George Ivaşcu, noul ministru al Culturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-ivascu-noul-ministru-al-culturii/

George Ivaşcu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Culturii, este actor, regizor, dar şi manager şi fondator al Teatrului Metropolis din Bucureşti, fiind un susţinător şi promotor al tinerei generaţii de creatori.

Un articol de Ziarul Metropolis|26 ianuarie 2018

Născut pe 15 februarie 1968 în Bucureşti, George Ivaşcu are peste 25 de ani de carieră şi a jucat pe scenele celor mai importante teatre din Bucureşti şi din ţară, fiind angajat în 1993 la Teatrul de Comedie, apoi în 1996 la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Bucureşti (TNB)

Este fondatorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, primul teatru de proiecte din România, pe care l-a înfiinţat în anul 2006, devenind directorul şi managerul acestuia.

A avut roluri principale în piese de mare succes: Crăcănel în „D’ale carnavalului”, Tipătescu în „O scrisoare pierdută”, ambele semnate I.L. Caragiale, Don Juan în piesa „Don Juan moare ca toţi ceilalţi” de Teodor Mazilu, Orsino din „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, Levin în „Anna Karenina”, Brânzovenescu din „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale şi multe altel.

A regizat mai multe spectacole cum ar fi „Căsătoria” de Gogol, „Şase personaje în căutare unui autor” de Luigi Pirandello, „Opt femei” de Robert Tomas şi altele.

Este conferenţiar universitar doctor la Universităţile naţionale de artă teatrală şi cinematografică din Bucureşti şi Sibiu, unde împărtăşeşte din experienţa sa studenţilor.

Este căsătorit cu Alice Barb, regizor, actor și director la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3.

Pe 13 mai 2004 George Ivașcu a fost decorat de Preşedintele României Ion Iliescu în Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Structura guvernului, anunțată de premierul desemnat Viorica Dancilă:

Vicepremier, ministrul Dezvoltarii – Paul Stanescu

Vicepremier, ministrul Mediului –  Gratiela Gavrilescu

Vicepremier fara portofoliu – Viorel Stefan

Vicepremier pentru parteneriate strategice – Ana Birchal

Mnisterul de Interne – Carmen Dan

Ministerul de Externe – Teodor Melescanu

Ministerul Apararii – Mihai Fifor

Ministerul de Finante: Eugen Teodorovici

Ministerul Justitiei – Tudorel Toader

Ministerul Agriculturii – Petre Daea

Ministerul Educatiei – Valentin Popa

Ministerul Economiei – Danut Andrusca

Ministerul Sanatatii – Sorina Pintea

Ministerul Energiei – Anton Anton

Ministerul Transporturilor – Lucian Sova

Ministerul Fondurilor Europene – Rovana Plumb

Ministerul mediului de afaceri – Stefan Radu Oprea

Ministerul Culturii  – George Ivascu

Ministerul Apelor si Padurilor – Ion Denes

Ministerul Cercetarii – Nicolae Burnete

Ministerul Tineretului si Sportului – Ioana Bran

Ministerul Turismului – Bogdan Trif

Relatia cu Parlamentul – Viorel Ilie

Ministru delegat pentru afaceri europene – Victor Negrescu

Romanii de pretutindeni – Natalia Intotero

Miniştrii desemnaţi urmează să fie audiaţi luni în comisiile parlamentare, apoi votaţi în plenul Parlamentului. Ulterior, aceştia vor depune jurământul la Cotroceni.

Foto: George Ivaşcu – Ziarul Metropolis

Citiţi şi:
18
/11
/14

Dacă până acum ,,Love Building” era tabăra de reparat relaţii, de această dată lucrurile se complică şi pentru terapeuţi, care în frunte cu personajul interpretat de Dragoş Bucur experimentează diverse probleme de cuplu, alături de actriţa Adina Şteţcu, cea care din 26 decembrie îi este parteneră pe marele ecran în Alt Love Building.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

18
/11
/14

Pe cât sunt de frecvente expozițiile de grup în lumea artistică, pe atât sunt de rare cele omogene ca valoare și concepție, căci un astfel de proiect necesită ca un grup de artiști capabili să-și pună laolaltă viziunile personale în subordinea unei idei comune, iar rezultatul să fie unitar și din punct de vedere al formei.

17
/11
/14

În acest an, Rusia va fi prezentǎ ȋn calitate de invitat de onoare la Targul Gaudeamus (19-23 noiembrie), cu un stand de peste 1.000 de cărți provenind de la cele mai importante edituri din Federația Rusǎ și cu un bogat program de activitǎți culturale.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

17
/11
/14

Art Out dorește să reunească toți pasionații de artă și să deschidă orizontul artistic al celor neinițiați. Descoperiți tainele vechilor maeştri, aflând istoria unor monumente şi a unor colecţii de artă. Experimentați fascinantul drum al artei printr-o serie de ateliere care vor avea loc în perioada noiembrie-decembrie.

17
/11
/14

Tom şi Jerry, Lecţia de violoncel, Două loturi, Conversaţia după înmormântare, Copilăria lui Bach, Mincinosul, Meşteşugul vieţii, Comedie de modă veche, Bună seara, domnule Wilde, Zelda, Povestea lui Jeste şi multe alte spectacole pe scenele bucureştene, în perioada 17 - 23 noiembrie

17
/11
/14

Casa de Producție TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineața pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

17
/11
/14

„Câți locuitori are România... 20 de milioane? Merg din sat în sat și tot o să-l găsesc pe Paganini”. Imaginați-vă fraza asta spună în engleză, cu accent scoțian și siguranța de sine a omului care a făcut carieră la Hollywood.