George Ivașcu a oferit poeme-cadou de 8 Martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-ivascu-a-oferit-poeme-cadou-de-8-martie/

De 8 martie, actorul George Ivaşcu le-a invitat pe sărbătoritele zilei să spună care sunt poeziile lor preferate. Apoi a ales câteva şi le-a recitat pe contul său de Facebook.

Un articol de Ziarul Metropolis|8 Martie 2016

,,Vă doresc să aveți parte de toată dragostea din lume azi, mâine și în fiecare zi! Vă mulțumesc că existați și că dați sens vieții noastre. În această zi specială m-am gândit să vă fac o surpriză: Dumneavoastră îmi lăsați un comentariu la această postare cu poezia preferată, iar eu voi încerca să aleg cele mai frumoase cereri și voi transpune câte o strofă într-un clip”, a scris George Ivașcu azi dimineață, pe contul său de Facebook.

Dintre zecile de sugestii ale cititoarelor, directorul Teatrului Metropolis a ales câteva: ,,Romanța necunoscutului”, de Ion Minulescu, ,,Cântec femeiesc”, de Adrian Păunescu, ,,Cântec de dragoste”, de Rainer Maria Rilke și altele.

George Ivașcu i-a dedicat poezia ,,Cântec femeiesc” mamei sale, ,,care nu are Facebook”.

“Poem” de Nichita Stanescu (De la Stefania Dumitrascu)

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

 

Pentru Alice…”Cuplu” de Ana Blandiana

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

 

De la Sosoiu Adriana si Rodica Popa”Cantec femeiesc” de Adrian Paunescu…Pentru mama, care nu are Facebook.

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

10
/10
/19

Pe 9 octombrie 1967, Ernesto Guevara, supranumit „El Che”, a fost asasinat în Bolivia. Argentinianul a fost unul dintre liderii revoluției comuniste cubaneze. O jumătate de secol mai târziu, mitul Guevara încă rezistă. Cum și de ce?

10
/10
/19

Eveniment Alexandru Darie (1959 – 2019), având ca punct de plecare ultimele două apariţii editoriale ale Editurei Nemira dedicate acestuia: „Alexandru Darie – spectacole de poveste” de Doina Papp și albumul de fotografie „Coriolanus – un spectacol de Alexandru Darie” semnat de Mihaela Marin. Lumea teatrului se află încă în doliu după dispariția dintre noi a regizorului Alexandru Darie. Acest eveniment propus de Festivalul Național de Teatru a fost gândit încă din timpul vieții sale. În 25 octombrie se împlinește un an de la premiera spectacolului „Coriolanus” de William Shakespeare, producție a Teatrului Bulandra, găzduită de FNT 2018.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 83112345...102030...Last »