Gerard Depardieu: În tinereţe m-am prostituat, am jefuit morminte şi am făcut puşcărie
https://www.ziarulmetropolis.ro/gerard-depardieu-in-tinerete-m-am-prostituat-am-jefuit-morminte-si-am-facut-puscarie/

Actorul francez Gérard Depardieu vorbeşte în autobiografia sa „Ça s’est fait comme ça” despre perioada din tinereţe când s-a prostituat, a jefuit morminte şi a făcut închisoare, despre relaţia cu mama sa şi cu copiii săi, dar şi despre prietenia cu Vladimir Putin.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Actorul francez Gérard Depardieu, în vârstă de 65 de ani, a lansat, joi, un volum autobiografic, intitulat „Ça s’est fait comme ça” („S-a întâmplat aşa”, n.r.).

Volumul de 170 de pagini, scris în colaborare cu scriitorul francez Lionel Duroy, conţine relatări din tinereţea actorului şi mărturisiri ale acestuia despre viaţa sa personală, mai ales despre relaţia cu copiii săi, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Gérard Depardieu spune că a făcut sex pentru bani în tinereţe, a tâlhărit şi jefuit, a stat trei săptămâni în închisoare pentru furtul unei maşini şi a ajuns chiar să jefuiască morminte, înainte de a fi salvat de la autodistrugere de un impresar de teatru homosexual care i-a plătit cursurile de actorie.

De asemenea, Depardieu îşi aminteşte că pe când era doar un puşti se obişnuise să o audă pe mama sa vorbind despre încercările acesteia de a renunţa la sarcina care l-a adus pe lume, folosind andrele pentru a-şi provoca un avort. „Şi când te gândeşti că aproape te-am omorât”, îi spunea lui Gérard Depardieu mama acestuia.

Familia lui Gérard Depardieu era atât de săracă, în copilărie, încât el însuşi a fost nevoit să îşi ajute mama la naşterea fraţilor săi, pentru că nu îşi permiteau o moaşă.

Depardieu a început să petreacă mult timp pe străzi când avea doar zece ani, deşi cei mai mulţi i-ar fi dat cu uşurinţă 15 ani, şi şi-a dat seama foarte repede că

Gerard Depardieu

Gerard Depardieu

bărbaţii îl găseau atrăgător. „Ştiu de când eram foarte tânăr că le plac homosexualilor”, a spus Depardieu, care a adăugat că, atunci când bărbaţii îl abordau şi-i cereau să întreţină relaţii sexuale cu ei, le cerea bani.

Totodată, actorul francez a recunoscut că în tinereţe a ajutat de câteva ori la dezgroparea unor morţi pentru a-i jefui, luându-le bijuteriile şi pantofii din picioarele cadavrelor abia îngropate.

La 16 ani, actorul a executat trei săptămâni de închisoare pentru că a furat o maşină, iar apoi şi-a continuat „cariera” în domeniul serviciilor sexuale, după ce s-a mutat din orăşelul natal, Châteauroux, din centrul Franţei, la Paris, unde, ocazional îşi jefuia clienţii. „La 20 de ani, tâlharul din mine era viu şi activ. Pe unii îi jecmăneam. Uneori îl mai băteam pe câte unul şi plecam cu toţi banii lui”, a scris Depardieu.

Actorul a povestit şi cum fura ceasurile de mână şi banii studenţilor care participau la protestele antiguvernamentale din mai 1968, scotocindu-le prin buzunare, în timp ce tinerii dormeau pe străzi.

El a spus şi cum a intrat într-o bază a NATO, de unde a cumpărat ţigări pe care le-a vândut apoi la un preţ de două ori mai mare.

Depardieu, care se descrie drept un „ţăran necioplit”, s-a căsătorit cu actriţa Élisabeth Guignot, dintr-o familie pariziană bună, şi a avut doi copii cu aceasta, Guillaume şi Julie. Actorul mai are alţi doi copii, cu alte două femei, dar viaţa de familie şi rolul de tată nu-l prind pe starul francez de cinema.

Când copiii s-au plâns de faptul că sunt asociaţi cu el, Depardieu le-a spus: „Ce vreţi? Schimbaţi-vă denumirile, dacă vă deranjează, pentru numele lui Dumnezeu!”.

Confesiunile actorului ating şi subiectul morţii fiului său Guillaume, care a fost de asemenea, actor. Guillaume a declarat în trecut că şi el a făcut sex pe bani atunci când nu mai avea din ce trăi şi a făcut şi închisoare de două ori pentru furt şi posesie de droguri. Guillaume a murit din cauza unei pneumonii virale în 2008, la vârsta de 37 de ani.

