George Ivașcu a oferit poeme-cadou de 8 Martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-ivascu-a-oferit-poeme-cadou-de-8-martie/

De 8 martie, actorul George Ivaşcu le-a invitat pe sărbătoritele zilei să spună care sunt poeziile lor preferate. Apoi a ales câteva şi le-a recitat pe contul său de Facebook.

Un articol de Ziarul Metropolis|8 Martie 2016

,,Vă doresc să aveți parte de toată dragostea din lume azi, mâine și în fiecare zi! Vă mulțumesc că existați și că dați sens vieții noastre. În această zi specială m-am gândit să vă fac o surpriză: Dumneavoastră îmi lăsați un comentariu la această postare cu poezia preferată, iar eu voi încerca să aleg cele mai frumoase cereri și voi transpune câte o strofă într-un clip”, a scris George Ivașcu azi dimineață, pe contul său de Facebook.

Dintre zecile de sugestii ale cititoarelor, directorul Teatrului Metropolis a ales câteva: ,,Romanța necunoscutului”, de Ion Minulescu, ,,Cântec femeiesc”, de Adrian Păunescu, ,,Cântec de dragoste”, de Rainer Maria Rilke și altele.

George Ivașcu i-a dedicat poezia ,,Cântec femeiesc” mamei sale, ,,care nu are Facebook”.

“Poem” de Nichita Stanescu (De la Stefania Dumitrascu)

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

 

Pentru Alice…”Cuplu” de Ana Blandiana

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

 

De la Sosoiu Adriana si Rodica Popa”Cantec femeiesc” de Adrian Paunescu…Pentru mama, care nu are Facebook.

Posted by George Ivascu on Tuesday, March 8, 2016

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »