Festivalul Enescu: ținute din 160 metri de material, 500 de nasturi, 600 de ore de lucru
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-tinute-din-160-metri-de-material-500-de-nasturi-600-de-ore-de-lucru/

Festivalul Enescu, septembrie 2013: 160 metri de material, 500 de nasturi, peste 15.000 metri de aţă şi 600 de ore de lucru au fost necesare pentru realizarea ţinutelor oficiale pentru personalul festivalului.

Un articol de Andrada Văsii|7 septembrie 2013

Festivalul Enescu, septembrie 2013: 160 metri de material, 500 de nasturi, peste 15.000 metri de aţă şi 600 de ore de lucru au fost necesare pentru realizarea ţinutelor oficiale pentru personalul festivalului.

Cele 20 de costume de lână din 2 piese ce vor fi purtate de-a lungul festivalului au fost oferite de SARTO Made to Measure.

Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului Internaţional George Enescu a declarat că: ,,prin parteneriatul cu SARTO am vrut să arătăm publicului că eleganţa şi clasa pot fi găsite şi în România. Apreciem ţinutele pentru stilul lor şi pentru modul în care se integrează în conceptul vizual al Festivalului George Enescu. Este o dovadă în plus că Bucureştiul este creativ, aşa cum spunem noi cu voce tare!.”

Festivalul Enescu – un festival cu stil

Cei 20 de membri ai echipei de la Festivalul Enescu vor purta de-a lungul evenimentelor costume de lână din 2 piese, alături de camăşi de bumbac, accesorizate cu papioane, cravate şi batiste inspirate de conceptul şi culorile festivalului. Tinutele au fost create din materiale provenite de la cele mai bune ateliere din Italia.

Festivalul Enescu

Staatskapelle Berlin – Sala Palatului – 1 Septembrie

Parteneriatul dintre Festivalul Enescu şi SARTO Made to Measure continuă cu o serie de manifestări care îmbină cultura şi muzica clasică cu eleganţa masculină: un concert sustinut de Die Münchener Philharmoniker (Dirijor: Semyon Bychkov, Solist: Gautier Capuçon-violoncel) pe data de 17 septembrie la Sala Palatului şi o ediţie specială a evenimentului Barbaţii SARTO.

În plus, ziarul festivalului va prezenta în fiecare dintre cele 4 săptămâni ale evenimentului sfaturi de stil pentru domni, oferite de  specialiştii concept-boutique-ului masculin.

O lună cu muzică clasică

Cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu” se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul Enescu aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Foto credit: Festivalul „George Enescu”, Andrei Gîndac

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

21
/02
/23

Marți, 28 februarie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține Spectacolul Extraordinar „Madrigal 60”, dirijat de Anna Ungureanu.

21
/02
/23

În perioada 26 februarie - 4 martie, la Iași va răsuna muzica clasică în cadrul celei de-a patra ediții Classix Festival și sunt așteptați peste 4.500 de spectatori la concertele organizate în cele mai importante clădiri din punct de vedere istoric și arhitectural.

16
/02
/23

Joi, 23 februarie 2023 (de la 19.00) sunteți invitați la Sala Radio la un concert-eveniment ce ne va purta în America începutului de sec. XX, prin cunoscute hit-uri ce compun un repertoriu popularizat, de-a lungul deceniilor, de mari artiști precum Frank Sinatra, Dean Martin, Ella Fitzgerald, Nat King Cole, Billie Holiday, Tony Bennett, Michael Bublé ș.a.

13
/02
/23

Cea de-a treia săptămână a lunii februarie aduce în fața publicului spectator al Operei Naționale București titluri de referință de operă „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, „La Bohème” de Giacomo Puccini, de balet „Baiadera” de Ludwig Minkus, spectacolul de operă pentru copii „Motanul Încălțat” de Cornel Trăilescu și recitalul de foaier „Din vise dragi, poeme…”.

10
/02
/23

Luna Maar este o vocalistă, compozitoare și chitaristă din România, născută în Deva. S-a mutat în București, unde a absolvit Universitatea Națională de Muzică.