FITS30 stabilește un nou record la vânzări chiar în prima zi!
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits30-stabileste-un-nou-record-la-vanzari-chiar-in-prima-zi/

În doar primele 24 de ore de la punerea în vânzare a biletelor, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) stabileşte noi recorduri.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2023

Nu mai puțin de șase spectacole sunt deja sold-out, iar traficul pe site-ul evenimentului a înregistrat creșteri semnificative față de anul trecut în aceeași perioadă. FITS30 are loc între 23 iunie și 2 iulie 2023, iar tema acestei ediții este MIRACOL.

După ce marți, 25 aprilie, Constantin Chiriac, președintele Festivalului, a susținut prima conferință de presă prilejuită de ediția din acest an, iar programul spectacolelor din săli și online a fost făcut public, miercuri organizatorii au pus în vânzare biletele.

În doar 24 de ore, cei mai nerăbdători dintre spectatori au realizat un nou record de vânzări pentru eveniment, cu peste 4500 de bilete vândute, adică peste 20% din totalul biletelor puse în vânzare la această ediție FITS.

Spectacolele ale căror locuri s-au epuizat deja sunt: Să mori… de râs (Israel), Tatăl (România), Soră-sa (România), Masacrul (România), Nuntă în cer (România), Ionesco suite (Franța-Italia).

De asemenea, traficul pe site-ul FITS a crescut cu 30% față de cel înregistrat anul trecut în primele 24 de ore de la punerea în vânzare a biletelor, dar și durata vizitelor pe site s-a prelungit până la aproape zece minute, de la opt, în medie, anul trecut pentru aceeași perioadă.

Alte câteva spectacole incluse în această ediție a FITS mai au foarte puține locuri disponibile:

O catedrală plină cu orgi (Elveția, România, Norvegia) – spectacolulul de deschidere FITS30 în care cele șapte orgi din Catedrala Evanghelică „Sfânta Maria” ne vor încânta cu sunetul lor excepțional într-un concert-eveniment fără precedent (23 iunie, ora 16)

Creatorul de teatru (România) – un spectacol marca TNB ce îl are ca protagonist pe Marcel Iureș, unul dintre cei mai importanți actori români și stelar pe Aleea Celebrităților din Sibiu (23 iunie, Filarmonica de Stat Sibiu)

Povestea prințesei deocheate (România) – o producție TNRS în regia lui Silviu Purcărete, un regal teatral care, chiar în luna viitoare, între 15 și 20 mai, se va afla în turneu la Olimpiada Teatrală de la Budapesta (23 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Jocuri, vorbe, greieri… (România) – un alt spectacol TNRS, de asemenea în regia lui Silviu Purcărete, care îl aduce pe scenă chiar pe Constantin Chiriac, de data aceasta în calitate de actor, alături de alți 16 artiști ai naționalului sibian (25 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Faust (România) – spectacol-eveniment ce nu mai are nevoie de nici o prezentare! (1 și 2 iulie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Băieții de zinc (România) – un spectacol în regia și dramaturgia lui Yuri Kordonsky, după romanul omonim al scriitoarei Svetlana Aleksievici, distinsă cu Premiul Nobel, și care are, de asemenea, o distribuție impresionantă care o include și pe Mariana Mihuț (27 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Seaside Stories (România) – regizorul Radu Afrim și Teatrul de Stat din Constanța ne propun o călătorie la malul mării pentru scurte momente intense decupate din viață pe texte de: Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija (25 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

12
/12
/24

CARTE Laure Hinckel, cunoscută traducătoare de literatură română în franceză, a publicat recent, la Editura Institutului Cultural Român, un album de fotografie ce documentează aspecte din viața unui oraș chinuit.

09
/12
/24

Alexandru Tomescu va interpreta vineri, 13 decembrie 2024 (19.00), la Sala Radio, celebrul Concert în re major pentru vioară și orchestră semnat de Beethoven, unicul concert pentru vioară creat de „titanul de la Bonn”.

09
/12
/24

Institutul Cultural Român de la Viena marchează în perioada 11 decembrie 2024-14 ianuarie 2025 împlinirea a 35 de ani de la Revoluția Română din 1989.

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.