Festivalul Vinului Moldovei revine, în septembrie, la Snagov
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-vinului-moldovei-revine-in-septembrie-la-snagov/

Pe 14 şi 15 septembrie, vinul, muzica şi cultura moldovenească se reîntâlnesc în spaţiul natural oferit de Lagoo-Snagov, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Vinului Moldovei, organizat de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), care reuneşte toate cramele din Republica Moldova sub brandul de ţară Vinul Moldovei. O legendă vie.

Un articol de Petre Ivan|9 august 2019

La fel ca și anul trecut, și la această ediție, vizitatorii se vor bucura de peste 150 de sortimente de vinuri de la 25 crame de renume precum Cricova, Purcari, Fautor, Timbrus, Château Vartely, Maurt, Gitana Winery, Vinurile Ialoveni, Asconi, Vinăria din Vale, Alianța Vin, Suvorov & Kazayak Vin, Rădăcini Wines, Vinăria Hîncești, Carpe Diem, Barza Albă, Doina Vin, Vinăria Bostavan, Vinăria Bardar, Mileștii Mici, Est Euro Vitis, Carlevana Winery, Basavin Winery și Vinia Traian.

În cele două zile de festival, vizitatorii vor degusta vinurile de la cramele prezente și vor lua parte la concerte susținute de artiști și trupe din Republica Moldova și din România. De asemenea, participanții vor putea să se delecteze cu preparate culinare moldovenești, să participe la diferite lansări de carte și la activități special concepute pentru întreaga familie. Festivalul Vinului Moldovei este, de asemenea, și un eveniment educativ, evidențiind caracteristicile culturii și tradițiile țării vecine, care vor fi reliefate prin ateliere diverse pentru toate categoriile de vârstă.

Reprezentanții ONVV spun că acesta nu este un eveniment singular pe care îl vor organiza în acest an în România. Pe 21-22 septembrie va avea loc un festival asemănător la Iași, iar la Baia Mare, pe 28-29 septembrie, va fi organizată expoziția ,,Fabricat în Moldova”, aceste acțiuni reprezentând o oportunitate pentru publicul din România de a cunoaște și savura gustul unic al vinului din Republica Moldova.

“Pentru noi, piața românească este de maximă importanță din punct de vedere al exportului de vin. Credem că vinul este un bun ambasador al Republicii Moldova, iar prin asocierea cu muzica bună, cu trupe consacrate din cele două state, reușim să îl punem și mai bine în evidență. Dorim să le prezentăm consumatorilor din România produsele noastre de calitate, vinurile provenind din zonele IGP (Indicația Geografică Protejată), iar organizarea unor astfel de evenimente este un prilej bun pentru a face acest lucru.

Sectorul vitivinicol din Republica Moldova se află, în 2019, pe un trend ascendent datorat creşterii recoltei de struguri, a suprafeţelor de viţă de vie pentru producerea vinurilor cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) și a exporturilor, tocmai de aceea ne bucurăm că începe să fie din ce în ce mai cunoscut și consumat în România”, a declarat directorul ONVV, Gheorghe Arpentin.

––––––––––––––––––––––––––––––

Vinul Moldovei. O legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din această țară către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori.

Foto: Festivalul Vinului Moldovei – facebook

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.