Filme de top, la Audience Award Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-de-top-la-audience-award-film-festival/

Filmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto, Vilnius sau Veneţia vin la Audience Award Film Festival, unde „Insyriated” şi „Perfetti Sconosciuti” vor avea proiecţii în premieră.

Un articol de Liliana Matei|18 aprilie 2017

Comedia „Perfetti Sconosciuti” („Complet străini”), de Paolo Genovese, cel mai mare hit al box office-ului italian din ultimii ani, recompensat cu Premiul publicului la Festivalul de la Vilnius 2017, va fi proiectat în premieră în România pe 22 aprilie, de la ora 18.00 la Audience Award Film Festival. Tot în premieră, pe 23 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc și proiecția dramei „Insyriated” în regia lui Philippe Van Leeuw, câștigătorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin, 2017. Filmele sunt programate la Cinema Muzeul Țăranului alături de două din titlurile nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film străin și de o serie de proiecții de film musical în cadrul ediției sing-along a Audience Award Film Festival (21-23 aprilie). Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro

Mai mult decât un mijloc de comunicare, telefonul mobil a devenit în societatea actuală o adevărată cutie neagră a fiecăruia dintre noi. „Perfetti Sconosciuti” urmărește jocul periculos al unui grup de șapte prieteni vechi care decid să îşi împărtăşească mesajele, e-mailurile şi apelurile primite în timpul cinei, ținând toți telefoanele pe masă. Cât de bine ne cunoaștem prietenii și pe cei apropiați? este întrebarea în jurul căreia Filippo Bologna, Paolo Costella, Paolo Genovese, Paola Mammini și Rolando Ravello au scris scenariul filmului, scenariu premiat la Tribeca în 2016. Filmul îi are în rolurile principale pe Marco Giallini, Kasia Smutniak, Valerio Mastandrea, Anna Foglietta, Edoardo Leo, Alba Rohrwacher și Giuseppe Battiston. După proiecția în premieră la Audience Award Film Festival (22 aprilie, ora 18.00) filmul distribuit în România de Independența Film va intra în cinematografe din 28 aprilie.

Câștigătorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin 2017, „Insyriated” prezintă drama războiului din Siria prin povestea unei mame cu trei copii și a oaspeților acesteia rămaşi blocaţi în casă în timpul unui asediu într-un cartier din Damasc. Acțiunea are loc într-o singură zi, în apartamentul lui Oum Yazan, interpretată de actrița Hiam Abbass, cunoscută pentru rolul Salmei Zidane din „Lemon Tree” (2008) pentru care a fost nominalizată la Premiul Academiei Europene de Film la categoria cea mai bună actriță. „Captivant de la început până la final” scria Deborah Young, de la Hollywood Reporter despre filmul care va fi proiectat duminică, 23 aprilie, de la ora 18.00 la Cinema Muzeul Țăranului.

Audience Award Film Festival prezintă și două din titlurile nominalizate la Premiul Oscar 2017 pentru cel mai bun film străin. Pe 22 aprilie, de la ora 16.00, este programat australianul „Tanna”, o poveste de dragoste filmată în Vanuatu, în insula Tanna din Pacificul de Sud și recompensată la Veneția (2015) cu premiul publicului și premiul pentru Cea mai bună imagine, în cadrul secțiunii Settimana Internazionale della Critica. Cea mai bună comedie a anului (Premiile Academiei Europene de Film 2016) și Premiul Publicului la Edinburgh, filmul suedez „A Man Called Ove” în regia lui Hannes Holm, va putea fi vizionat, duminică, 23 aprilie, de la ora 15.30 la Cinema Muzeul Țăranului. Rolf Lassgård îl interpretează pe bătrânul țâfnos Ove, rol care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Seattle IFF și o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.

Audience Award Film Festival propune și o serie de proiecii sing-along cu trei dintre cele mai apreciate filme musical recente La La Land (Premiul Publicului, Toronto 2016), Once (Premiul Publicului, Sundance și Dublin, 2007) și Mamma Mia! (People’s Choice Awards, 2009) – dar și seri de muzică la Clubul Țăranului: concert Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu, pe 21 aprilie, în deschiderea festivalului, Shannon Ceili Band și invitații Ștefan Orheanu și trupa Irish Way, pe 22 aprilie și Karaoke Party cu melodii celebre din filme, pe 23 aprilie.

