Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “VIATA E FRUMOASA!”, ediţia a V-a, va avea loc la Bucureşti între 8 – 18 noiembrie 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-al-artelor-spectacolului-muzical-viata-e-frumoasa-editia-a-v-a-va-avea-loc-la-bucuresti-intre-8-18-noiembrie-2012/

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai  reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical. Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai  reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical.

Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de fado (Dulce Pontes) sau cabaret berlinez (The Tiger Lillies), doine si muzici străvechi balcanice și persane (Grigore Lese si invitatii sai), ragtime (Old Fish Jazz Band), acapella (Muttis Kinder), muzica religioasa (Corul Teatrului National de Opereta), dar si repertoriu clasic (Bester Quartet) – in forma sa pura sau in cea eterogena, imprumutand influente din genuri moderne.

viata e frumoasa2Pentru melomanii pasionati de opereta si musical, editia 2012 reuneste evenimente ale unora dintre cele mai prestigioase institutii de gen din estul Europei: Teatrul de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg (Rusia), Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta (Ungaria), Teatrul National Academic de Opereta din Kiev (Ucraina) si Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” – organizator al Festivalului. Acestora li se adauga spectacole sustinute de importante teatre din tară, cum ar fi Teatrul National Timisoara, Teatrul National “Vasile Alecsandri” (Iasi), Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” (Constanta), dar si Teatrul de Papusi din Armenia, prezent in festival cu un spectacol pentru copii.

Linia evenimentelor muzicale continuă cu Trofeul „Ion Dacian”, competitie aflata la cea de-a patra editie, si, in premiera anul acesta, cu versiunea dedicata copiilor, Gala “Ion Dacian” Junior. O altă traditie sonora a Festivalului este organizarea serilor muzicale cu specific national – “Serile traditionale” – care vor traversa vechiul continent, ajungand de pe meleagurile portugheze pana pe cele rusesti, poposind in Ungaria si Ucraina inainte de a ajunge in Germania.

Serile muzicale se incheie pe frecventa postului Radio Romania Cultural, care va difuza zilnic, in cadrul sectiunii ON-AIR, o serie de emisiuni si fragmente muzicale dedicate artistilor prezenti in festival.

15 noiembrie2Asemenea editiilor precedente, programul muzical va fi dublat de o bogată serie de activități si evenimente conexe: spectacole-experiment (Workcenter of Jerzy Grotowski și Thomas Richards), conferinte, lansari de carte, expozitii si ateliere pe teme artistice, dar si ateliere de creativitate pentru copii.

Pe langa caracterul sau aniversar, programul anului 2012 ilustreaza deschiderea Festivalului spre spatii noi, spre evenimente inovatoare si spre noi categorii de public.

Pentru programul detaliat al Festivalului si prezentarea evenimentelor, va rugam sa accesati documentele anexate – Program Festival Viata e frumoasa! 2012 si Prezentare Festival Viata e frumoasa! 2012.

Biletele sunt disponibile în reteaua www.vandbilete.ro si la casele de bilete ale salilor in care au loc evenimentele.
 
 
Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Cristina Nichimis, PR Executive, tel. 0758.111.270, e-mail:[email protected].

14
/01
/14

Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a declarat, marţi, că Ion Caramitru şi Dorina Lazăr ar putea fi înlăturaţi de la conducerea TNB, respectiv a Teatrului Odeon, din cauză că o OUG din 2013 prevede înlăturarea de la conducerea instituţiilor publice de cultură a persoanelor care au împlinit 65 de ani. Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a vorbit, […]

14
/01
/14

Prima emisiune de mărci poştale a anului 2014, care marchează Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită pe 15 ianuarie, este dedicată poetului Mihai Eminescu. Emisiunea de timbre cu Eminescu va fi intitulată "Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei româneşti".

14
/01
/14

Omul-perna este un spectacol studențesc foarte apreciat și premiat în 2013. Patru tineri absolvenți dau strălucire unui text dur și captivant al englezului Martin McDonagh (tradus de Ionuț Grama). Vineri, 17 ianuarie 2014, vor aniversa 1 an de la premieră și 48 de reprezentații.

14
/01
/14

"12 ani de sclavie", "Lupul de pe Wall Street" şi "Gravity 3D: Misiune în spaţiu", trei dintre marile filme care s-au impus la Globurile de Aur, ediția cu numărul 71, sunt aduse pe marile ecrane din România de MediaPro Distribution.

13
/01
/14

„O mare pierdere pentru teatrul românesc”, „L-am cunoscut încă de când eram copil”, „A fost parte din istoria teatrului românesc”, „Am intrat în teatru în aceeaşi zi”, „Era tot timpul dispus să îţi facă un compliment” sunt doar câteva dintre mărturisirile marilor noştri actori după disparitia lui Misu Fotino.

13
/01
/14

Mihai (Mişu) Fotino, actor al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), a murit luni, la vârsta de 83 de ani. Mihai Fotino a murit luni, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână.

13
/01
/14

Regal al umorului pe 27 ianuarie, o zi pe care actorul Horatiu Malaele o va începe cu spectacolului “Sunt un orb”, la Teatrul Elisabeta din București, pentru a-l continua pe scena Naționalului bucureștean, dăndu-i replica prietenului său de-o viață, Ion Caramitru, într-o nouă ediție a spectacolului “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”.