Gigi Căciuleanu deschide stagiunea 2013 – 2014 de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/gigi-caciuleanu-deschide-stagiunea-2013-2014-de-la-sibiu/

Gigi Căciuleanu deschide stagiunea la Sibiu.Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 13 septembrie, ora 19:00, în coproducţie cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, premiera spectacolului „Mozart Steps”.

Un articol de Andrada Văsii|11 septembrie 2013

Gigi Căciuleanu deschide stagiunea la SibiuTeatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 13 septembrie, ora 19:00, în coproducție cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, premiera spectacolului „Mozart Steps”. 

„Mozart Steps” este un spectacol de autor ce poartă semnătura coregrafului și dansatorului Gigi Căciuleanu. Producția Teatrului Național din Sibiu completează imaginea unui spectacol ce lărgește barierele teatrului spre o suită de acte dansante.

„Atunci când sunt întrebat ce gen de dans practic, răspund că fac teatru coregrafic. Este o formă de teatru care folosește limbajul dansului și care utilizează mijloace de construcție coregrafică.” a declarat Gigi Căciuleanu referitor la procesul său de creație.

Gigi Căciuleanu – în exclusivitate pentru Teatrul Național din Sibiu

„Mozart Steps” este un spectacol de teatru coregrafic creat în exclusivitate pentru Teatrul Național din Sibiu. Spectacolul prezintă confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart și dansul lui Gigi Căciuleanu, urmând să fie prezentat anul viitor în programul oficial al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Multiplele referințe culturale ancorate în acest spectacol creează un spațiu ce excelează în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Coloana sonoră a spectacolului propune o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelă între muzica occidentală clasică și cea orientală a eternului Egipt printr-un montaj după un concept de Hugues Curzon şi Ahmed al Maghreby pentru albumele „Mozart l’Egyptien” și „Mozart in Egypt”.

Gigi Caciuleanu

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 13 septembrie, ora 19:00, în coproducție cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, premiera spectacolului „Mozart Steps” regizat de Gigi Căciuleanu.

Din distribuția acestui spectacol fac parte atât actori de la secția română și secția germană a Teatrului Național din Sibiu, cât și studenți de la Secția de Actorie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. „Pentru asta mi-am propus, ca primă etapă de lucru, să-i metamorfozez pe cei cu care voi lucra, și care nu sunt dansatori de meserie, încercând să-i preschimb din Actori în DansActori. Îmi propun nu numai să-i pun în scenă ci, mai degrabă, să-i  coregrafiez, să-i fac să danseze. În sensul cel mai frumos al cuvântului.” a declarat Gigi Căciuleanu.

Q&A cu regizorul

Premiera spectacolului programată vineri, 13 septembrie, ora 19:00, marchează 225 de ani de teatru la Sibiu și va fi urmată de o sesiunea Q&A în prezența coregrafului care va răspunde întrebărilor din partea publicului.

Evenimentul este gândit ca o împărtășire a experienței coregrafului cu privire la identitatea artistului în raport cu identitatea lumii.

Gigi Căciuleanu este unul dintre cei mai dinamici coregrafi români. Născut la Bucureşti, este admis la vârsta de 9 ani la Şcoala Naţională de Coregrafie și se perfecţionează mai apoi la Teatrul Balşoi din Moscova.

Info:

„Mozart Steps” va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, joi, 12 septembrie, ora 19:00, tot la sala Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Prețul unui bilet pentru oricare din reprezentațiile programate pentru acest spectacol este de 20 de lei, respectiv 15 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, în limita locurilor disponibile.

Foto credit: TNB, TVR 1

 

18
/01
/17

Cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Odeon, ”Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, în regia Alexandru Dabija, revine, după o pauză de mai mult de un an. Cea de-a 222-a reprezentaţie va avea loc în această seară (miercuri), de la ora 19.00.

18
/01
/17

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, Ion Besoiu, a murit, astăzi, la vârsta de 85 de ani, la institutul pentru boli cardio-vasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu", din Capitală. De-a lungul bogatei sale cariere, Ion Besoiu ainterpretat zeci de roluri în pe scenă și pe platourile de filmare.

18
/01
/17

Critic (constructiv) de teatru, curator de evenimente culturale din & dimprejurul teatrului, editor, traducătoare, observator, comentator și producător de proiecte culturale ce deschid teatrul spre diferite alte forme de creativitate artistică.

18
/01
/17

Saroo are doar 5 ani când se pierde de fratele lui mai mare și ajunge într-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, în Calcutta, la mii de kilometri depărtare de locul unde s-a născut şi de familie. Înainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micuţul supravieţuieşte numeroaselor încercări şi primejdii întâlnite. Apoi, 25 de ani mai târziu, porneşte în căutarea familiei sale, încercând să reajungă acasă.

17
/01
/17

Comedia 6,9 pe scara Richter, în regia lui Nae Caranfil ,va ajunge în 39 de oraşe şi peste 65 de ecrane din ţară, începând cu 20 ianuarie. Miercuri, 18 ianuarie, fanii regizorului sunt aşteptaţi la o proiecţie specială în avanpremieră, care va avea loc de la ora 20.00 la Grand Cinema & More Băneasa. Proiecţia va fi precedată de o sesiune de autografe cu Nae Caranfil, începând cu ora 19.30, în foaierul cinematografului.

17
/01
/17

În această seară, de la ora 19.00, la ceainăria Cărturești Verona, editura Nemira lansează o carte fundamentală pentru istoria ideilor, tradusă pentru prima dată în România: Numărul de aur. Rituri și ritmuri pitagoreice în dezvoltarea civilizației occidentale, de Matila C. Ghika. Volumul cuprinde o scrisoare către autor semnată de Paul Valéry, prefață de Basarab Nicolescu și este tradusă din limba franceză de Adrian Pătrușcă.

17
/01
/17

La 20 de ani de la dispariția lui Ion Voicu, fiul acestuia, Mădălin Voicu va dirija Orchestra Naţională Radio într-un concert In memoriam. Alexandru Tomescu va cânta pe vioara Stradivarius Elder Voicu Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră, KV 219 de Mozart.

16
/01
/17

Cartea „Zgomotul timpului” a fost publicată anul trecut în colecția Babel de la Editura Nemira (ediția a II-a, traducere de Virgil Stanciu).

16
/01
/17

Spectacolul No Man`s Land, jucat la Teatrul Naţional din București, este o adaptare scenică după filmul cu acelaşi nume de DanisTanović (câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2001), în regia bulgarului Alexander Morfov.

16
/01
/17

Un film pentru televiziune despre viaţa şi cariera cântăreţului Michael Jackson va fi produs la Hollywood in februarie si se va intitula ”Michael Jackson: Searching for Neverland”. Rolul principal va fi interpretat de Navi, unul dintre cei mai cunoscuți imitatori ai cântăreţului.

16
/01
/17

În urma succesului înregistrat după lansarea, în octombrie, a primelor 5 Atelierele „Micul Artist”, Opera Comică pentru Copii oferă, începând din luna februarie, un nou curs pentru cei mici: Atelierul de Flamenco, susținut de dansatorul argentinian Lucas Molina.