Felicia Filip și Laura Bretan, în „Poveste de Crăciun”
https://www.ziarulmetropolis.ro/felicia-filip-si-laura-bretan-in-poveste-de-craciun/

Aproape 4000 de persoane au fost prezente aseară la spectacolul „Poveste de Crăciun”, prezentat de Opera Comică pentru Copii la Sala Polivalentă din Bucureşti. Evenimentul a fost transmis live şi pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, ajungând la peste 100 000 de spectatori într-un timp record.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2016

Pe scenă au urcat peste 300 de artiști, care au susținut împreună, cu mult talent, un spectacol-eveniment, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. „Spectatorii din sală, dar și cei care au urmărit pe Facebook transmisiunea live a evenimentului, s-au bucurat de un spectacol-mozaic, care a îmbinat muzica clasică, opera și cântul coral cu muzica pop, colindele tradiționale și cu momentele de flamenco și balet”, se arată într-un comunicat de presă. Pe scenă au urcat soprana Felicia Filip, tânăra solistă Laura Bretan (Chicago) – câștigătoarea concursului „Românii au Talent” – cunoscuta interpretă Alina Eremia, baritonul Iordache Basalic, prim-solist al Operei Naționale din București, prim-balerinii Corina Dumitrescu și Gigel Ungureanu, dansatorul flamenco Lucas Molina (Buenos Aires), violonistul de reputație mondială Mario Hossen (Viena), Ionel Tudor Band, Orchestra Simfonică București (dirijori: Gheorghe Iliuță și Andrei Tudor), alături de artiștii lirici și balerinii Operei Comice pentru Copii și Corurile Cantus Mundi din țară, dirijate de Cezar Verlan.

„Magia Crăciunului se pune în scenă cu dragoste pentru cei cărora le este adresată și cu știința de a îmbina diversele gusturi și așteptări ale publicului. Avem un public care așteaptă colinde, alt public care așteaptă voci de operă, alții care așteaptă cântăreți pop, iar secretul unui spectacol de acest gen este modul de a ansambla această diversitate de stiluri. În luna decembrie toți suntem copii, de aceea «Poveste de Crăciun» este un spectacol care se adresează tuturor. Avem o echipă extraordinară la Opera Comică pentru Copii, cu oameni talentați și devotați, care fac miracole la fiecare spectacol. Anual, peste 75.000 de copii ascultă Mozart, Ceaikovski, Donizetti, iar acest spectacol de Crăciun reprezintă apogeul a ceea ce Opera Comică pentru Copii oferă publicului pe parcursul unui an”, a declarat regizorul Cristian Mihăilescu.

Timp de două ore și jumătate, părinți, copii și bunici s-au bucurat, deopotrivă, de Povestea de Crăciun. Ei au fost conduși de prezentatorii Oana și Nino (soprana Oana Șerban și baritonul Valentino Tiron, îndrăgiți soliști ai Operei Comice pentru Copii) printr-o călătorie muzicală, care a cuprins arii din opere cunoscute, secvențe celebre de balet clasic și contemporan, precum și colinde românești și internaționale. Spectacolul s-a încheiat cu o suită de colinde tradiționale, interpretate de soprana Felicia Filip, împreună cu soliștii Operei Comice pentru Copii, alături de peste 300 de copii din Corurile Cantus Mundi.

„4000 de suflete au respirat odată cu noi în această seară. Este miraculos. De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, atmosfera din jurul nostru vibrează, și de fiecare dată îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ales să trăiesc și să creez asemenea momente, ca manager și ca artist. Colegii mei mi-au demonstrat că iubesc Opera Comică pentru Copii, că sunt atașați și devotați acestei instituții. Dacă mai era nevoie, și astăzi au făcut o declarație de dragoste către Opera Comică pentru Copii și iubitului nostru public, care de fiecare dată umple sălile, ne îndrăgește, ne răsfață și ne aplaudă la infinit”, a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

La rândul ei, Laura Bretan a spus: „A fost foarte frumos în această seară, a fost o mare bucurie pentru mine să cânt pentru atât de mulți copii. Mulțumesc din tot sufletul pentru susținere, vă urez tuturor sărbători fericite și un an nou bun”.