Relaţia lui Gérard Depardieu cu copiii săi, cărora nu le poate spune că îi iubeşte, este influenţată de relaţia pe care actorul a avut-o cu tatăl său, Dédé, un metalurgist şi pompier voluntar care vorbea foarte puţin. „Nu mi-am putut găsi niciodată cuvintele. Ştiu cum să spun cuvintele altora, dar când este vorba despre ale mele, sunt fiul lui Dédé”, a spus Depardieu.

Gerard Depardieu

Gerard Depardieu

Actorul, un gurmand recunoscut şi un mare consumator de alcool, este faimos pentru comportamentul său violent şi exuberant: a făcut un accident cu scuterul în timp ce era beat, a atacat fotografii care îl urmăreau şi a urinat pe culoarul dintre scaunele unui avion, de faţă cu ceilalţi pasageri.

Depardieu vorbeşte în cartea sa şi despre prietenia cu preşedintele rus Vladimir Putin. Cei doi s-au întâlnit prima dată în 2008 şi s-au înţeles foarte bine, potrivit lui Depardieu.

„Amândoi am fi putut ajunge nişte huligani. Cred că (lui Putin, n.r.) i-a plăcut imediat latura mea de huligan… faptul că am fost uneori ridicat de pe trotuarul unde căzusem mort de beat. Ca şi în cazul meu, nimeni nu ar fi dat doi bani pe el (Putin, n.r.) când avea 15 ani”, a scris Depardieu.

„E foarte simplu. Eu vorbesc, este cineva care scrie ce spun în franceză, apoi traduce în rusă şi apoi scrisoarea ajunge pe biroul lui Putin. Îi trimit scrisori în care îi vorbesc despre toate. E ca un prieten vechi. Îl amuză şi îmi răspunde”, a descris Depardieu modul în care corespondează cu preşedintele Rusiei.

Deşi starul francez a declarat de curând că nu mai este pasionat de actorie, Gérard Depardieu are în derulare mai multe proiecte şi va putea fi văzut pe afişele a şapte filme care vor fi lansate în 2014.

Cel mai important dintre ele este „Welcome to New York”, de Abel Ferrara, în care Depardieu îl interpretează pe Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI, căzut în dizgraţie după ce a fost acuzat de viol.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi pe plan internaţional şi are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria „Asterix”.

Actorul a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac”, şi un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul „Cartea verde”.

Foto: Gerard Depardieu – Cinemagia

24
/09
/12

Institutul Cultural Român (ICR) a anunţat, luni, că urmează să înfiinţeze noi filiale ICR în patru mari oraşe din România: Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova. Decizia ICR face parte din „efortul de a face activitatea Institutului Cultural Român cât mai accesibilă celor interesaţi din întreaga ţară”. Cele patru noi filiale ale ICR vor fi deschise […]

24
/09
/12

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.   Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă […]

24
/09
/12

Pentru al doilea an consecutiv, agenţia britanică Ladbrokes îl situează pe scriitorul român Mircea Cărtărescu printre favoriţii Premiului Nobel pentru Literatură. Academia Suedeză nu a stabilit ziua în care se va da publicităţii numele câştigătorului, dar se crede că anunţul va fi făcut, conform obiceiului, în luna octombrie. Cărtărescu este plasat pe locul al 23-lea […]

24
/09
/12

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a câştigat două premii, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger), la gala Primetime Emmy Awards 2012. Duminică seară au fost decernate premiile Emmy „artistice”, la gala Primetime Emmy […]

24
/09
/12

La 24 septembrie 1896 s-a născut scriitorul Francis Scott Fitzgerald (“Marele Gatsby”, “Blândeţea nopţii”) (m. 21 decembrie 1940). 1541    – A încetat din viaţă  Paracelsus (Theophrastus Bombastus von Hohenheim), alchimist, medic şi filosof, una dintre cele mai pitoreşti figuri ale Renaşterii, precursor al iatrochimiei prin folosirea, în tratamentul bolilor, a unor medicamente realizate prin sinteză […]

21
/09
/12

Cel mai recent volum al scriitorului Salman Rushdie, „Joseph Anton. Memorii”, apărut în limba română în colecţia „Biblioteca Polirom”, va fi lansat oficial marţi, la Bucureşti. Cartea „Joseph Anton. Memorii” va fi lansată în cadrul unui eveniment organizat marţi, de la ora 19.00, la Librăria Adevărul din strada Doamnei, numărul 27-29 , potrivit unui comunicat […]

