Funeralii nationale pentru DOINA CORNEA. Petiție online
https://www.ziarulmetropolis.ro/funeralii-nationale-pentru-doina-cornea-petitie-online/

Fundaţia Corneliu Coposu, Asociatia 21 Decembrie 1989, Seniorii Ligii Studentilor, dar şi alţi semnatari au înaintat către Parlament şi Guvern o solicitare, în semn de omagiu şi recunoaştere a meritelor Doinei Cornea, prin care fostei disidente a regimului comunist să îi fie organizate funeralii naţionale şi măcar o zi de doliu naţional. Printre cei care au semnat petiţia se numără şi marii noştri actori Oana Pellea şi Victor Rebengiuc.

Un articol de Petre Ivan|7 mai 2018

Iată solicitarea înaintată către premierul Viorica Dăncilă și către liderii celor două camere ale Parlamentului: Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

„Domnule Presedinte al Senatului, Domnule Presedinte al Camerei Deputatilor, doamna Prim-Ministru, domnule Ministru, doamnelor, domnilor,

La trecerea in Eternitate a exceptionalei Doina Cornea, se cuvine ca, in semn de omagiu si recunoastere a meritelor pe care le au avut de-a lungul anilor aceia care in anii negrii ai comunismului, prin jertfa lor au tinut Romania pe harta lumii – sa fie organizate funeralii nationale si macar o zi de doliu national, potrivit Legii nr. 75/1994.

Va solicit aceasta, daca nu ati luat deja initiativa, tinand seama si de faptul ca Doina Cornea a fost si membru al Consiliului Frontului Salvarii Nationale entitate care a guvernat Romania, chiar daca luptatoarea pentru democratie si drepturile omului s-a retras peste doar cateva zile din acest for.In asteptarea unei reactii oficiale remarcabile, in locul unui raspuns formal,

Semnatari:

Fundatia Corneliu Coposu

Asociatia 21 Decembrie 1989

Seniorii Ligii Studentilor

Dan Grigore

Ionut Gherasim

Doru Maries

Tudor Dunca

Doina Cornea

Liviu Hagea

Ionut Matei

Antonie Popescu”.

Doina Cornea, fosta disidentă a regimului comunist, a murit, în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 89 de ani.

Petiția online a strâns (până luni, la ora 12.00) peste 3.500 de semnături.

Un ultim omagiu

Cei care au dorit să îi aducă un ultim omagiu Doinei Cornea au venit să se reculeagă, duminică, în Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca.

Pe unul dintre pereții capelei au fost proiectate fotografii cu Doina Cornea, dintre care unele alături de personalități ale istoriei României, precum regele Mihai I sau Corneliu Coposu.

Astăzi (luni), până la ora 14:30, sicriul este expus în Foaierul Colegiului Academic din Cluj.

Apoi, cortegiul funerar va porni spre Cimitirul Central unde va avea loc înhumarea.

Foto: Doina Cornea – facebook

28
/03
/14

Luni, 31 martie, de ora 19.00, vă aşteptăm în librăria Humanitas de la Cişmigiu la o întâlnire cu Victor Ieronim Stoichiţă, profesor al Universităţii din Fribourg. În dezbatere, "Efectul Sherlock Holmes.Trei intrigi cinematografice", cel mai recent titlu apărut în seria de autor Victor Ieronim Stoichiţă la editura Humanitas.

28
/03
/14

Editura Allfa iniţiază un proiect nou în cadrul colecţiei sale de literatură Strada Ficţiunii: „Lista lui Alex. Ştefănescu“. Proiectul își propune promovarea scriitorilor români contemporani în galeria de onoare a unei colecții cu o vastă panoplie de autori contemporani, proveniți de pe toate continentele lumii.

27
/03
/14

Astăzi, 27 martie, de la ora 17.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti, va avea loc lansarea romanului Apa neagră de Nicolae Stan, apărut recent la Editura Cartea Românească, disponibil şi în ediţie digitală. Invitaţi, alături de autor: Dan Silviu Boerescu şi Nicolae Iliescu.

20
/03
/14

În week-end, în cadrul ediției din această primăvară a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii le propun vizitatorilor o serie de evenimente: de la dezbateri care au ca public-țintă pe iubitorii de literatură, la lansări de carte dedicate celor interesați de cărțile de popularizare.

20
/03
/14

Miercuri, 26 martie, la ora 18.00, la Clubul Ţăranului, va avea loc lansarea volumului Sebastian, ceilalţi şi-un câine, romanul de debut al jurnalistului Mihai Radu - Polirom, „Ego. Proză”. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Editura Polirom a lansat colecţia „Ego. Proză”, coordonată de Lucian Dan Teodorovici.

20
/03
/14

Romancierul japonez Haruki Murakami va publica în luna aprilie un volum de nuvele, prima sa lucrare aparţinând acestui gen literar din ultimii nouă ani. În Japonia şi nu numai, orice carte semnată de Murakami ajunge bestseller.

17
/03
/14

La Godot-Café, pe Blănari, la numărul 14, s-a desfășurat un prânz cu cărți în mijlocul săptămânii. S-au prezentat, în context, colecțiile de primăvară-vară ale editurilor Humanitas și Humanitas Fiction. Printre acestea, Djuvara, Patapievici, Pleșu, Cărtărescu, Kundera, Baricco, Llosa, Sabato, Vonnegut, Anais Nïn sau Ezra Pounde.

06
/03
/14

Considerată drept una dintre cele mai importante lucrări despre istoria gîndirii politice medievale, Cele două corpuri ale regelui de Ernst H. Kantorowicz este cel mai nou titlu apărut în colecţia „Historia” a Editurii Polirom, în traducerea lui Andrei Sălăvăstru, cu o prefaţă semnată de William Chester Jordan şi postfaţă de Alexandru Florin Platon disponibil şi în format electronic.