Ești creativ? Te poate vedea tot Bucureștiul, în timpul Festivalului Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/esti-creativ-te-poate-vedea-tot-bucurestiul-in-timpul-festivalului-enescu/

Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ 2015 (30 august – 20 septembrie), care va transforma capitala prin lucrări de artă contemporană şi proiecte interactive în spaţiul public.

Un articol de Ziarul Metropolis|25 mai 2015

În anul în care se împlinesc 60 de ani de la moartea compozitorului, Festivalul Internațional George Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureștiu Creativ 2015, o adevărată olimpiadă culturală care se desfășoară în cadrul Festivalul și care își propune să transforme capitala prin creație. Aplicațiile sunt deschise pentru instituții publice, companii, ONG-uri, artiști și persoane fizice.

În ediția 2015, provocarea pornește chiar de la o compoziție enesciană: „Impresii din copilărie”, de George Enescu. Proiectul încurajează abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire al lui George Enescu și a muzicii sale prin orice mijloace creative specifice fiecărui proiect în parte, fiind în același timp binevenite și acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire.

La ediția din 2013, capitala s-a bucurat nu doar de muzica celor mai bune orchestre din lume, ci și de expoziții de fotografie, covrigi sub formă de cheia sol, viori de sticlă, atârnate în copaci…

„Tu ce ai descoperit în muzica lui Enescu?” Este întrebarea la care Bucureștiul Creativ îi provoacă să răspundă pe aplicanți, dar și pe bucureșteni. “Ce ai luat din muzica lui Enescu, în tine, în viața ta și chiar spațiul public? Cum ai traduce muzica lui Enescu în orașul Festivalului, Bucureștiul Creativ? Redefinim împreună orașul, prin muzica lui Enescu!”, se arată în manifestul proitectului.

INFO

Informații despre regulamentul de participare precum și formularul online de înscriere se găsesc pe site-ul Festivalului.
Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 15 iunie.

28
/05
/15

Într-o zi de 28 mai (1999), după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină, era expusă din nou publicului. Vizitatorii au obligația de a privi de departe pânza și nu pot rămâne în faţa tabloului mai mult 15 minute.

26
/05
/15

Academia Motanov organizează în perioada 18 iunie – 13 iulie, la București, un atelier de artă video cu mobilul pentru liceenii din familii cu venituri modeste. Atelierul de artă video este susținut de artistul Regele IONESCU și are două întâlniri pe săptămână, luni și joi de la 11:00 la 12:30, timp de 4 săptămâni.

19
/05
/15

Statui vivante și spectacole stradale din 9 țări vor umple străzile Clujului între 22 și 24 mai, la cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental Man.In.Fest. Printre invitații de top ai festivalului se numără campionii mondiali ai statuilor vivante, olandezii de la Beeldje Living Statues și fostul campion european al performance-urilor de același fel, Damian McKinnon.

07
/05
/15

În perioada 8-17 mai se desfășoară cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Japoneze, eveniment organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), împreună cu Universitatea Româno-Americană din București, Otaku Festival, Cavaler Aikido Club și HaramichiRO.

05
/05
/15

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti sărbătoreşte 79 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente, între care se numără expoziţii, colocvii, recitaluri folclorice, târguri de meşteri populari, dar şi un Festival al culturii thailandeze.