Biletele la filme pot fi achiziționate la Cinema Muzeul Țăranului, pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook. Prețul unui bilet este de 10 RON.

Biletele la concerte:

21 aprilie, ora 22:00 – Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu

Preț bilet: 40 RON.

22 aprilie, ora 21:30 – Shannon Ceili Band. Invitații Ștefan Orheanu și trupa Irish Way.

Preț bilet: 20 RON.

23 aprilie: Karaoke Party. Intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Audience Award Film Festival este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop și este realizat cu sprijinul Catena, IQOS și al Institutului Cultural Român.

Mai multe informații pe www.filmedefestival.ro/audience-award-ff/

Foto: „Insyriated”

 

24
/08
/23

Festivalul de Artă „Film în Sat”, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural, care la începutul lunii august a strâns peste 10.000 de spectatori în stațiunea turistică Peștișani (Gorj), ajunge pentru prima dată în comuna Cernătești (Dolj), în perioada 25-27 august.

23
/08
/23

Copiii celorlalți/ Les enfants des autres, al cincilea lungmetraj al regizoarei și scenaristei Rebecca Zlotowski, care a avut premiera în competiția Festivalului de Film de la Veneția 2022, aduce în fața publicului, cu sensibilitate și umor franțuzesc, povestea unei femei de 40 de ani, prinsă între ceasul ei biologic care ticăie și povestea de dragostea dulce-amăruie cu un tată singur.

22
/08
/23

Începând de azi și până pe 3 septembrie va debuta ediția aniversară a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr, etapa Open Air, în Parcul Obor din București, cu un program de douăsprezece filme pentru toată familia, ateliere de creație și educație cinematografică, spectacole de jonglerii și magie și un târg de produse handmade, care va avea și o zonă gastronomică.

22
/08
/23

Cinema în aer liber continuă pe Insula Artelor din Parcul Titan cu încă trei săptămâni în care vor rula unele dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, nominalizate și premiate la festivaluri de film internaționale importante: premiile César, Globurile de aur, festivalurile de film de la San Sebastián, Veneția și Cannes și chiar la Oscaruri.

22
/08
/23

Documentarul Nopți albe, un proiect amplu ale cărui filmări sunt în derulare, aduce generațiilor care au trăit acele vremuri, dar și celor care au ocazia să le descopere acum, o poveste complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii `80-2000 în care Echipa națională a scris nu doar istoria acestui sport, dar și pe cea a unei altfel de Românii, care a știut să iubească la unison și să celebreze performanța, mai presus de rezultate.

22
/08
/23

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.” Aceasta a fost motivația juriului care a oferit Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) filmului românesc Libertate, regizat de Tudor Giurgiu, la cea de-a 29-a ediție a Festivalului de Film de la Sarajevo.

21
/08
/23

8 zile pline de întâlniri și revelații, 35 de spectacole, concerte, masterclass-uri și proiecții de film și peste 8.000 de participanți – așa a arătat Ideo Ideis Festivalul la ediția de majorat. Maratonul de evenimente dedicate comunității locale s-a încheiat vineri, pe 18 august, cu o seară de gală încărcată cu emoții și promisiuni. Pentru cei 100 de adolescenți din trupe, experiența începută în Alexandria va continua. Timp de un an de zile, trainerii și mentorii care i-au însoțit în procesele lor de explorare și dezvoltare în zilele de festival vor rămâne alături de ei, oferindu-le îndrumare, susținere, feedback și recomandări care să-i ajute să dea tonul transformărilor în comunitățile din care fac parte.

17
/08
/23

Pantofii de dans, entuziasmul de a-i întâlni pe creatorii care schimbă lumea prin intermediul filmelor de animație și curiozitatea de a urmări cele mai noi și mai promițătoare producții de gen nu trebuie să lipsească din kitul spectatorilor celei de-a 18-a ediții Animest.

16
/08
/23

CULMEA: Film și educație de mediu are loc între 6 și 10 septembrie, la Brașov, și este primul festival de film care își propune să folosească educația cinematografică în sprijinul copiilor și tinerilor care vor să cunoască mai multe despre mediu și criza climatică și să le ofere un instrument pentru dezbatere și implicare în aceste domenii.