Festivalul Național de Improvizație revine la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-national-de-improvizatie-revine-la-bucuresti/

În perioada 22-25 octombrie va avea loc a opta ediţie a Festivalului Naţional de Improvizaţie. Evenimentul se va desfăşura pe terasa acoperită de la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 46).

Un articol de Liliana Matei|17 septembrie 2020

Cea de-a opta ediție Festivalul Național de Improvizație – !MPRO – acer ca temă procesul creativ și invită participanții să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație.

Cele șase secțiuni, care vor cuprinde 11 spectacole selectate de câte un juriu specializat, dintre cele înscrise între 29 iunie și 31 august, alături de 5 spectacole invitate de organizatori sunt: LONG-FORM,  MUZICAL, SKETCH, DEBUT,  Freestyle – RAP Battle și EXPERIMENTAL.

!MPRO aduce și anul acesta la București nume importante în arta improvizației:

  • Anananas & Pampamplemousse (Franța) – o echipă de actori plină de energie, fondată în 2012 de membri cu experiență vastă în spectacole live.
  • David Pasquesi (SUA) – unul dintre cei mai cunoscuți comedianți din lume, David a contribuit la producții precum Groundhog Day, Strangers with Candy, Curb Your Enthusiasm, Return to Me, The Ice Harvest, Veep ș.a.m.d. Din 2002, joacă alături de T. J. Jagodowski în „TJ și Dave”

„Cine ar fi crezut că al 8-lea an al impromeleonului va fi și cel mai greu de până acum? Cu toate acestea, amintirile, energia și bucuria pe care le-a strâns de la voi în toți acești ani i-au dat curaj și încredere să viseze și să creeze o ediție specială a festivalului. Te invităm să râzi cu noi în cele patru seri de festival cu cele mai bune spectacole rezultate din improvizație: long form, muzical, sketch, experimental, rap battle și debut. Sub ochii voștri se vor naște toate aceste spectacole, pentru că elementul comun care le caracterizează este spontaneitatea. #improvizezi, deci ești #pefază”, spune Adina Sandu, director artistic.

Iată participanții care se aliniază la start pentru !MPRO 2020:

Adrian Sandu, Adriana Bordeanu, Adriana Petre, Andreea Constandache, Andrei Bratu, Andrei Negoiţă, Andrei Ţifrea, Andru Sandu-Capră, Axel Moustache, Bogdan Untilă, Camelia Pintilie, Cătălin Coşarcă, Cătălina Geru, Claudia Ștefan, Dan Birtaș, Dan Codreanu, Dan Miron, Daria Marinescu, Delia Riciu, Diana Vrâncianu, Dragoș Alexăndroaiei, George Dumitru, Iulian Sfircea, Iuly Nagy, Liana Meiling, Liana Stanusi, Liviu Constantin, Mihai Mihăilescu, Mădălina Frățilă, Manu Jurcă, Maria Bujancă, Mihaela Georgescu, Monica Anastase, Ruxandra Coman, Sever Bârzan, Ştefan Huluba, Valentin Hurdubaie, Vlad Mazilu, Vlad Meche, Vlad Mihu, Vlad Pasencu, Victor Manea, Victoria Răileanu.

Membrii juriilor de selecție: Adina Sandu – director artistic, a participat în toate cele patru jurii; LONG-FORM: George Dumitru, improvizator și Vlad Dragomirescu, regizor; SKETCH: Mihaela Sîrbu, actriță și profesoară, și Mimi Brănescu, scenarist și actor; MUZICAL: Doina Antohi, actriță, și Bobo Burlăcianu, muzician și actor; DEBUT: Maria Bujancă, improvizatoare și Adrian Sandu, improvizator.

Juriile din acest an au avut misiunea dificilă de a selecta 11 spectacole din 24 înscrise.

Abonamentele sunt disponibile pe Eventbook: pachete de câte două abonamente nominale la toate spectacolele.

Festivalul Național de Improvizație a fost înființat în 2013 de Monica Anastase și e un proiect realizat de Asociația Tam-Tam. La ediția 2020, Festivalul se derulează cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Evenimentul își propune să promoveze teatrul de improvizație către audiențe noi, mizând pe spectacole interactive și vizează, de asemenea, încurajarea coeziunii şi dezvoltării comunității improvizatorilor profesioniști prin intermediul atelierelor și spectacolelor susținute de artiști români și internaționali.

Social Media: FACEBOOK | INSTAGRAM

Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național*

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Zile și Nopți, Libertatea, Spotmedia, Urban.ro, IQads, Smark, Metropotam, Ziarul Metropolis, Cooperativa Urbană, Munteanu.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.