FITS30 stabilește un nou record la vânzări chiar în prima zi!
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits30-stabileste-un-nou-record-la-vanzari-chiar-in-prima-zi/

În doar primele 24 de ore de la punerea în vânzare a biletelor, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) stabileşte noi recorduri.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2023

Nu mai puțin de șase spectacole sunt deja sold-out, iar traficul pe site-ul evenimentului a înregistrat creșteri semnificative față de anul trecut în aceeași perioadă. FITS30 are loc între 23 iunie și 2 iulie 2023, iar tema acestei ediții este MIRACOL.

După ce marți, 25 aprilie, Constantin Chiriac, președintele Festivalului, a susținut prima conferință de presă prilejuită de ediția din acest an, iar programul spectacolelor din săli și online a fost făcut public, miercuri organizatorii au pus în vânzare biletele.

În doar 24 de ore, cei mai nerăbdători dintre spectatori au realizat un nou record de vânzări pentru eveniment, cu peste 4500 de bilete vândute, adică peste 20% din totalul biletelor puse în vânzare la această ediție FITS.

Spectacolele ale căror locuri s-au epuizat deja sunt: Să mori… de râs (Israel), Tatăl (România), Soră-sa (România), Masacrul (România), Nuntă în cer (România), Ionesco suite (Franța-Italia).

De asemenea, traficul pe site-ul FITS a crescut cu 30% față de cel înregistrat anul trecut în primele 24 de ore de la punerea în vânzare a biletelor, dar și durata vizitelor pe site s-a prelungit până la aproape zece minute, de la opt, în medie, anul trecut pentru aceeași perioadă.

Alte câteva spectacole incluse în această ediție a FITS mai au foarte puține locuri disponibile:

O catedrală plină cu orgi (Elveția, România, Norvegia) – spectacolulul de deschidere FITS30 în care cele șapte orgi din Catedrala Evanghelică „Sfânta Maria” ne vor încânta cu sunetul lor excepțional într-un concert-eveniment fără precedent (23 iunie, ora 16)

Creatorul de teatru (România) – un spectacol marca TNB ce îl are ca protagonist pe Marcel Iureș, unul dintre cei mai importanți actori români și stelar pe Aleea Celebrităților din Sibiu (23 iunie, Filarmonica de Stat Sibiu)

Povestea prințesei deocheate (România) – o producție TNRS în regia lui Silviu Purcărete, un regal teatral care, chiar în luna viitoare, între 15 și 20 mai, se va afla în turneu la Olimpiada Teatrală de la Budapesta (23 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Jocuri, vorbe, greieri… (România) – un alt spectacol TNRS, de asemenea în regia lui Silviu Purcărete, care îl aduce pe scenă chiar pe Constantin Chiriac, de data aceasta în calitate de actor, alături de alți 16 artiști ai naționalului sibian (25 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Faust (România) – spectacol-eveniment ce nu mai are nevoie de nici o prezentare! (1 și 2 iulie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Băieții de zinc (România) – un spectacol în regia și dramaturgia lui Yuri Kordonsky, după romanul omonim al scriitoarei Svetlana Aleksievici, distinsă cu Premiul Nobel, și care are, de asemenea, o distribuție impresionantă care o include și pe Mariana Mihuț (27 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Seaside Stories (România) – regizorul Radu Afrim și Teatrul de Stat din Constanța ne propun o călătorie la malul mării pentru scurte momente intense decupate din viață pe texte de: Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija (25 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.