FITS 2018 propune o nouă direcție artistică pentru concertele din Piața Mare
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits-2018-propune-o-noua-directie-artistica-pentru-concertele-din-piata-mare/

Youngr, SUPERORGANISM şi KillASon sunt cele trei trupe de muzică nouă care vor concerta în Piaţa Mare a Sibiului.

Un articol de Liliana Matei|6 iunie 2018

Cu milioane de vizualizări de Youtube și show-uri multimedia de excepție, artiștii invitați la festival vor face, cu siguranță, deliciul celor care se vor afla la Sibiu în week-end-ul 15-17 iunie. Intrarea este liberă la toate cele trei evenimente care se înscriu în propunerea organizatorilor pentru seri pline de culoare pe străzile orașului festivalier.

SUPERORGANISM e o trupă transatlantică formată dintr-un grup de muzicieni internaționali, obsedați de cultura pop, și Orono, o vocalistă de origine japoneză din Maine, New-England, care locuiesc în prezent sub un singur acoperiș în Londra. Formația a debutat în 2017 cu piesa pop, tehnicoloră și idiosincratică, „Something For Your M.I.N.D”. Piesa a devenit un hit, făcând imediat senzație pe internet și la radio (fiind difuzată de Frank Ocean și Ezra Koenig în emisiunile radio prezentate de ei), urmate de „It’s All Good” și „Nobody Cares”, ambele piese cu ritmuri intoxicante și o continuare pe măsură a debutului lor fulgerător. De atunci, Superogranism sunt duși de valul succesului obținut de pe urma proiectului enigmatic lansat de aceștia online, spectacolelor lor internaționale de debut cu casa închisă, aparițiilor lor la emisiuni TV precum Jools Holland și prezenței lor îndelungate în topurile BBC Sound of 2018 și VEVO DSCVR – iar acum își promovează albumul de debut spectaculos de optimist în care aceștia clădesc o lume fantastică, lansat pe 2 martie (prin casa de discuri Domino Records). La FITS vor concerta pe data de 15 iunie, de la ora 22:45.

Apreciat atât de presa franceză (Les Inrocks, Trax, Noisey etc), cât și de cea internațională (The New York Times, The Quietus), KillASon se află în plin proces de dezvăluire completă a carismei sale prin stilul său vibrant și hibrid de hip-hop. După albumul exuberant „The Rize” lansat în 2016 și la câteva luni de la lansarea albumului său melodic, „STW1”, Marcus Dossavi-Gourdot revine în 2018 cu albumul „STW2”, a doua parte și încheierea fantasmagorică a dipticului „Strange The World” (STW), în care universul lui KillASon devine mai rafinat din punct de vedere muzical și vizual.

Albumul „STW2” reprezintă un capitol călduros de melancolic care te invită la dans. Este a doua parte a unei lumi hibride colorate în care KillASon își dezvoltă „muzica energică”.

Astfel, nu e de mirare că KillASon a reușit, la doar 23 de ani, să-și lanseze propria casă de discuri, SUPANOVA. În prezent, el explorează un stil de muzică rap mai personal, dar extrem de conștiincios, interpretat în limba engleză și influențat, în principal, de artiști americani (Michael Jackson, Busta Rhymes, Outkast, Lil Wayne…). KillASon, care este și dansator în trupele Wanted Posse și Undercover, este un personaj unic cu abilitatea de a fermeca publicul din întreaga lume și ajunge în România, la Sibiu, pe 16 iunie, de la ora 22:15.

De la debutul său de anul trecut cu single-ul lansat independent, „Out Of My System”, acest muzician multi-talentat a strâns peste 34 milioane de ascultări pe Spotify, 26 milioane de vizualizări pe Facebook, 4 milioane de vizualizări pe YouTube și a suținut turnee cu casa închisă în Europa și America de Nord. Spectacolul său live fenomenal a fost selecționat în peste 50 de festivaluri, inclusiv SXSW, Latitude, Ultra Music Festival, Montreux Jazz Festival și The Meadows Music & Arts Festival.

Inițial, înainte de lansarea primului său album, Youngr s-a făcut cunoscut prin videoclipurile sale live remarcabile, filmate într-un singur cadru, și prin înregistrările sale neoficiale numai bune pentru dans, precum cover-ul său după piesa „Sweet Disposition” a trupei Temper Trap, devenit viral și adunând 15 milioane de vizualizări doar în primele două săptămâni. Pe 17 iunie, de la ora 22:15, în Piața Mare a Sibiului.

