Filmul ,,Power Rangers” readuce supereroii din seria fenomen în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmul-power-rangers-readuce-supereroii-din-seria-fenomen-in-cinematografe/

Seria care a cucerit o generaţie întreagă ajunge pe marile ecrane din 7 aprilie într-o ecranizare realizată de producătorii Haim Saban, Brian Casentini, Wyck Godfrey şi Marty Bowen.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2017

„Power Rangers” spune povestea a cinci adolescenți obișnuiți care trebuie să devină extraordinari pentru a-și salva micuțul orășel, Angel Grove – și lumea – de o amenințare extraterestră. Aleși de destin, cei cinci eroi descoperă cu repeziciune că ei sunt singurii care pot salva planeta. Dar pentru a face asta, vor trebui să-și depășească problemele din viața de zi cu zi și, înainte de a fi prea târziu, să-și unească forțele pentru a deveni Power Rangers.

Regizat de Dean Israelite („Proiectul Almanac”), „Power Rangers” îi are în rolurile principale pe Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Becky G, Ludi Lin, Bill Hader, Bryan Cranston și Elizabeth Banks. Scenariul este scris de John Gatins („Kong: Insula Craniilor”, „Pumni de oțel”), pe baza unei povești create de Matt Sazama & Burk Sharpless („Dracula: Povestea nespusă”) și Michele Mulroney & Kieran Mulroney. Haim Saban, Brian Casentini (seria TV „Power Rangers”), Wyck Godfrey și Marty Bowen (saga „Amurg”, „Sub aceeași stea”, franciza „Labirintul”) sunt producătorii peliculei.

În 1984, în timp ce se afla într-o călătorie de afaceri în Japonia, producătorul Haim Saban a devenit fascinat de o emisiune TV live action foarte populară, pe nume „Super Sentai”. „Mă uitam la acești cinci tineri în costume din lycra care se luptau cu monștri din cauciuc și pur și simplu m-am îndrăgostit de ei,” își amintește Saban. Acesta a reușit să intre în contact cu cei care dețineau emisiunea TV, de la care a cumpărat drepturile de difuzare în întreaga lume (mai puțin în Asia). Când serialul a avut premiera în 1993, a devenit cel mai urmărit program de televiziune pentru copii din SUA. Mai mult de atât, „Power Rangers” a devenit un fenomen cultural la nivel global.

„A fost unul dintre primele programe care înfățișau supereroi de diferite etnii, dar și unul dintre primele în care apăreau supereroine,” spune Saban. „Chiar a rezonat cu publicul și de atunci, a ajuns să fie difuzat în peste 150 de țări.”

Acum, un nou film bazat pe acest serial îi readuce la viață pe cei cinci Power Rangers, pe care îi portretizează drept cinci adolescenți liceeni obișnuiți care descoperă că au dobândit super-puteri unice. Pentru a salva lumea, ei vor trebui să-și unească forțele.

Un film distribuit de Freeman Entertainment, „Power Rangers” va fi disponibil în format 3D şi 4DX.

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

23
/04
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Vânătoarea de vulpi“ (1980), unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române.

22
/04
/14

Acting in English by James Longshore, Academia americană de Actorie, înfiinţată acum 2 ani în Bucureşti de actorul american James Longshore şi de producătorul Bianca Mina, anunţă cea de-a 7-a ediţie, Acting in English INTENSIVE.

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.