Festivalul George Enescu – concertele la care se mai găsesc bilete
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-concertele-la-care-se-mai-gasesc-bilete/

V-aţi programat deja audiţiile din cadrul Festivalului George Enescu? Multe evenimente sunt sold-out, dar încă se mai găsesc bilete la peste 30 de concerte. 

Un articol de Liliana Matei|23 iunie 2015

Magia există. Revine la Bucureşti, în perioada 30 august – 20 septembrie 2015, odată cu ediţia XXII a Festivalului Internaţional ”George Enescu”. Mari orchestre ale lumii, dirijori faimoşi, interpreţi celebri vor intra într–un dialog magic: un dialog al muzicii, creaţiei şi excelenţei artistice.

Cu un repertoriu extins şi diversificat, Festivalul ”George Enescu” îşi reconfirmă cu onoare statutul de festival internaţional. Este un repertoriu care, reunind opere universale şi creaţii enesciene, arată valoarea şi forţa creatoare a celui mai mare compozitor român, George Enescu.

Festivalul oferă formula magică prin care un român de geniu, George Enescu, învinge timpul şi barierele culturale, reunind personalităţi ale vieţii muzicale în căutarea celor mai surprinzătoare expresii artistice ale operelor sale.

Și tot ca parte a magiei, capitala României devine astfel, timp de patru săptămâni, o capitală mondială a muzicii, sub semnul autenticităţii, la intersecţia între trecut, prezent şi viitor. Magia există. Festivalul ”George Enescu” uneşte prin valori şi emoţii, topind graniţele dintre oameni, fie că sunt din România sau din orice ţară de pe glob. Guvernamental şi privat – ambele sfere ale societăţii româneşti îşi unesc forţele pentru a face magia posibilă. Iar România este pe hartă: harta lumii culturale.

Iată lista concertelor din Festivalul George Enescu la care încă se mai găsesc bilete.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.