De la începutul lunii decembrie, Opera Comică pentru Copii a deschis un patinoar exclusiv pentru copii, amplasat în aer liber, „la grădină”, în incinta instituției. Programul de funcționare este de la 15:00 la 20:00, de luni până vineri, iar în weekend, de la 10:00 la 22:00. Tot în această perioadă, Opera Comică pentru Copii organizează a treia ediție a campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice). Bucureștenii care doresc să doneze jucării, o pot face venind la sediul instituției (Calea Giulești 16), unde este amplasată o urnă-cadou, disponibilă publicului zilnic, între orele 8:00 și 22:00, de pe 1 până pe 20 decembrie.

22
/09
/14

Albumul Romance, al mezzosopranei Ruxandra Donose, apărut la Editura Casa Radio, va fi lansat, în prezenţa artistei, marţi, 23 septembrie, ora 17:00, la librăria Cărtureşti din Str. Arthur Verona nr. 13-15. La eveniment vor participa dirijorul Tiberiu Soare şi muzicologul Grigore Constantinescu.

22
/09
/14

Proiectul "Fotografie în versuri și muzică" înseamnă ilustrarea unei poezii atât prin imagini, cât și prin pasaje muzicale originale, care să reflecte tema creației literare atât vizual, cât și auditiv.

22
/09
/14

TANGO-ul, genul muzical - dedicat dansului - cu cea mai spectaculoasă poveste, doi invitaţi speciali originari chiar din ţara tango-ului şi a compozitorilor săi – Argentina, un repertoriu semnat de cei mai mari compozitori de gen, 13 concerte în 12 oraşe din România, acestea sunt elementele care compun turneul naţional „VĂ PLACE TANGO ?”, prezentat de violoncelistul RĂZVAN SUMA, între 28 septembrie - 24 octombrie 2014.

22
/09
/14

Laureaţii Concursului Enescu 2014, Secţiunea Violoncel, au fost desemnaţi duminică seară de către juriul internaţional în cadrul unei ceremonii de gală în Sala Mare a Ateneului Român, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu. Premiul I i-a revenit violoncelistei Eun–Sun Hong (Coreea de Sud), care a interpretat Concertul Nr. 1 pentru Violoncel și Orchestră de D. Șostacovici.

18
/09
/14

Continuă a IV a ediţie a Stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peleş, eveniment organizat de ExcesMusic şi Muzeul Naţional Peleş. Sâmbătă 27 septembrie 2014, de la ora 16, la Sinaia, în sala de concerte a castelului, va evolua un ansamblu cameral românesc de mare valoare - Duo Atris.

17
/09
/14

Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Finala Concursului Enescu, Secțiunea Vioară: Roudine Fedor (Franța), Bae Wonhee (Coreea de Sud) și Ștefan Tarara (Germania). Ultimul dintre aceștia, Ștefan Tarara (28 de ani), este un violonist de origine română stabilit în Germania.

16
/09
/14

Biletele și abonamentele pentru concertele festivalului din București sunt disponibile la prețuri promoționale până la data de 5 octombrie 2014. A IX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo are loc între 31 octombrie și 17 noiembrie 2014, la București, Cluj și Iași.

15
/09
/14

Celebra formație turcească BaBa ZuLa va concerta la Brașov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

15
/09
/14

Din 16 septembrie, publicul care nu a reușit să își rezerve un loc în sala Ateneului Român se va putea bucura de concertele Semifinalelor, Finalelor de Vioară, Pian și Violoncel, precum și de un recital extraordinar din cadrul Concursului Enescu într-o transmisie live pe un ecran în fața Ateneului. Sunt disponibile 100 de locuri pe scaune