Globurile de Aur 2014: „12 Years a Slave” şi „American Hustle”, cele mai bune filme.
https://www.ziarulmetropolis.ro/globurile-de-aur-2014-12-years-a-slave-si-american-hustle-cele-mai-bune-filme-lista-completa-a-castigatorilor/

„12 Years a Slave”, de Steve McQueen, şi „American Hustle”, de David O. Russell, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 71-a ediţie a galei „Globurile de Aur 2014”, care a avut loc duminica seară, la Los Angeles.

Un articol de Petre Ivan|13 ianuarie 2014

„12 Years a Slave”, de Steve McQueen, şi „American Hustle”, de David O. Russell, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 71-a ediţie a galei „Globurile de Aur 2014„, care a avut loc duminica seară, la Los Angeles.

„12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, regizat de Steve McQueen, nominalizat la şapte categorii, a câştigat un singur trofeu duminică seară la Los Angeles, impunându-se la categoria „cel mai bun film-dramă”.

Drama istorică „12 Years a Slave”, bazată pe memoriile lui Solomon Northup, din 1835, prezintă povestea unui bărbat de culoare, interpretat de Chiwetel Ejiofor, răpit şi vândut ca sclav în Louisiana.

Globurile de Aur 2014

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Michael Fassbender, Brad Pitt, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti şi Lupita Nyong’o, notează Mediafax.

Această peliculă a concurat la categoria „cel mai bun film-dramă” cu lungmetrajele „Captain Phillips”, „Gravity”, „Philomena” şi „Rush”.

Thrillerul politic „Scandal în stil american/ American Hustle”, în regia lui David O. Russell, se concentrează pe un complicat caz de corupţie din anii ’70, cu ramificaţii în Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectaţi de acte de corupţie şi trafic de influenţă au fost cercetaţi penal, iar 11 dintre ei au fost puşi sub acuzare.

Filmul îi are în distribuţie pe actorii Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner şi Jennifer Lawrence.

„American Hustle” a concurat la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film-comedie/ musical cu „Her”, „Inside Llewyn Davis”, „Nebraska” şi „Wolf of Wall Street”.

De asemenea, „American Hustle”, nominalizat la şapte categorii ale premiilor Globul de Aur, a mai primit trofeele pentru cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical (Amy Adams) şi cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj (Jennifer Lawrence).

Gala a fost prezentată de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.

Lista integrală a câştigătorilor Globurile de Aur 2014:

CINEMA:

Cel mai bun film – dramă: „12 Years a Slave”

Cel mai bun film – comedie/ musical: „American Hustle”

Cea mai bună regie: Alfonso Cuaron – „Gravity”

Cel mai bun rol principal masculin într-un film – dramă: Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”)

Globurile de Aur 2014

Cel mai bun rol principal masculin într-un film – comedie/ musical: Leonardo Dicaprio („Wolf of Wall Street”)

Cel mai bun rol principal feminin într-un film – dramă: Cate Blanchett („Blue Jasmine”)

Cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical: Amy Adams („American Hustle”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj: Jared Leto („Dallas Buyers Club”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj: Jennifer Lawrence („American Hustle”)

Cel mai bun scenariu: Spike Jonze („Her”)

Cel mai bun film de animaţie: „Frozen”

Cel mai bun film străin: „La Grande Bellezza” (Italia)

Cea mai bună coloană sonoră: „All Is Lost” – Alex Ebert

Cel mai bun cântec: „Ordinary Love” („Mandela: Long Walk to Freedom”)

 TELEVIZIUNE:

Cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie:  „Brooklyn Nine-Nine”

Cel mai bun serial de televiziune – dramă: „Breaking Bad”

Cel mai bun film de televiziune/ miniserie:  „Behind the Candelabra”

Cea mai bună actriţă în rol principal, într-un serial de comedie/ musical: Amy Poehler („Parks and Recreation”)

Globurile de Aur 2014

Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de televiziune – dramă: Robin Wright („House of Cards”)

Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Elisabeth Moss („Top of the Lake”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical: Andy Samberg („Brooklyn Nine-Nine”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial – dramă: Bryan Cranston („Breaking Bad”), informează Mediafax.

Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Michael Douglas („Behind the Candelabra”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Jacqueline Bisset („Dancing on the Edge”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Jon Voight („Ray Donovan”)

Globurile de Aur 2014

Premiul pentru întreaga carieră (Cecil B. deMille Award): Woody Allen

Foto cu Globurile de Aur 2014: American Hustle, 12 Years a Slave, Wolf of wall Street, House of Cards, Blue Jasmine – Cinemagia

06
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival începe joi, 7 septembrie, cu proiecția lungmetrajului ”La Danseuse/ Dansatoarea”, în regia lui Stéphanie di Giusto, și se va încheia pe 10 septembrie, cu prezentarea documentarului ”WIM”, de Lut Vandekeybus.

05
/09
/17

Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor în rol secundar sunt cele trei Premii Oscar din opt nominalizări, din palmaresul filmului „Moonlight” („În lumina lunii”) în regia lui Barry Jenkins. Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul în direct prin Skype, la finalul proiecției celui de-al doilea lungmetraj al său.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).

29
/08
/17

Tocmai s-a sfârșit cea de-a opta ediție a Divan Film Festival (Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară). Cum a fost?

29
/08
/17

Una dintre cele mai iubite și cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei românești, Moromeții, va avea parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiași cineast și surprinse de camera directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile.

28
/08
/17

Actorul Orlando Bloom va produce şi va fi protagonistul serialului “Carnival Row” care va fi lansat de Amazon în 2019, informează Variety. Acţiunea serialului are loc într-un oraş neo-victorian în care creaturi mitice s-au refugiat din cauza războaielor care le-au distrus locurile natale.

26
/08
/17

Nicio altă societate nu a primit atât de mulţi imigranţi ca Statele Unite ale Americii, iar fiecare grup a contribuit cu ceva diferit şi unic la ceea ce reprezintă astăzi această naţiune. Poveştile celor care au creat America au fost reunite într-un nou serial difuzat de HISTORY®, începând de astazi, 26 august, de la ora 21:00.

24
/08
/17

CRONICĂ DE FILM Marele cineast chilian Pablo Larrain oferă în „Neruda” un portret extravagant, într-un stil inventiv, al uriaşului scriitor şi controversatului om politic comunist Pablo Neruda, pornind de la un moment decisiv al vieţii acestuia – prigonirea sa în 1948-1949.

24
/08
/17

„O seară cu Marcel Iureș”este un eveniment live – prezentat în Premieră la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City în București, în data de 16 septembrie 2017, ora 18.00 - care oferă publicului român ocazia de a-l cunoaște mai bine pe marele nostru actor.