Festivalul Internaţional „Teatru, Stradă şi Copil” – 9 zile de sărbătoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-teatru-strada-si-copil-9-zile-de-sarbatoare/

Cea de-a doua parte a Festivalului Internaţional de teatru pentru copil şi întreaga familie „Teatru, Stradă şi Copil”, ediţia a 5-a, va debuta sâmbătă, 25 iunie, la ora 11.00 cu un spectacol inedit, susţinut de Compania “Petit Monsieur” din Franţa, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Un articol de Petre Ivan|23 iunie 2016

Organizat de Teatrul Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, sub egida ASSITEJ Internaţional, aceasta parte a festivalului se va desfăşura în perioada 25 iunie – 3 iulie, în 8 locaţii (Sala Lahovari, Sala Anima Studio, Teatrul Itinerant Ţăndărică din Parcul Herăstrău – intrarea principală din Piaţa Charles de Gaulle, Aeroportul Henri Coandă, Parcul Sebastian, Parcul Lumea Copiilor, curtea sediului postului de radio Itsy Bitsy şi explanada din faţa Primăriei din Buftea).

Vor fi 9 zile de sărbătoare, timp în care bucureştenii se vor putea bucura, la preţ de doar 1 leu, de spectacole de teatru dedicate întregii familii, susţinute de trupe din tară (Bucureşti, Ploieşti, Târgovişte) şi din străinătate (Franţa, Bulgaria, Belgia).

De asemenea, Teatrul Ţăndărică invită părinţii, bunicii şi persoanele implicate în creşterea armonioasă a copiilor la conferinţa cu tema “Cum gestionăm comportamentele dificile şi inadecvate ale copiilor”, susţinută de psihologul Irina Petrea.

Conferinţa va avea loc miercuri, 29 iunie, de la orele 18:00, la Sala Lahovari din strada Eremia Grigorescu, nr 24 iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile pe baza unei rezervări la tel 021 315. 23.77 sau pe e-mail [email protected].

Scopul Festivalului Internaţional „Teatru, Stradă şi Copil” este acela de a facilita accesul copiilor la spectacole, motiv pentru care Teatrul Itinerant Ţăndărică se va afla, pe toată perioada verii, în cele mai importante parcuri din Bucureşti. Aşadar, în perioada 25 iunie – 24 iulie se vor juca spectacole de teatru în Parcul Herăstrău.

Foto: Teatru, Stradă şi Copil – facebbook

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.