Frumusetea este si in ochii care nu văd – expoziţia durează încă două săptămâni
https://www.ziarulmetropolis.ro/frumusetea-este-si-in-ochii-care-nu-vad-expozitia-dureaza-inca-doua-saptamani/

Sala de Expoziţii F64 a fost gazda vernisajului expoziţiei cu vânzare intitulată „Frumusetea este si in ochii care nu văd”.

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2013

Sala de Expoziţii F64 a fost gazda vernisajului expoziţiei cu vânzare intitulată „Frumusetea este si in ochii care nu văd“.

Fotografiile prezentate, realizate pro bono de către fotograful Daniel Vrăbioiu, portretizează reacţiile a cinci fete nevăzătoare care miros flori şi fac parte din campania „Frumuseţea este şi în ochii care nu văd”. Această campanie pune accent pe importanţa problemelor cu care se confruntă nevăzătorii şi atrage atenţia asupra faptului că fiecare dintre noi se poate implica şi susţine această cauză.

La eveniment, publicul a avut ocazia să le cunoască pe cele cinci protagoniste ale campaniei – Crina, Loredana, Andreea, Roxana, Petra – care au dat dovadă încă o dată de o frumuseţe, interioară cât şi exterioară, extrem de rară în zilele noastre, care emană dintr-o căldură sufletească fără margini, impresionând audienţa până la lacrimi cu prezenţa lor.

Sunt oameni pentru care totul este negru de la naştere sau, prin circumstanţe nefericite, ajung să nu mai cunoască nicio culoare şi sunt adânciţi într-un infinit întuneric. Pentru aceşti oameni a luat naştere campania „Frumusetea este si in ochii care nu văd”.

Citiți și: Petra Pintelei, nevăzătoare: „Sunt frumoasă dacă mă străduiesc să fiu frumoasă“

Pentru cei care nu au şansa să vadă, pentru cei care ori s-au născut aşa ori, din cauza unui sistem defectuos medical, ori din cauza altor întâmplări extrem de triste ajung să nu mai vadă.  Cum ar fi să trăieşti fără să vezi? Ce priorităţi ai mai avea în viaţă? Cum te-ai adapta societăţii aproape crude în care trăieşti?

Frumusetea este si in ochii care nu vad

O campanie care spune că Frumusetea este si in ochii care nu văd

Cum ai percepe indiferenţa semenilor tăi la problema pe care o ai? Cât de singur te-ai simţi, fiind înconjurat de nepăsare? Adevărul este singurul lucru constant pe care îl avem în viaţă, nu ar trebui să îl evităm. Adevărul este că putem face viaţa mai bună altor oameni. Avem ocazii să arătăm că ne pasă, ce facem cu ele, profităm de ele să facem un bine?

„Statul român susţine într-un mod nesemnificativ oamenii cu probleme de vedere, aşa că e indicat să luăm noi frâiele în mână şi să facem ceva pentru ei. Sunt oameni născuţi nevăzători, sunt oameni care şi-au pierdut vederea, din cauza unor accidente sau a sistemului defectuos medical românesc. Oricare dintre noi ar fi putut sau poate să ajungă să aibă aceeaşi problemă. Suntem responsabili pentru orice seamăn de al nostru”, au declarat reprezentanţii Look Media Profile, organizatorii acestui proiect.

Info:

Expoziţia va putea fi vizitată până la data de 3 decembrie 2013 în Sala de Expoziţii F64 (în incinta magazinului F64, la etajul 1, din Bd. Unirii, nr. 45), iar prin achiziţionarea unei fotografii, puteţi ajuta un nevăzător. Preţul unei fotografii este de 300 lei, iar banii strânşi din vânzarea lor merg către Asociaţia Nevăzătorilor din România.

Foto credit: Frumusetea este si in ochii care nu vad

27
/03
/23

În săptămâna 27 martie – 2 aprilie, Uniunea Artiștilor Plastici din România așteaptă publicul la multe evenimente din țară: expoziția „El Camino” (fotografii de Călin Piescu), sculptură la Galeria de Artă din Ploiești și picturi semnate de Aurelian Broască (la Constanța).

23
/03
/23

MoBU anunță Târgul Internațional de Artă București, eveniment care va avea loc în perioada 19-28 mai a.c. la Romaero Băneasa. Organizatorii au pregătit un pavilion expozițional complex, multifuncțional, cu 22.000 de metri pătrați la interior și în exterior, din care aproape 5.500 mp sunt spațiu expozițional dedicat exclusiv galeriilor și artiștilor participanți.

23
/03
/23

Indie Box, inițiativa din spatele mai multor proiecte artistice ai ultimilor 6 ani, precum [m]others, [ship of fools], Danstopic și Movemental, a lansat luna aceasta un nou proiect de terapie prin artă și cercetare artistică a cărui implementare se va petrece pe parcursul acestui an în două spitale de psihiatrie din țară: Spitalul Voila din Câmpina și Spitalul „Eftimie Diamandescu” din Bălăceanca.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).

10
/03
/23

Muzeului Național de Artă Contemporană celebrează joi, 16 martie, începând cu ora 17:00, fenomenul culturii vizuale contemporane din România prin „decontul vizual” al celor 192 de noutăți din colecția muzeului, dar și printr-o dezbatere cu invitați internaționali, care deschide seria de conferințe publice MNAC International Academy.

07
/03
/23

AnnArt Gallery găzduiește, în perioada 28 februarie - 25 martie 2023, expoziția „Treasury of forgotten places”, născută în urma unei rezidențe de artă în județul Bihor, initiață de creatorul de modă Dorin Negrău și care are ca scop principal conservarea patrimoniului unei lumi arhaice, ilustrând astfel firescul vieții simple.

06
/03
/23

Muzeul Național de Artă al României organizează în perioada 10- 20 martie o serie de tururi ghidate gratuite dedicate aniversării a 30 de ani de la aderarea României cu drepturi depline la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.