Galeria Artxpert Bucureşti prezintă: Tattoo Workshop
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-artxpert-bucuresti-prezinta-tattoo-workshop/

Miercuri, 15 iulie 2015, începând cu orele 20.00, în cadrul workshop-ului de tatuaje deschis publicului la galeria de artă ArtXpert din Bucureşti, doi faimoşi tatuatori români – Dragoş şi Bogdan Macavei – premiaţi 3 ani la Tattoo Convention Bucharest, vor realiza la faţa locului un tatuaj, vor explica şi demonstra tehnica de realizare a unui tatuaj.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2015

Tatuajele provoacă o serie de reacţii, de la interes, uimire, admiraţie la indignare sau consternare. Purtătorii tatuajelor sunt de multe ori judecaţi sau discriminaţi, trezind dorinţă sau frică.

Un tatuaj ridică întotdeauna întrebări în mintea privitorului, în mod conştient sau inconştient, fie că privitorul este educat, fie că este needucat, fie că el aprobă sau dezaprobă această formă de artă.

Tot în cadrul atelierului, antropologul Dragoş Şerban va ţine o scurtă dizertaţie despre tatuajele Vor y Zarkone.

De asemenea, participanţii vor vedea fotografii ale tatuajelor fraţilor Macavei, dar vor putea şi achiziţiona modele de tatuaje unicat realizate special pentru acest eveniment de artiştii Paul Hitter şi Matei Şerban Sandu.

Despre Dragoş şi Bogdan Macavei a.k.a Macavei Brothers

Sunt doi tatuatori români, fraţi gemeni, premianţi la Tattoo Convention Bucharest ediţiile 2012, 2013, 2014.

Macavei Brothers au început să tatueze în 1998, ca mulţi alţi artişti tatuatori, pe prietenii de la bloc, cu aparate home made, de obicei cu motoraş de walkman şi coardă de chitară. Acum au studioul lor propriu de tatuaje în inima Bucureştiului.

Au tatuat mii de persoane, dar şi vedete sau sportivi: Uzzi de la B.U.G. Mafia, Raul Rusescu, Vlad Chiricheş, Gina Pistol, DJ Tattoo Workshop Wanda, Cristi Mitrea.

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, nascut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Şerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiştilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

Până în prezent, Paul Hitter a expus în expoziţii personale şi de grup în: Bucureşti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

Trăieşte în România şi în Statele Unite ale Americii.

Despre Dragos Şerban

Autor de poezie si literatură, blogger, pasionat de antropologie şi călătorii, îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre şi din Asia Centrală.

Dragos Şerban Călătoreşte la Mecca şi Medina, are 3 volume publicate: „Leoaica de pe Voroneţ” – 2014 – poezie, „Douămiisme” – 2014 poezie şi proză, „Mahala – Cuvinte cu acoperis de tablă” – 2015.

Despre Galeria ArtXpert

Galeria ArtXpert este o galerie de artă înfiinţată în anul 1990, având un sediu în Bucureşti şi unul în Pasadena, California. Galeria reprezintă exclusiv următorii artişti: Matei Şerban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.

Bilet Tattoo workshop: 10 lei.

Durata Workshop-ului: aproximativ 2 ore.

Foto: Tattoo Workshop – artxpert.net

27
/09
/16

Pe Facebook s-a organizat un protest în fața Ambasadei Rusiei față de decizia Rusiei de a dona 100 de euro pentru campania de achiziționare a „Cumințeniei Pământului”. Protestul va avea loc astăzi (marţi), între orele 17.00 și 17.30, la sediul Ambasadei Rusiei la București. Organizatorii protestului spun că se simt „jigniți” de „bacșișul” Rusiei.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

20
/09
/16

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric a început în weekend în capitală cu deschiderea expoziției principale găzduită de Teatrul Național din București și conferințe susținute de invitați din Japonia, Austria și România. Trienala continuă cu prezentările publice și jurizarea pentru Premii Arhitext East Centric. Toate cele 4 expoziții majore din cadrul Trienalei pot fi vizitate zilnic, între orele 10 și 18, la TNB și ARCUB Gabroveni, până pe 9 octombrie.

16
/09
/16

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, astăzi (vineri), Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.