoperirii unor forțe nebănuite, miracolul transformării lor în creatori adevărați ce zămislesc alte vieți, toate aceste zbateri ale propriei ei ființe, pentru a plivi florile talentului de buruiana rea a necunoașterii, o prezintă pe Olga Tudorache drept o profesoară de măiestrie în cel mai nobil sens al acestui cuvânt.

Îmi doresc acest rol de cinci ani,  îmi spunea Olga Tudorache la o repetiție, astăzi doresc totul pentru fetele mele, aș vrea ca lor să le iasă totul bine.

Cu delicatețe și răbdare, cu siguranță de ceasornicar de înaltă precizie, Olga Tudorache reglează aceste mecanisme vii, le dăruiește încredere, forță și spirit, și mai presus de orice, le oferă de la început, șansa de a fi egale modelului, șansa de a concura cu modelul.”  – Cătălina Buzoianu, fragment din caietul program al spectacolului

URMEAZĂ:

Joi, 9 aprilie, ora.14.00 – „Efectul razelor Gamma asupra anemonelor”

ora 20.00 –  „Cinci femei de tranziție”, de Rodica Popescu

Vineri, 10 aprilie, ora.14.00 – „Cinci femei de tranziție”, de Rodica Popescu

ora 20.00 – „Chirița în provincie”, de Vasile Alecsandri/ spectacol cu public   preluat de la Teatrul Vasile Alecsandri din Iasi / regia artistică:  Alexandru Dabija

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

 

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

17
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Comedia dezinvolt-naivă „America, venim!”, debutul lui Răzvan Săvescu, este un film de public croit după model american, la care se adaugă inspirate note românești. În schimb, „Cripta”, regizat de Corneliu Gheorghiță, testează timid un gen puțin căutat – filmul-parabolă (în registru lejer).

17
/09
/14

Un om de afaceri francez a rămas prizonier în curtea unui imobil din Băile Herculane ca urmare a descoperirii unei vechi fresce romane. Nu este o știre de tabloid, ci subiectul celui de-al doilea lungmetraj de ficțiune realizat de Cornel Gheorghiță, Cripta, a cărui premieră a avut loc vineri, 12 septembrie, la Cinema Studio, în prezența a numeroase personalităţi din lumea filmului.

16
/09
/14

Fundația Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 11:00, la evenimentul DIPLOMAȚIA – o artă? Va fi un dialog captivant între un istoric – doamna Georgeta Filitti – și un diplomat – domnul ambasador Sergiu Celac– care ne poate oferi o perspectivă complexă asupra artei diplomației, analizând momente importante și personalitati marcante din istorie.

16
/09
/14

Lungmetrajul "Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky", regizat de Michel Gondry, va fi proiectat în închiderea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est 2014. Cea de-a noua ediţie Anim'est va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie

16
/09
/14

Sau... spune-ți brașoave? Din exces de zel sau neștiință, mulți adaugă greșit o cratimă atunci când conjugă verbe – lua-ți, lasă-ți, face-ți etc. Desigur, uneori trebuie folosită cratima. O singură întrebare ne desparte de răspunsul corect! Ce rol joacă „ți” în mesajul transmis?

16
/09
/14

Biletele și abonamentele pentru concertele festivalului din București sunt disponibile la prețuri promoționale până la data de 5 octombrie 2014. A IX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo are loc între 31 octombrie și 17 noiembrie 2014, la București, Cluj și Iași.

16
/09
/14

“Mă tem de vorbe multe. Am respect pentru creaţie dintr-un soi de smerenie pentru arta în sine. Şi dintr-o carieră întreagă rămân doar câteva roluri. Restul sunt, cum se spune, realizări...” mărturisea într-un interviu despre crezul său în viaţă, actorul Fory Etterle.

15
/09
/14

Celebra formație turcească BaBa ZuLa va concerta la Brașov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

15
/09
/14

Luna viitoare, Clujul va deveni centrul național al comediei, al filmelor bune și al întâlnirilor cu profesioniști din industria cinematografică. În perioada 10-19 octombrie va avea loc cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internațional de Film Comedy.

15
/09
/14

Din 16 septembrie, publicul care nu a reușit să își rezerve un loc în sala Ateneului Român se va putea bucura de concertele Semifinalelor, Finalelor de Vioară, Pian și Violoncel, precum și de un recital extraordinar din cadrul Concursului Enescu într-o transmisie live pe un ecran în fața Ateneului. Sunt disponibile 100 de locuri pe scaune

15
/09
/14

Cea de-a XXI-a ediție a Astra Film Festival, care va avea loc între 6 și 12 octombrie 2014 la Sibiu, prezintă o selecție a celor mai recente documentare filmate în România, de autori români și străini, reprezentând o radiografie a societății românești din perioada comunistă până în prezent. Filmele abordează subiecte sensibile actuale și episoade istorice controversate.