Festivalul George Enescu – concertele la care se mai găsesc bilete
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-concertele-la-care-se-mai-gasesc-bilete/

V-aţi programat deja audiţiile din cadrul Festivalului George Enescu? Multe evenimente sunt sold-out, dar încă se mai găsesc bilete la peste 30 de concerte. 

Un articol de Liliana Matei|23 iunie 2015

Magia există. Revine la Bucureşti, în perioada 30 august – 20 septembrie 2015, odată cu ediţia XXII a Festivalului Internaţional ”George Enescu”. Mari orchestre ale lumii, dirijori faimoşi, interpreţi celebri vor intra într–un dialog magic: un dialog al muzicii, creaţiei şi excelenţei artistice.

Cu un repertoriu extins şi diversificat, Festivalul ”George Enescu” îşi reconfirmă cu onoare statutul de festival internaţional. Este un repertoriu care, reunind opere universale şi creaţii enesciene, arată valoarea şi forţa creatoare a celui mai mare compozitor român, George Enescu.

Festivalul oferă formula magică prin care un român de geniu, George Enescu, învinge timpul şi barierele culturale, reunind personalităţi ale vieţii muzicale în căutarea celor mai surprinzătoare expresii artistice ale operelor sale.

Și tot ca parte a magiei, capitala României devine astfel, timp de patru săptămâni, o capitală mondială a muzicii, sub semnul autenticităţii, la intersecţia între trecut, prezent şi viitor. Magia există. Festivalul ”George Enescu” uneşte prin valori şi emoţii, topind graniţele dintre oameni, fie că sunt din România sau din orice ţară de pe glob. Guvernamental şi privat – ambele sfere ale societăţii româneşti îşi unesc forţele pentru a face magia posibilă. Iar România este pe hartă: harta lumii culturale.

Iată lista concertelor din Festivalul George Enescu la care încă se mai găsesc bilete.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

Pagina 1 din 14912345...102030...Ultima »