George Ivașcu a oferit poeme-cadou de 8 Martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-ivascu-a-oferit-poeme-cadou-de-8-martie/

De 8 martie, actorul George Ivaşcu le-a invitat pe sărbătoritele zilei să spună care sunt poeziile lor preferate. Apoi a ales câteva şi le-a recitat pe contul său de Facebook.

Un articol de Ziarul Metropolis|8 martie 2016

,,Vă doresc să aveți parte de toată dragostea din lume azi, mâine și în fiecare zi! Vă mulțumesc că existați și că dați sens vieții noastre. În această zi specială m-am gândit să vă fac o surpriză: Dumneavoastră îmi lăsați un comentariu la această postare cu poezia preferată, iar eu voi încerca să aleg cele mai frumoase cereri și voi transpune câte o strofă într-un clip”, a scris George Ivașcu azi dimineață, pe contul său de Facebook.

Dintre zecile de sugestii ale cititoarelor, directorul Teatrului Metropolis a ales câteva: ,,Romanța necunoscutului”, de Ion Minulescu, ,,Cântec femeiesc”, de Adrian Păunescu, ,,Cântec de dragoste”, de Rainer Maria Rilke și altele.

George Ivașcu i-a dedicat poezia ,,Cântec femeiesc” mamei sale, ,,care nu are Facebook”.

“Poem” de Nichita Stanescu (De la Stefania Dumitrascu)

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

 

Pentru Alice…”Cuplu” de Ana Blandiana

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

 

De la Sosoiu Adriana si Rodica Popa”Cantec femeiesc” de Adrian Paunescu…Pentru mama, care nu are Facebook.

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

23
/10
/20

Teatrul Național Iași, alături de poporul din Belarus, în proiectul „Belarus(ia) ̶ Lecturi la nivel mondial” Belarus(sia) Worldwide Reading Project), cu un eveniment excepțional: INSULTAȚI. BELARUS(IA) de Andrei Kureichik. Luni, de la ora 19:00, la Sala Teatru³, spectacol-lectură în cadrul proiectului LECTURI³.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

Pagina 1 din 92412345...102030...Ultima »