Festivalul „George Enescu“. Concertele la care mai puteţi găsi bilete!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-concertele-la-care-mai-puteti-gasi-bilete/

Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora publicării acestui articol (vineri, 19 aprilie, ora 15.51), pentru concertele din cadrul Festivalului George Enescu (1-28 septembrie, Bucureşti), adică la patru zile de la punerea lor în vânzare

Un articol de Dan Boicea|19 aprilie 2013

Aproximativ 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile la ora publicării acestui articol (vineri, 19 aprilie, ora 15.51), pentru concertele din cadrul Festivalului George Enescu (1-28 septembrie, Bucureşti), adică la patru zile de la punerea lor în vânzare.

Pe 15 aprilie au fost puse în vânzare aproape 40.000 de bilete individuale, în condițiile în care în ianuarie au fost vândute locurile alocate abonamentelor.

Numărul total de locuri pentru ediția Festivalului George Enescu din acest an este de aproximativ 100.000 (incluzând atât bilete individuale, cât și abonamente).

Iată evenimentele la care mai puteţi găsi locuri:

Concertul dirijorului Paavo Jarvi, alături de renumita Orchestre de Paris, interpretând George Enescu. Un dirijor al „emoțiilor extreme“, Paavo Jarvi este laureat al presigioaselor Premii Grammy

Data: 5 şi 6 septembrie 2013

Ora: 19.30
Sala Mare a Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii

Program 5 septembrie 2013

H. Berlioz – Uvertura la „Le Corsaire” H 101
B. Britten – Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 15
Solistă : VILDE FRANG – vioară
C. Saint-Saëns – Simfonia nr. 3 cu orgă în do minor op. 78
Solist : THIERRY ESCAICH – orgă

Program 6 septembrie 2013

G. Enescu – Simfonia nr. 1 în Mi bemol Major op. 13
S. Prokofiev – Simfonia nr. 5 în Si bemol Major op. 100

Biletele pot fi achiziționate pe acest link.

„Să-ți pui sufletul pe tavă, să ai curajul să treci de la o extremă la alta şi să nu te rușinezi – am fost învățați că nu e potrivit să facem asta. Or, ceea ce trebuie să facem este exact asta“, mărturisea dirijorul Paavo Jarvi pentru presa străină. Un muzician al „emoțiilor extreme“, Jarvi este directorul muzical al prestigioasei Orchestre de Paris şi laureat a două dintre cele mai impotrante distincţii din lumea muzicii clasice: un premiu Grammy şi un premiu Echo, în anul 2010.

Un „Superman“ al muzicii, dirijorul Antonio Pappano aduce Reqviem-ullui Verdi la Festivalul Enescu 2013

Detalii eveniment:

Data: 12 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, Seria Mari Orchestre ale Lumii
Program:

G. Verdi – Requiem

Solişti :
LIUDMYLA MONASTYRSKA – soprană
EKATERINA SEMENCHUK – mezzo-soprană
JOHAN BOTHA – tenor
RENÉ PAPE – bas

Bilete pot fi achiziționate de pe acest link.

Dirijorul Antonio Pappano va interpreta pe scena Festivalului „Reqviemul“ lui Verdi, alături de una dintre cele mai importante orchestre din lume și orchestra numărul unu a Italiei: Orchestra și Corul Academiei dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Antonio Pappano este directorul muzical al Operei Regale Covent Garden, unde a interpretat și înregistrat inclusiv cu soprana Angela Gheorghiu. Pappano este cunoscut pentru interpretările sale de o mare forță: „Mă simt Superman!“, mărturisea presei britanice despre senzația de a dirija un ciclu întreg de opere.

Eveniment fără precedent: întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner va fi interpretată în Festival, la două secole de la nașterea compozitorului

Detalii eveniment:

Concertele din SeriaWagner vor avea loc pe datele de 15, 16, 19 și 22 septembrie. Pentru ore și programul detaliat, consultați pagina Festivalului Enescu.

Bilete pot fi achiziționate pe acest link.

Publicul va putea urmări în premieră întreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner (1813 – 1883) în Festivalul Enescu, chiar în anul în care se aniversează două secole de la naşterea compozitorului şi 130 de ani de la moartea sa. Capodopera wagneriană va fi interpretată de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta lui Marek Janowski.

O alăturare în premieră: celebrul Lawrence Foster va dirija alături de cea mai tânără orchestră românească, Orchestra Română de Tineret

Detalii program:

Data: 8 septembrie 2013
Ora: 19.30
Sala Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii

Program :

D. Dediu – Frenesia pentru orchestră op. 84 (2000)
J. Brahms – Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor op. 102
Solişti : PINCHAS ZUKERMAN – vioară
AMANDA FORSYTH – violoncel
M. Ravel – Rapsodie espagnole
M. Ravel – Pavane pour une infante défunte
M. Ravel – Alborada del Gracioso
M. Ravel – Bolero

Bilete se pot cumpăra de pe acest link.

Cea mai tânără orchestră simfonică din România

O alăturare fără precedent și, în același timp, o reverență adusă muzicii românești și artiștilor români, concertul susținut de Orchestra Română de Tineret sub bagheta unuia dintre cei mai bine cotați dirijori din lume, Lawrence Foster, aduce publicului compoziții românești, dar și celebrul Bolero al lui Ravel.

Cea mai tânără orchestră simfonică din România, Orchestra Română de Tineret, a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008. Membrii săi, majoritatea cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani , sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal.

Orchestra a avut mai multe apariții pline de strălucire, inclusiv pe scena Ateneului Român, sub bagheta lui Cristian Mandeal. De asemenea, au susținut concertele extraordinare „Eurovision –Tineri muzicieni“ din 14 martie 2010 şi cel din 25 octombrie 2010, realizate împreună cu Fundaţia Principesa Margareta a României și dirijate de maestrul Horia Andreescu.

Lawrence Foster nu este doar unul dintre cei mai cunoscuți dirijori străini, ci și un mare iubitor al compozițiilor lui George Enescu. Este memorabilă înregistrarea integralei Enescu, sub bagheta sa, realizată cu casele de discuri Emi, Erato și Claves.

Informaţii complete, pe site-ul festivalului

Printre artiștii și evenimentele de neratat din ediția 2013 a Festivalului George Enescu, pentru care încă mai pot fi achiziționate bilete, se numără și concertele susținute de orchestre de primă mână precum London Philarmonic Orchestra, Royal Stockholm Philarmonic Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra.

De asemenea, se mai pot găsi bilete și pentru spectacolele de operă și de balet.

Vă recomandăm să consultați site-ul Festivalului, secțiunea Program, precum și site-ul www.eventim.ro pentru a fi la curent cu situația biletelor disponibile, deoarece acestea se modifică în timp real, în funcție de vânzări. Informațiile sunt disponibile în dreptul fiecărui concert din program.

Ediția 2013 a Festivalului Internațional George Enescu a atins un nou record în privința vânzărilor. Pe 15 aprilie, în doar 2 ore, s-au vândut 20.000 de bilete pe site-ul www.eventim.ro și în rețeaua de magazine Eventim.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.