Eros Ramazzotti în premieră la Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/eros-ramazzotti-in-premiera-la-cluj-napoca/

Erros Ramazzotti cântă în premieră la Cluj-Napoca pe 24 septembrie, la Sala Polivalentă, în cadrul turneului de promovare “Perfetto 2015”. 

Un articol de Liliana Matei|21 iulie 2015

Cuvântul „superstar” este insuficient pentru a descrie dimensiunile succesului mondial al lui Eros Ramazzotti. O forță incontestabilă a naturii, după mai mult de 30 de ani de la debut și o amețitoare cifră-record de 50 de milioane de albume vândute, Ramazzotti este gata să adauge un nou capitol unei povești incredibile. Povestea unui tânăr născut și crescut în suburbia Cinecitta din Roma, care a îndrăznit să viseze că ar putea da lovitura în muzică.

A început să învețe chitara la vârsta de șapte ani și a încercat să-și croiască un drum pe platourile de filmare, inițial ca figurant. Familia l-a încurajat, și tânărul Eros și-a scris primele cântece în colaborare cu tatăl Rodolfo, muncitor în construcții pe timp de zi, muzician noaptea. În 1981 ia parte la concursul muzical „Nuove di Castrocaro” și ajunge în finală cu compoziția proprie Rock‘80, prinzând astfel și primul său contract cu o casă de discuri. În 1982 lansează primul single, „Ad un Amico” și lucrează cu compozitorul și muzicianul Renato Brioschi, mentorul său în drumul spre victoria din 1984 la Sanremo, unde câștigă la categoria debutanți.

Lansează primul său album, „Cuori Agitati”, atât în italiană, cât și spaniolă. Single-ul “Una Storia Importante” vinde milioane de copii în Franța, și devine un hit în restul Europei, iar Eros Ramazzotti ajunge un nume internațional. În vara anului 1995 ia parte la Festivalul European Estival de Muzică, împreună cu Rod Stewart, Elton John și Joe Cocker. Apoi, în 1996, lansează “Dove c’e Musica”, un succes incredibil – șapte milioane de discuri vândute la nivel mondial. În 2007, albumul „E2” ajunge best-seller atât în Italia, cât și la nivel internațional.

În 2011, Eros e numit „Cel mai bun Artist Internațional” la festivalul anual „Die Goldene Kamera film & TV”. 2012 aduce un nou album, „Noi”, și un nou contract de inregistrare cu Universal Music. Născut sub o stea norocoasă,“Noi” ajunge rapid primul în clasamentul iTunes în 17 țări și se vinde în peste 700.000 de exemplare. În iunie 2014 se căsătorește cu Marica Pellegrinelli, prietena lui de cinci ani, iar 2015 începe cu un moment fericit pentru Eros și Marica: pe 14 martie se naște primul baiețel din casa Ramazzotti. Postfață, pe 12 mai se lansează un nou album, „Perfetto”, al 13-lea album de studio al superstarului italian.

 INFO

În funcție de distanța față de scenă și de tipul locului (în picioare sau pe scaun), biletele costă între 99 de lei și 495 lei (consultați harta atașată). Se pot cumpăra începând de astăzi online pewww.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV).

Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15.

28
/10
/21

Vineri, 29 octombrie 2021, începe cea de-a XVI-a ediție a Festivalului SoNoRo intitulată „Dreamtigers”, un omagiu adus operei marelui scriitor argentinian Jorge Luis Borges. Teme din opera sa vor fi traduse într-un repertoriu remarcabil, interpretat de 28 muzicieni români și străini, dar și într-o reprezentație de tip teatru-labirint realizată în parteneriat cu studenții UNATC „I. L. Caragiale”. Festivalul se va desfășura în București până în data de 7 noiembrie, apoi va continua în Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca până în 14 noiembrie.

26
/10
/21

Pe 2 noiembrie 2021, Asociația Opus lansează site-ul bilingv casedemuzicieni.ro, un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul programului București – Oraș deschis 2021.

26
/10
/21

De 93 de ani, străbătând prin vremuri liniștite, dar și prin perioade extrem de dificile (ca timpurile pe care le trăim astăzi), RADIO ROMÂNIA intră în casele ascultătorilor din țară și din străinătate. În fiecare an, data de 1 noiembrie este un moment de sărbătoare, ce punctează aniversarea difuzării (în 1928) a primei emisiuni a serviciului public de radio. Momentul este marcat mereu și de un concert prezentat de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, înființată de dirijorul Mihail Jora în același an al inaugurării instituției de presă.

23
/10
/21

Pe 23 și 25 octombrie, pianistul Florian Mitrea, unul dintre cei mai apreciați tineri muzicieni de origine română ai momentului, al cărui debut a avut loc pe celebra scenă Carnegie Hall din New York, continuă să ofere publicului o experiență puternică și inedită despre întuneric și speranță: o serie de recitaluri solo care au loc în întuneric în cadrul evenimentului UNSEEN.CONCERT IN THE DARK – singurul eveniment de muzică clasică din România care propune o experiență muzicală cu lumina stinsă atât în sală, cât și pe scenă.

13
/10
/21

Publicul larg și iubitorii muzicii clasice sunt invitați să vadă online filmele care documentează felul în care au fost organizate Concursul Internațional George Enescu 2020/2021 și Festivalul Internațional George Enescu 2021 în timpul pandemiei, stabilind adevărate recorduri în domeniu, și reacțiile unor artiști care au fost implicați în cele două evenimente. Filmele sunt postate pe canalul Youtube al Festivalului Enescu.

12
/10
/21

Sunt invitați dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, violonistul ALEXANDRU TOMESCU și pianistul JOSU DE SOLAUN. Așadar, după o frumoasă participare la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”, Orchestrele și Corurile Radio România își deschid noua stagiune la Sala Radio!

11
/10
/21

Sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, continuăm trilogia verdiană cu nemuritoarea „Traviata”, o operă atât de îndrăgită și de celebră, încât aproape că nu mai are nevoie de nici o prezentare! Spectacolul îi este dedicat marii soprane Virginia Zeani, „prima donna assoluta” a marilor scene internaționale, sărbătorită în această lună, cu ocazia împlinirii unei frumoase vârste, de către toate teatrele lirice din România. Inițiativa aparține Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca.