Festivalul George Enescu: trei orchestre europene, în direct la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-trei-orchestre-europene-in-direct-la-tvr/

Festivalul George Enescu aduce pe scenă Orchestre National D’Île-de-France, Orchestre de Chambre de Lausanne şi London Philharmonic Orchestra.

Un articol de Andrada Văsii|12 septembrie 2013

Festivalul George Enescu aduce pe scenă Orchestre National D’Île-de-France, Orchestre de Chambre de Lausanne şi London Philharmonic Orchestra.

Aceste trei orchestre internaţionale vor evolua astăzi şi sâmbătă (14 septembrie) la Ateneul Român şi, respectiv, la Sala Mare a Palatului.

Concertele susţinute la Festivalul George Enescu de Orchestre National D’Île-de-France (dirijor: Enrique Mazzola) în seria „Recitaluri şi concerte camerale” vor putea fi urmărite în direct astăzi, şi sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 17.00, la TVR HD şi online pe enescu.tvr.ro şi pe TVR+.

Festivalul George Enescu – de la Ibert la Berlioz

Programul orchestrei cuprinde lucrări de Ibert, Honegger, Ravel şi Milhaud (vineri) şi de Sibelius şi Berlioz (sâmbătă). Vineri îşi va face apariţia alături de orchestra franceză pianista Claire-Marie Le Guay, iar sâmbătă va urca pe scenă violonista Alissa Margulis.

London Philharmonic Orchestra va evolua la Sala Mare a Palatului în seria „Mari orchestre ale lumii” alături de dirijorul Vladimir Jurowski.

Programul pregătit de orchestra londoneză va fi LIVE pe site-ul TVR dedicat festivalului – enescu.tvr.ro, astăzi, de la ora 19.30, şi sâmbătă, de la ora 20.00.

Programul orchestrei cuprinde compoziţii de Rimski-Korsakov, Prokofiev, Bruckner (vineri, solistă Anika Vavic) şi de Brahms şi Enescu (sâmbătă). Orchestra va fi acompaniată sâmbătă de Corul Academic Radio (dirijat de Dan Mihai Goia) şi de violonistul Leonidas Kavakos.

Christian Zacharias și o orchestră celebră

Dirijorul Christian Zacharias va fi la pupitrul renumitei Orchestre de Chambre de Lausanne, în seria „Concertele de la miezul nopţii”, parte din Festivalul George Enescu. Astfel, concertul de astăzi, de la ora 22.30, va fi transmis în direct la TVR 2, TVR HD şi online pe enescu.tvr.ro* şi pe TVR+.

Festivalul George Enescu

Dirijorul Christian Zacharias va fi la pupitrul Orchestrei de Chambre de Lausanne, în seria „Concertele de la miezul nopţii”.

 

Reprezentaţia de sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 23.00, va fi transmisă în direct la TVR HD şi online pe enescu.tvr.ro* şi pe TVR+. Cele două concerte cuprind câteva dintre cele mai cunoscute compoziţii ale lui Mozart.

Programul complet al transmisiunilor în direct este disponibil pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” – enescu.tvr.ro. Televiziunea Română este coproducător al Festivalului „George Enescu” – ediţia a XXI-a.

 Info:

*Conform drepturilor de difuzare, concertul Orchestrei Camerale din Lausanne de astăzi (de la ora 22.30) şi cel din data de 14 septembrie (de la ora 23:00), vor putea fi urmărite prin live streaming doar pe teritoriul României.

 Foto credit: Sergiu Iczkovits, Festivalul George Enescu

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.

16
/04
/21

Spectacolul va fi transmis online duminică, 18 aprilie, începând cu orele 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, orele 19:00.