Gala Actorului Tânăr Amator (GATA), în Piteşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-actorului-tanar-amator-gata-in-pitesti/

În weekend-ul 30-31 mai în Piteşti, în sala studio „Liviu Ciulei” a Teatrului “Alexandru Davila”, se va desfăşura “Gala Actorului Tânăr Amator” (G.A.T.A.).

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2015

Gala va avea loc în regim de concurs şi li se adresează tuturor tinerilor din țară cu aptitudini actoricești. Se va concura pe două categorii: individual şi trupe.

Până acum și-au anunțat participarea trupe din Pitești, Bucureşti, Botoşani, Oradea, Timişoara și Cluj Napoca. Juriul va fi format din profesioniști: regizorul Victor Ioan Frunză (preşedintele juriului), criticul de teatru Alina Epîngeac şi actorii Liviu Chiţu, Dan Andrei şi Florin Dumitru.

Organizatori sunt „Teatrul pentru Toţi” şi trupa de teatru AD HOC. Evenimentul este susținut de Teatrul “Alexandru Davila”, Consiliul Judeţean Argeş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret și de oameni de afaceri.

Programul urmează să fie anunțat. Intrarea pentru spectatori va fi liberă.

“Se poate sau nu se poate? În Piteşti, un oraş care are nevoie de consum teatral, un astfel de eveniment reprezintă o foarte mare provocare”, spune iniţiatorul acestui proiect, tânărul actor piteștean Mihai Savu.

Liviu Chiţu, spune despre acest eveniment unic în rândul tinerilor: ” Școala este o instituție care dezvoltă personalități, care sprijină minți și care trebuie respectată! Contează, însă, în egală măsură, ce facem cu timpul nostru, atunci când nu suntem la școală. Mi-a plăcut la scoală, dar nu am ales niciodată să mă așez în prima bancă.

Am cochetat cu ceea ce credeam că este teatrul în timpul liceului iar asta a născut dorințe și idealuri pe care le păstrez cu sfințenie și acum. Am participat la festivaluri unde foarte repede am înțeles că nu premiile sau diplomele pe care le aduceam acasa erau importante, ci doar faptul ca eram acolo. Doar pentru scurtele întâlniri cu oameni pasionați de același lucru. Sunt momente unice, care rămân întipărite în noi, momente pe care le onorez și pe care le aștept cu deosebită bucurie de fiecare dată. GATA, pregătește-te, venim!”.

Foto: GATA – facebook

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.