28
/10
/14

Cântecul "Bohemian Rhapsody" al trupei Queen are "puteri tămăduitoare", întrucât are capacitatea de a le ajuta pe acele persoane care sunt bolnave sau se simt deprimate, afirmă autorii unui sondaj realizat recent în Marea Britanie, informează bbc.com.

27
/10
/14

Doi mari compozitori ai repertoriului simfonic – Beethoven şi Grieg, o partitură monumentală ca Simfonia a III-a – Eroica şi doi apreciaţi muzicieni români, dirijorul Tiberiu Soare şi pianistul Horia Mihail, sunt elementele reunite în concertul aniversar oferit vineri, 31 octombrie 2014 (19.00) de Orchestra Naţională Radio, în onoarea Zilei Radioului.

24
/10
/14

Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru" vă invită sâmbătă, 25 octombrie, la ora 19:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane la un concert și o prezentare de muzică tradițională japoneză, susținute de Prof. Takeshi Yamakawa, Dna. Kazuko Yanase și Dna. Hiroko Yamamoto. Instrumentele folosite vor fi shakuhachi, koto și shamisen. 

24
/10
/14

Ștefan Tarara, laureat cu premiul I la Concursul Internațional George Enescu, secțiunea vioară va concerta vineri, 31 octombrie 2014, de la ora 19.00, în sala de spectacole a Colegiului de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi. La pupitrul Orchestrei Simfonice se va afla dirijorul Cristian Lupeș.

23
/10
/14

Miercuri, 22 septembrie, la Sala Radio din Bucureşti, un public entuziast şi călduros a răspuns afirmativ întrebării „VĂ PLACE TANGO ?”, provocare artistică lansată prin turneul său naţional de violoncelistul RĂZVAN SUMA, alături de doi invitaţi argentinieni - ANALIA SELIS (voce) şi JULIO SANTILLAN (chitară). 

23
/10
/14

Iubitorii operei sunt invitați într-o clădire renovată, cu o sală de spectacole cu acustică îmbunătățită, care va permite reprezentații artistice de o calitate superioară. Șase premiere, invitați de marcă, evenimente speciale, spații reamenajate. Stagiunea se deschide cu o nouă premieră a operei „La traviata” de Giuseppe Verdi, într-o montare originală semnată de regizorul britanic Paul Curran

21
/10
/14

Sâmbătă, 1 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „Gypsy Blues“, susținut de Emil Bîzgă (trompetă), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomiță (bas) și Tudy Zaharescu (tobe). Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

20
/10
/14

Un studio de înregistrări din Londra a lansat o „provocare” artistică unuia dintre cei mai valoroşi tineri pianişti români, SERGIU TUHUŢIU: studioul s-a oferit să îi înregistreze primul CD dacă reuşeşte să adune 20.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook. După ce a făcut public acest pariu pe reţeaua de socializare, povestea s-a transformat într-un fenomen viral, rezultatul fiind acela că în două zile pagina sa a obţinut 24.000 de like-uri, iar înregistrările CD-ului au fost programate pentru finalul verii 2014.

17
/10
/14

Peste 35 de artişti internaţionali vor participa la cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, care se va desfăşura în perioada 31 octombrie - 17 noiembrie, în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, sub tema "Bridges".

17
/10
/14

55 de ani de virtuozitate, 55 de ani de diversitate şi culoare la 15 instrumente tradiţionale de suflat, de fiecare dată acelaşi nume, DUMITRU ZAMFIRA - maestrul fluierelor ! Duminică, în ziua de 26 a lui Brumar, de Sămedru (Sf. Dumitru), de la ora 17.00, Sala Radio îmbracă straie de sărbătoare.

16
/10
/14

Stefan Tarara, câştigătorul Concursului Enescu 2014, secţiunea vioară, este invitatul Marinei Constantinescu de vineri, 17 octombrie. Din această toamnă, poveştile culturale depănate în miez de noapte, la Nocturne, pot fi urmărite fiecare vineri, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

16
/10
/14

Ajuns la jumătatea itinerariului, turneul naţional „VA PLACE TANGO ” se bucură de un succes extraordinar : după o deschidere specială şi neconvenţională a turneului la Palas Mall Iaşi, în faţa unui public de 1000 de spectatori, au urmat săli pline şi un public entuziast în Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Bistriţa, Cluj-Napoca şi Timişoara.

16
/10
/14

Festivalul Sergiu Celibidache nu va mai fi organizat, motivul principal fiind "indiferenţa statului român, atunci când vine vorba de onorarea valorilor României", potrivit lui Serge Ioan Celibidache, care interzice, totodată, folosirea numelui şi a imaginii tatălui său de către instituţiile de stat.