Filme premiate la Berlin si la European Film Awards, in premiera nationala
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-premiate-la-berlin-si-la-european-film-awards-in-premiera-nationala/

Cele mai bune opt lungmetraje pentru marele ecran ale anului 2012, premiate la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin sau la European Film Awards, vor putea fi urmărite în premieră naţională la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii, Kinodiseea, ce se va desfăşura începând de vineri până pe 21 […]

Un articol de Andrada Văsii|16 noiembrie 2012

Cele mai bune opt lungmetraje pentru marele ecran ale anului 2012, premiate la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin sau la European Film Awards, vor putea fi urmărite în premieră naţională la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii, Kinodiseea, ce se va desfăşura începând de vineri până pe 21 noiembrie în Bucureşti, la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala ”Elvira Popescu”.

 Potrivit organizatorilor, filmele provin din Cehia, Olanda, Franţa, Suedia, India, Estonia şi Letonia şi sunt atât producţii de animaţie, cât şi filme cu actori. Capetele de afiş pentru competiţie sunt „Zarafa”, povestea prieteniei dintre un băieţel şi o girafă şi a călătoriilor lor pline de neprevăzut, „Gattu”, un film despre un oraş fantastic, plin de zmee, şi „Dragonul de gheaţă”, povestea unui băiat aflat în căutarea unui nou cămin, ce trece printr-o mulţime de aventuri, se îndrăgosteşte pentru prima oară, descoperă balenele şi îşi face prieteni neobişnuiţi.

Kinodiseea revine, de asemenea, cu un caleidoscop de filme distractive, educative şi stimulative pentru copii şi părinţi, care nu pot fi urmărite în mod obişnuit la televizor sau în cinematografe. De asemenea, cu mic, cu mare, spectatorii se vor putea bucura în acest an de o secţiune specială dedicată filmelor clasice Disney şi vor putea participa la ateliere de iniţiere în cinematografie, precum şi la un bal mascat.

La finalul proiecţiilor speciale ale filmelor din competiţie, copiii îi vor putea întâlni pe regizorii sau pe actorii de pe marele ecran şi le vor putea pune întrebări legate de filme. Proiecţiile sunt programate în fiecare zi, de la orele 10,00, 12,00 şi 19,00. Accesul la primele două proiecţii şi la retrospectiva Disney este gratuit, în limita locurilor disponibile.  Secţiunea specială din acest an este dedicată filmelor Disney, pentru ca cei mici să aibă şansa să urmărească, cot la cot cu adulţii, unele dintre lungmetrajele clasice care au bucurat copilăria multor generaţii. „Cartea junglei”, „Regele Leu” sau „Frumoasa şi Bestia” sunt doar câteva dintre titlurile care vor anima programul Kinodiseea.

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, în funcţie de recomandarea de vârstă, se adresează copiilor între 5 şi 14 ani, educatorilor, bunicilor şi părinţilor.

Juriul este şi în acest an format din copii, cei mai în măsură să acorde premiul pentru Cel mai bun film.

Pe lângă selecţia de producţii internaţionale pentru copii, cei mici vor avea ocazia să participe la workshopuri de actorie, montaj, costume, handmade, susţinute de specialişti care îi vor iniţia în tainele cinematografiei. Totodată copiii se vor bucura de nenumărate surprize şi de un bal mascat, unde îşi vor putea întâlni personajele preferate.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei sectorului 5, Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Sursa: Agerpres

23
/10
/17

În data de 26 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc lansarea platformei online www.cineama.ro, o colecție unică de filme de scurtmetraj digitizate de pe suport peliculă de 16 mm în perioada 1957-1989, documentare (etnografice, agricole, reportaje sportive, de protecția muncii), filme de ficțiune și de animație, precum și articole și interviuri cu cei mai activi cineamatori ai vremii.

23
/10
/17

„Bărbaţii sunt buni, dar femeile sunt magice.” – Catherine Deneuve. Îndrăgita actriță franceză a împlinit 74 de ani. În anull 2008, Deneuve a fost omagiată cu Premiul de Excelenta la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania TIFF.

23
/10
/17

Astăzi, 23 octombrie 2017, de la ora 11.00, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, va avea loc audiţia, cu public, a spectacolului Inimă de câine de Mihail Bulgakov. Spectacolul propus spre audiţie, este una dintre cele 42 de producţii radiofonice care fac parte din secţiunea On Air a Festivalului Naţional de Teatru, eveniment care, în acest an îl omagiază pe Victor Rebengiuc.

22
/10
/17

Regizorul Wong Kar-wai a primit vineri în Franța, la Lyon (centru-est), Premiul Lumiere pentru întreaga carieră. La 59 de ani, el este primul regizor chinez care a primit acest premiu. ''Dedic această onoare care mi s-a făcut soției și muzei mele, Esther. Există fragmente din ea în fiecare dintre personajele feminine din filmele mele'', a spus regizorul după ce a primit premiul din mâinile actriței Isabelle Adjani.

22
/10
/17

“Capace” intră pe marile ecrane din România începând cu 27 octombrie. Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în fața publicului pe Vlad Ivanov într-o ipostază mai puțin obișnuită, personajul interpretat de celebrul actor ieșind din zona personajelor negative – ”Capace” este povestea unui bărbat bogat și puternic, dar singur (interpretat de Vlad Ivanov), care își conduce afacerile cu autoritate și fără scrupule.

21
/10
/17

În perioada 20-28 octombrie are loc a patra editie a HomeFest. Nouă zile în care bucureştenii se pot bucura de spectacole neconvenţionale de teatru sau dans, de lecturi, concerte şi performance-uri.

21
/10
/17

Concerte speciale, solişti vestiţi dar şi peripeţii or gesturi ale artiştilor or publicului, momente plăcute sau mai puţin. O trecere în revistă, Da capo al fine, a Festivalului Enescu.

20
/10
/17

Cartea „O undiță pentru bunicul meu” (traducere din limba chineză de Irina Ivașcu) de Gao Xingjian (Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2000) a fost publicată la Editura Polirom, în 2017.

19
/10
/17

„The Square”, în regia lui Ruben Östlund, e un film ca un tur de rollercoaster pe pastile, iar la avanpremiera de la Les Films de Cannes à Bucarest s-a râs zgomotos și prelung într-o sală arhiplină.

19
/10
/17

Premiul pentru pseudoştiinţă din acest an i-a fost acordat anul acesta celebrei actrițe Gwyneth Paltrow, pentru site-ul său Goop, care promovează tratamentele homeopatice sub forma unor forme de tratament ştiinţifice. The Skeptic Magazine oferă anual premiul Rusty Razor Award / Lama Ruginită persoanelor care prezintă un tip de pseudoştiinţă exagerat.