„Femeia… ieri și azi” – concert Virgil Ianțu cu BIG BAND-ul Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/femeia-ieri-si-azi-concert-virgil-iantu-cu-big-band-ul-radio/

VIRGIL IANȚU, alături de BIG BAND-ul RADIO dirijat de IONEL TUDOR va susţine joi, 3 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, un eveniment special, dedicat în special femeilor, sărbătorite la început de primăvară!

Un articol de Petre Ivan|1 martie 2016

Sub titlul „FEMEIA… IERI și AZI”, Virgil Ianțu propune o colecție inedită de piese românești cunoscute, de la melodii ca Dorul – Aurelian Andreescu, Nu m-am gândit la despărțire – Dan Spătaru, Ce bine că ești – Nicu Alifantis, Dor de viață – Aura Urziceanu, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generații, până la hit-uri din ultimii ani ca Dacă-ai ști – Direcția 5, Găsește-mi loc – Ștefan Bănică Jr, Vreau o minune – Holograf, Mi-e dor de tine – Mălina Olinescu,Pleacă – Vunk Ft Antonia, Praf de stele – Vița de vie, Nu am chef azi – Vama Veche sau Eu vara nu dorm – Connect-r.

Acest album este o mică istorie a muzicii românești, o colecție frumoasă care sper să placă. Nu are un public țină anume, este dedicat celor care iubesc muzica românească bună și poate fi ascultat și de către cei care preferă trupa SIMPLU, dar și de către cei care ascultau cu ani în urmă Nicu Alifantis. – Virgil Ianțu

Concertul de la Sala Radio are ca punct de pornire proiectul muzical lansat de Virgil Ianțu în februarie 2014 – intitulat “Ieri si Azi” – care a însemnat un turneu național și un album cu același titlu. „Ieri si Azi” reprezinta o serie de piese românești, compuse în stiluri și în perioade diferite, reunite într-o colecție de melodii swing realizată de George Natsis și Adrian Despot.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet.

Foto: VIRGIL IANȚU – orchestreradio.ro

10
/11
/14

Trei recitaluri și un concert cu orchestra, muzică de cea mai bună calitate cântată cu pasiune, talent și virtuozitate de trei maeștri ai scenei clasice, răsplătite cu cu minute în șir de aplauze de spectatorii ce au umplut sălile de la Craiova, Râmnicu Vâlcea și de două ori la Timișoara.

06
/11
/14

Unul dintre artiștii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, cel care va susține un concert la Sibiu alături de trupa sa în cadrul Mozaic Jazz Festival, a câștigat premiul “MacArthur Genius”, premiu acordat anual de Fundația MacArthur din SUA pentru 21 de personalități care au inovat în domeniul în care activează: justiție, muzică, teatru, matematică, medicină, cercetare și altele.

05
/11
/14

“Somn Bizar”, “Noaptea”, “Să nu crezi nimic”, “Ultimul mic dejun al lui Bon”,”Baby”,”Totul sau nimic”, “De vei pleca” sunt numai câteva dintre piesele de legendă care i-au consacrat pe cei de la Iris, una din trupele de legendă ale rock-ului românesc, şi care vor putea fi reascultate live, vineri, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

31
/10
/14

În perioada 4 – 6 decembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, va avea loc a doua ediție a festivalului Brașov Jazz & Blues Festival. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului vor avea loc 7 concerte, printre care cel al celebrului grup de artiști scoțieni Hidden Orchestra, a căror muzică este difuzată de radiourile din întreaga lume.

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).