21
/09
/12

Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB) anunţă premiera spectacolului „Scrisoarea”, după „O scrisoare pierdută”, de I. L. Caragiale, într-o citire personală, marca Horaţiu Mălăele, informează un comunicat transmis, vineri, de TNB. Această montare este prima premieră a stagiunii 2012-2013 şi face parte din integrala dedicată marelui dramaturg pe care Teatrul Naţional o susţine în cadrul Anului […]

21
/09
/12

Adrian Popovici, Dinu Lazăr şi Ilie Virgil Pascal vor face parte din juriul internaţional al celei de-a opta ediţii a Romania International Film Festival (Ro-IFF), care are loc între 27 septembrie şi 7 octombrie în Bucureşti. Festivalul, care se va desfăşura la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi […]

21
/09
/12

Două expoziţii de fotografii numite ‘Biserici care plâng, biserici care vor surâde – schimbarea la faţă a bisericilor de lemn din Gheghie şi Hotar’ şi ‘Târgul meşterilor populari – retrospectivă după 19 ediţii’ au fost vernisate vineri, în holul mare al Bibliotecii Judeţene ‘Gheorghe Şincai’ din Oradea, cu ocazia ‘Zilelor Europene ale Patrimoniului’, ediţia a […]

21
/09
/12

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului ‘Jean Bart’ din Tulcea va începe duminică, la ora 19.00, cu premiera spectacolului ‘Geometria iubirii’, de Alexandr Ostrovsky, în regia lui Igor Ravytskiy. Regizorul ucrainean Igor Ravytskiy a declarat vineri, în timpul unei conferinţe de presă, că piesa, o adaptare după ‘Logodnicele bogate’, nu este pusă în scenă foarte des de […]

21
/09
/12

Seara de film de la Institutul Cultural Român (ICR) propune joi, 27 septembrie, de la ora 18,00, o retrospectivă cu toate filmele premiate la recenta ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT. Potrivit Biroului de Presă al ICR, vor fi proiectate filmele: „Hello Kitty”, regia: Millo Simulov (Premiul publicului pentru film românesc), „De azi înainte”, […]

21
/09
/12

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, vineri, pe campionul paralimpic Carol-Eduard Novak cu Ordinul Meritul Sportiv, precum şi pe artistul plastic Richard Demarco, cu Ordinul Meritul Cultural, pentru promovarea artei româneşti în Marea Britanie.   „În semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute la Jocurile Paralimpice de la Londra, din perioada 29 august – 9 […]

21
/09
/12

Filmul regizorului român Radu Muntean, „Marţi, după Crăciun”, are vineri premiera în cinematografele spaniole, după ce la Festivalul de Film de la Gijon din 2010 a obţinut cele mai importante premii, pentru cel mai bun film şi pentru cei mai buni actori – Mimi Brănescu, Maria Popistaşu şi Mirela Oprişor – şi a fost proiectat […]

21
/09
/12

România nu-şi mai poate permite cantonarea instituţiei la nivelul secolului al XIX-lea, a afirmat vineri directorul Arhivelor Naţionale, dr. Ioan Drăgan, în deschiderea, la Biblioteca Naţională a României, a unei conferinţe internaţionale dedicate arhivelor, istoriei şi politicii României secolelor XIX-XXI. „România nu-şi mai poate permite cantonarea instituţiei la nivelul secolului al XIX-lea, impunându-se de urgenţă […]

21
/09
/12

Pianistul Lucian Ban şi alte şapte staruri internaţionale vor reinterpreta din perspectiva jazzului compoziţii ale lui George Enescu, pe 8 noiembrie, la Anvers, pe scena complexului DeSingel, cel mai reprezentativ centru dedicat artelor contemporane din Flandra, informează un comunicat al ICR. Muzician de jazz complet pianist, compozitor, aranjor), afirmat rapid în ultimii ani pe scenele […]

21
/09
/12

La data de 21 septembrie 1391 a încetat din viaţă Petru I Muşat, domn al Moldovei (1375-1391). În timpul domniei lui se bat primele monede moldoveneşti, groşii de argint, iar Suceava devine cetate de scaun. 1832    – A încetat din viaţă Walter Scott, poet şi scriitor, creator al romanului istoric englez (“Ivanhoe”, “Rob Roy”)  (n. […]