Filmul „Despre oameni şi melci”, de Tudor Giurgiu, premiat la Valladolid
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmul-despre-oameni-si-melci-de-tudor-giurgiu-premiat-la-valladolid/

Lungmetrajul „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, a primit premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid, care s-a desfăşurat între 20 şi 27 octombrie. „Despre oameni şi melci” a câştigat premiul secţiunii competiţionale Meeting Point la categoria lungmetraj, alături de pelicula belgiană „Time of my life” (regia: […]

Un articol de Andrada Văsii|29 octombrie 2012

Lungmetrajul „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, a primit premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid, care s-a desfăşurat între 20 şi 27 octombrie.

„Despre oameni şi melci” a câştigat premiul secţiunii competiţionale Meeting Point la categoria lungmetraj, alături de pelicula belgiană „Time of my life” (regia: Nic Balthazar), din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid, informează un comunicat al casei de producţie Libra Film, remis MEDIAFAX.

 

Înfiinţat în 1956, Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid (Spania) este unul dintre cele mai vechi şi prestigioase din Europa, fiind apreciat pentru calitatea filmelor prezentate, precum şi pentru descoperirea multor talente. În cadrul festivalului s-au putut viziona în premieră filme precum „Zbor deasupra unui cuib de cuci” al lui Milos Forman şi „Copilul sălbatic” al lui Francois Truffaut.

„Despre oameni şi melci” s-a aflat în competiţie alături de alte 14 producţii europene. Juriul secţiunii Meeting Point a fost alcătuit din regizorii Daniela Fejerman, Nacho Pérez de la Paz şi Christian Sida-Valenzuela, directorul Festivalului Latino-American din Vancouver.

Premiul constă în suma de 15.000 de euro.

„Despre oameni şi melci” este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).

Acţiunea filmului „Despre oameni şi melci” se petrece în 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Din distribuţie fac parte actorii români Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă şi Alina Berzunţeanu şi actorii francezi Jean François Stevenin şi Robinson Stevenin.

Scenariul filmului îi aparţine lui Ionuţ Teianu, Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul coloanei sonore.

În România, filmul este distribuit de Transilvania Film, în colaborare cu Ro Image.

Tot la Festivalul de la Valladolid a fost premiat, în 2011, scurtmetrajul „Superman, Spiderman sau Batman”, de Tudor Giurgiu. Filmul a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european, intrând astfel în competiţia pentru premiile Academiei de Film Europene, care se vor decerna pe 1 decembrie, în Malta.

 

Sursa: Mediafax

14
/01
/14

Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a declarat, marţi, că Ion Caramitru şi Dorina Lazăr ar putea fi înlăturaţi de la conducerea TNB, respectiv a Teatrului Odeon, din cauză că o OUG din 2013 prevede înlăturarea de la conducerea instituţiilor publice de cultură a persoanelor care au împlinit 65 de ani. Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a vorbit, […]

14
/01
/14

Prima emisiune de mărci poştale a anului 2014, care marchează Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită pe 15 ianuarie, este dedicată poetului Mihai Eminescu. Emisiunea de timbre cu Eminescu va fi intitulată "Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei româneşti".

14
/01
/14

Omul-perna este un spectacol studențesc foarte apreciat și premiat în 2013. Patru tineri absolvenți dau strălucire unui text dur și captivant al englezului Martin McDonagh (tradus de Ionuț Grama). Vineri, 17 ianuarie 2014, vor aniversa 1 an de la premieră și 48 de reprezentații.

14
/01
/14

"12 ani de sclavie", "Lupul de pe Wall Street" şi "Gravity 3D: Misiune în spaţiu", trei dintre marile filme care s-au impus la Globurile de Aur, ediția cu numărul 71, sunt aduse pe marile ecrane din România de MediaPro Distribution.

13
/01
/14

„O mare pierdere pentru teatrul românesc”, „L-am cunoscut încă de când eram copil”, „A fost parte din istoria teatrului românesc”, „Am intrat în teatru în aceeaşi zi”, „Era tot timpul dispus să îţi facă un compliment” sunt doar câteva dintre mărturisirile marilor noştri actori după disparitia lui Misu Fotino.

13
/01
/14

Mihai (Mişu) Fotino, actor al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), a murit luni, la vârsta de 83 de ani. Mihai Fotino a murit luni, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână.

13
/01
/14

Regal al umorului pe 27 ianuarie, o zi pe care actorul Horatiu Malaele o va începe cu spectacolului “Sunt un orb”, la Teatrul Elisabeta din București, pentru a-l continua pe scena Naționalului bucureștean, dăndu-i replica prietenului său de-o viață, Ion Caramitru, într-o nouă ediție a spectacolului “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”.