Gheorghe Zamfir – Călătorie de Crăciun la Cinematograful Patria
https://www.ziarulmetropolis.ro/gheorghe-zamfir-calatorie-de-craciun-la-cinematograful-patria/

Gheorghe Zamfir va susţine, pe 10 decembrie, de la ora 19.30, la cinematograful Patria din Bucureşti, spectacolul ,,Călătorie de Crăciun”, care face parte din seria de evenimente dedicate împlinirii a 50 de ani de activitate a artistului.

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2013

Gheorghe Zamfir va susţine, pe 10 decembrie, de la ora 19.30, la cinematograful Patria din Bucureşti, spectacolul „Călătorie de Crăciun”, care face parte din seria de evenimente dedicate împlinirii a 50 de ani de activitate a artistului.

Alături de Gheorghe Zamfir, pe scena cinematografului Patria vor urca soprana Irina Bainaţ, orchestra simfonică şi bandul „Zamfir 50″ şi corul Accoustic împreună cu dirijorul Daniel Jinga.

Repertoriul va cuprinde colinde româneşti şi internaţionale, arii de operă, musical, prelucrări folclorice şi creaţii proprii ale lui Gheorghe Zamfir.

Publicul bucureştean se va putea bucura de un sound pe care unul dintre cei mai cunoscuţi naişti din toate timpurile l-a promovat pe renumitele scene ale lumii, alături de orchestre şi dirijori de top.

Gheorghe Zamfir

Gheorghe Zamfir, în concert 

Biletele pentru concert pot fi achiziţionate de pe myticket.ro, din magazinele Diverta, magazinele InMedio din Bucureşti, casieria Sălii Palatului, librăria „Mihai Eminescu”, magazinul Muzica şi de la casa de bilete a cinematografului Patria, notează Mediafax.

Biletele pot fi achiziţionate la preţurile de 50 de lei, 75 de lei, respectiv 120 de lei.

Foto credit: Wikipedia, Gheorghe Zamfir

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.