George Ivașcu a oferit poeme-cadou de 8 Martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-ivascu-a-oferit-poeme-cadou-de-8-martie/

De 8 martie, actorul George Ivaşcu le-a invitat pe sărbătoritele zilei să spună care sunt poeziile lor preferate. Apoi a ales câteva şi le-a recitat pe contul său de Facebook.

Un articol de Ziarul Metropolis|8 martie 2016

,,Vă doresc să aveți parte de toată dragostea din lume azi, mâine și în fiecare zi! Vă mulțumesc că existați și că dați sens vieții noastre. În această zi specială m-am gândit să vă fac o surpriză: Dumneavoastră îmi lăsați un comentariu la această postare cu poezia preferată, iar eu voi încerca să aleg cele mai frumoase cereri și voi transpune câte o strofă într-un clip”, a scris George Ivașcu azi dimineață, pe contul său de Facebook.

Dintre zecile de sugestii ale cititoarelor, directorul Teatrului Metropolis a ales câteva: ,,Romanța necunoscutului”, de Ion Minulescu, ,,Cântec femeiesc”, de Adrian Păunescu, ,,Cântec de dragoste”, de Rainer Maria Rilke și altele.

George Ivașcu i-a dedicat poezia ,,Cântec femeiesc” mamei sale, ,,care nu are Facebook”.

„Poem” de Nichita Stanescu (De la Stefania Dumitrascu)

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

 

Pentru Alice…”Cuplu” de Ana Blandiana

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

 

De la Sosoiu Adriana si Rodica Popa”Cantec femeiesc” de Adrian Paunescu…Pentru mama, care nu are Facebook.

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

06
/06
/20

Tinerilor artişti lirici care-şi dedică viaţa Artei Sacre a Cântului, tuturor brăilenilor, ca şi publicului de pretutindeni, care împreună cu noi trăieşte de un sfert de secol bucuria imensă a marii muzici, cinstind memoria legendarei soprane Hariclea Darclée, sutelor de mii de telespectatori care îndrăgesc emisiunile consacrate Festivalului, Concursului Internaţional de Canto şi Cursurilor mele de Măiestrie Artistică le trimit acest mesaj de iubire în speranţa că ne vom reîntâlni cât mai curând.

06
/06
/20

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit și momentul în care actorii și echipa Naționalului își reiau activitatea și pun primii pași pe scenă, respectând toate măsurile de siguranță impuse de actualele condiții de funcționare a instituțiilor de spectacol.

06
/06
/20

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsuflețirii vieții culturale constănțene, după o perioadă dificilă și neobișnuită în care lumea a încetat să mai funcționeze după regulile obișnuite.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

03
/06
/20

Joi, 4 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Cristian Măcelaru, va avea în program lucrările „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson și „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27 de Serghei Rahmaninov. Solistă este mezzosoprana Aura Twarowska.

Page 1 of 88912345...102030...Last »