Galeria Artxpert Bucureşti prezintă: Tattoo Workshop
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-artxpert-bucuresti-prezinta-tattoo-workshop/

Miercuri, 15 iulie 2015, începând cu orele 20.00, în cadrul workshop-ului de tatuaje deschis publicului la galeria de artă ArtXpert din Bucureşti, doi faimoşi tatuatori români – Dragoş şi Bogdan Macavei – premiaţi 3 ani la Tattoo Convention Bucharest, vor realiza la faţa locului un tatuaj, vor explica şi demonstra tehnica de realizare a unui tatuaj.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2015

Tatuajele provoacă o serie de reacţii, de la interes, uimire, admiraţie la indignare sau consternare. Purtătorii tatuajelor sunt de multe ori judecaţi sau discriminaţi, trezind dorinţă sau frică.

Un tatuaj ridică întotdeauna întrebări în mintea privitorului, în mod conştient sau inconştient, fie că privitorul este educat, fie că este needucat, fie că el aprobă sau dezaprobă această formă de artă.

Tot în cadrul atelierului, antropologul Dragoş Şerban va ţine o scurtă dizertaţie despre tatuajele Vor y Zarkone.

De asemenea, participanţii vor vedea fotografii ale tatuajelor fraţilor Macavei, dar vor putea şi achiziţiona modele de tatuaje unicat realizate special pentru acest eveniment de artiştii Paul Hitter şi Matei Şerban Sandu.

Despre Dragoş şi Bogdan Macavei a.k.a Macavei Brothers

Sunt doi tatuatori români, fraţi gemeni, premianţi la Tattoo Convention Bucharest ediţiile 2012, 2013, 2014.

Macavei Brothers au început să tatueze în 1998, ca mulţi alţi artişti tatuatori, pe prietenii de la bloc, cu aparate home made, de obicei cu motoraş de walkman şi coardă de chitară. Acum au studioul lor propriu de tatuaje în inima Bucureştiului.

Au tatuat mii de persoane, dar şi vedete sau sportivi: Uzzi de la B.U.G. Mafia, Raul Rusescu, Vlad Chiricheş, Gina Pistol, DJ Tattoo Workshop Wanda, Cristi Mitrea.

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, nascut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Şerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiştilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

Până în prezent, Paul Hitter a expus în expoziţii personale şi de grup în: Bucureşti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

Trăieşte în România şi în Statele Unite ale Americii.

Despre Dragos Şerban

Autor de poezie si literatură, blogger, pasionat de antropologie şi călătorii, îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre şi din Asia Centrală.

Dragos Şerban Călătoreşte la Mecca şi Medina, are 3 volume publicate: „Leoaica de pe Voroneţ” – 2014 – poezie, „Douămiisme” – 2014 poezie şi proză, „Mahala – Cuvinte cu acoperis de tablă” – 2015.

Despre Galeria ArtXpert

Galeria ArtXpert este o galerie de artă înfiinţată în anul 1990, având un sediu în Bucureşti şi unul în Pasadena, California. Galeria reprezintă exclusiv următorii artişti: Matei Şerban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.

Bilet Tattoo workshop: 10 lei.

Durata Workshop-ului: aproximativ 2 ore.

Foto: Tattoo Workshop – artxpert.net

19
/12
/18

Sfârșitul lui 2018 este o perioadă roditoare din punct de vedere cultural pentru România și Franța, cele două țări împărțind acelați fond latin și un moment prielnic pentru a ne aminti de istoria comună. Centrul George Pompidou găzduiește până în aprilie expozițiile a numeroși artiști români contemporani, fiind un moment prielnic în a ne aminti de valorile și stratul comun, debarasându-ne de clișeele ce înconjoară ambele țări și culturi.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

25
/11
/18

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi ne propune expoziția „Războiul hărților”, dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri. Expoziția prezintă hărți etnografice realizate în prima parte a secolului XX, hărți care au fost utilizate atât în presă pentru promovarea poziției guvernului român privind Conferința de Pace de la Paris, cât și de către delegațiile naționale care au participat la aceasta.

25
/11
/18

Muzeul Naţional de Artă al României prin Secţia de Artă Orientală vă invită miercuri 28 noiembrie, ora 17, în sălile Kretzulescu, la deschiderea expoziţiei de artă japoneză consacrată gravurilor-stîlp cunoscute sub numele „hashira-e”, prezentate publicului în premieră: „Imagini ale lumii trecătoare, hashira-e. Gravuri-stîlp japoneze din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României”.

22
/11
/18

O gură de aer proaspăt. Îndrăzneală. Indignare trăită. Libertate. Un mesaj clar: Inchiziția să stea acasă! Așa se vede colonia artistică Baraka, grupare care, sâmbătă, se deschide din nou Timișoarei. 24 noiembrie, ora 17,00, în spatele curții Facultății de Arte, lângă Memorialul Revoluției, se oferă privitorului situații și spații noi. Eveniment recomandat persoanelor care au împlinit 18 ani.

16
/11
/18

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează un amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri - ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.