Festivalul de Folk „Vali Sterian”, prima ediţie: de vineri până duminică, în noua Casă Eliad
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-folk-vali-sterian-prima-editie-de-vineri-pana-duminica-in-noua-casa-eliad/

Prima ediţie a Festivalului de Folk „Vali Sterian” va fi găzduită, de vineri până duminică, în Casa Eliad din Bucureşti, care a fost redeschisă pe 15 august, după ce timp de un an a fost supusă unor lucrări de consolidare şi reabilitare. Festivalul, organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, debutează cu ocazia împlinirii a 60 […]

Un articol de |21 septembrie 2012

Prima ediţie a Festivalului de Folk „Vali Sterian” va fi găzduită, de vineri până duminică, în Casa Eliad din Bucureşti, care a fost redeschisă pe 15 august, după ce timp de un an a fost supusă unor lucrări de consolidare şi reabilitare.

Festivalul, organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, debutează cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la naşterea lui Vali Sterian.

Festivalul de Folk „Vali Sterian” este primul eveniment găzduit de această instituţie de la recenta ei reintroducere în circuitul cultural public.

 Seria de concerte se va desfăşura la Casa Eliad începând de vineri, ora 19.00, până duminică noaptea .

Astfel, vineri, de la ora 19.00, vor susţine recitaluri: Ovidiu Scridon, Dragoş Boeru, Andrei Păunescu, Ovidiu Mihăilescu, Viorel Piţigoi şi Cristi Dumitraşcu (Contrapunct) şi Mircea Vintilă. De asemenea, va fi prezentat un material video omagial dedicat lui Vali Sterian.

Sâmbătă, de la 19.00, la Casa Eliad, vor concerta Florin Tomiths, Costin Teodorescu-Bota şi Cornel Deaconu, Cristi Corcioveanu, Maria Gheorghiu şi Daniel Iancu, în timp ce duminică, de la ora 19.00, vor susţine recitaluri trupa CALEnDAR, Adi Sebe şi TicăLumînare (Grupul Karma), Grupul Cantos, Eugen Avram, Mircea Baniciu.

Artiştii vor susţine concerte pro-bono, iar accesul publicului la acest festival este gratuit şi se face de la ora 18.00.

Vali Sterian a fost iniţiatorul serilor culturale dedicate muzicii folk desfăşurate la Casa de cultură a sectorului 3. Pe lângă Vali Sterian, acest loc poartă amprenta unor nume precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Narcisa Suciu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Florin Chilian, Ducu Bertzi, Joan Baez, se spune în comunicat.

Casa Eliad din Capitală a fost reintrodusă în circuitul bucureştean, pe 15 august, după ce timp de un an a fost supusă unor lucrări de consolidare şi reabilitare, într-un eveniment la care invitaţii au putut asculta confesiuni ale actorului Radu Beligan şi muzica grupului vocal Acapella.

Lucrările de consolidare şi reabilitare a clădirii-monument istoric, situată în bulevardul Mircea Vodă, numărul 5, din Capitală, au debutat în aprilie 2011.

Reintroducerea în circuitul bucureştean a clădirii-monument istoric Casa Eliad a avut loc la circa 150 de ani de când boierul Athanasie Eliad a reconstruit această clădire în forma actuală, după marele incediu din 1847.

Construită în anul 1789, Casa Eliad a găzduit de-a lungul timpului Facultatea de Medicină a Comunităţii Evreieşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Casa Raională de Cultură şi, din 1975, a devenit Casa de Cultură a Sectorului 3. Casa de Cultură Eliad este un monument istoric de categoria A – monument cu valoare naţională.

Conservarea, consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a Casei Eliad au început în aprilie 2011, lucrările fiind finalizate în acest an. Valoarea contractului încheiat pentru reabilitarea Casei Eliad (consolidare, restaurare şi finisaje superioare, instalaţii sanitare, termice, electrice, ventilaţii, climatizare) a fost de 12.041.540,94 lei, inclusiv TVA, după cum au declarat reprezentanţii Primăriei Sectorului 3, la momentul redeschiderii Casei Eliad.

 

Sursa: Mediafax

14
/05
/24

Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu” din UNATC „I.L. Caragiale” prezintă vineri, 17 mai, ora 19.00, în Sala Cinema din UNATC, și duminică, 19 mai, ora 20, la cinema Elvire Popesco din București două programe noi de scurtmetraje proaspăt digitizate și remasteriza-te din arhiva universității.

10
/05
/24

Observator cultural – revista care, de 24 de ani, reflectă în paginile sale cele mai importante evenimente literare, artistice, sociale și politice, reprezentând un reper pe scena culturală românească – a ajuns la a XVIII-a ediție a Galei pe care o organizează anual la Teatrul Odeon, în demersul său de a oferi vizibilitate și recunoaștere literaturii române contemporane.

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).