Festivalul de Psihanaliza şi Film debutează cu proiecţii în premieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-psihanaliza-si-film-debuteaza-cu-proiectii-in-premiera/

Cea de-a doua ediţie marca Festivalul de Psihanaliza şi Film debutează astăzi la Cinema Studio cu proiecţia în premieră în România a filmului ,,Seduced and Abandoned”, regia James Toback.

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2013

Festivalul de Psihanaliza şi Film debutează astăzi la Cinema Studio cu proiecţia în premieră în România a filmului „Seduced and Abandoned”, regia James Toback. Festivalul se află la ediţia a doua.

Proiecţia va fi urmată de o discuţie moderată de criticul de film şi Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, cu participarea actriţei Cosmina Stratan şi a psihanalistului Andrea Sabbadini.

Vorbitorii confirmaţi pentru Festivalul de Psihanaliza şi Film sunt: Prof. Vintilă Mihăilescu, Alin Gălăţescu, Dr. Cristian Andrei, Dr. Florian Predescu, Dr. Gabriel Diaconu şi psihanaliştii Laura Manu (Londra) şi Gianina Micu.

Printre noile titluri confirmate în cadrul ediţieise numără şi „The Cabinet of Dr. Caligari/ Cabinetul Doctorului Caligari”, regia Robert Wiene. Prezentat în proiecţie specială la festival, filmul urmăreşte povestea unui somnambul clarvăzător, care devine suspect pentru o crimă pe care a prezis-o.

Citiți și: Festivalul de Psihanaliza şi Film va avea loc la Cinema Studio

„Un film clasic al expresionismului german căruia la Berlin i s-a dedicat un întreg etaj dintr-un muzeu. O peliculă cult fascinantă despre hipnoză în plină vogă freudiană” afirmă criticul de film Irina-Margareta Nistor. Versiunea restaurată a filmului va fi prezentată în proiecţie specială la Berlinale 2014.

Festivalul de Psihanaliza si Film

Afișul festivalului de Psihanaliza și Film

Alt film prezent în festival este „Terapie pentru crimă”, în regia lui Kiki Vasilescu, prezentat în premieră în România. Cu Claudia Pavel, Cătălin Ciurdar şi Vlad Corbeanu în rolurile principale, filmul urmăreşte povestea unui criminal profesionist debutant ce are de depășit nu doar problemele inerente unui începător, dar și o mare problemă personală: este femeie.

Însă atunci când Matilde descoperă că a ucide pentru bani nu este atât de simplu pe cât crezuse și vrea să renunțe, este deja prea târziu. Filmul va fi proiectat în prezenţa regizorului şi a echipei duminică, 24 noiembrie, la orele 16.00.

Info:

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Cinematografului Studio, la preţul de 10 RON.

Intrarea este liberă pentru studenţi în limita locurilor disponibile la proiecţia filmului „Love Building”.

Foto credit: Festivalul de Psihanaliza și Film

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.