Grand Prix Nova se va desfășura exclusiv online
https://www.ziarulmetropolis.ro/grand-prix-nova-se-va-desfasura-exclusiv-online/

Programat iniţial pentru mijlocul lunii iunie la Bucureşti, Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, ediţia a-VIII-a, se va desfăşura exclusiv online, în perioada 1 – 30 iunie, cu câteva modificări importante în regulamentul concursului.

Un articol de Liliana Matei|16 aprilie 2020

Starea de urgență impusă de pandemia cu care se confruntă omenirea și, drept urmare, izolarea generală la domiciliu, au provocat închiderea sau anularea ediției 2020 a numeroase festivaluri prestigioase din întreaga lume. Festivalului „Grand Prix Nova” a ales să se desfășoare în acest an în formula online. „Credem că este important să putem oferi atât publicului, cât și comunității profesioniștilor continuitatea vieții profesionale și să păstrăm tradiția întâlnirii, chiar și virtuale, cu și despre spectacolul sonor. Radio România a decis să nu suspende ediția din acest an a festivalului Grand Prix Nova și să se adapteze, astfel, noilor provocări ale lumii contemporane”, se arată într-un comunicat de presă.

Festivalul concurs de producţii radiofonice din întreaga lume Grand Prix Nova consolidează cu fiecare nouă ediție statutul Radio România de reper pentru profesioniştii radio aflaţi într-o permanentă explorare a mijloacelor specifice. Festivalul susține și recompensează inovația în spectacolul sonor și își păstrează structura cu trei secțiuni competitive, consacrate la edițiile anterioare: teatru radiofonic, spectacol sonor binaural şi teatru radiofonic scurt. Adaptarea la formatul online a festivalului duce la schimbarea calendarului și a modului de desfășurare a comunicării între participanți și juriu, după cum urmează:

Perioada de înscriere a producțiilor concurente se prelungește până la data de 15 mai 2020, iar comunicarea rezultatelor preselecţiei va avea loc la data de 31 mai 2020. În perioada 1 – 24 iunie 2020, producțiile selecționate se vor afla pe site-urile Teatrului Național Radiofonic www.eteatru.ro și www.grandprixnova.ro la dispoziția participanților a juriului și a tuturor iubitorilor de teatru radiofonic. Obișnuitele discuții în plen cu participanții și juriul, de la finalul fiecărei zile de audiție, vor fi concentrate la încheierea perioadei de audiție individuale online cu patru zile de dezbateri prin video-conferință cu juriul și participanții, separat pentru fiecare categorie în parte (25-28 iunie). În 29 iunie juriul va decide câștigătorii, iar ultima zi a festivalului e dedicată anunțării online a palmaresului.

18
/01
/22

„Cartea orașelor”, a doua antologie publicată în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, atrage atenția asupra unui element important al oricărei proze, spațiul.

18
/01
/22

Autorul bestsellerului „Sub un cer sângeriu” revine în colecția Fiction Connection a Editurii Trei cu o poveste autentică, „Ultima vale verde”, al cărei fir străbate mai multe țări, printre care și România, și în care măiestria condeiului se ia la întrecere cu flerul jurnalistului.

17
/01
/22

Ziarul Metropolis vă recomandă „Pauza de bine“, un podcast despre life design, despre cum să îți creezi o viață care îți vine ca turnată. "Îmi place să spun că Pauza de Bine e locul în care te invit să te întâlnești cu tine, dacă ești pregătit să trăiești o viață mai conștientă, aliniată cu valorile tale" - Cristina Oțel.

16
/01
/22

În prima lună a noului an, la Reactor se discută din perspectivă feminină într-o serie de evenimente având ca numitor comun creatoarele de teatru din România.

16
/01
/22

Era noaptea de 16 mai 1980, la Mogoşoaia. Marin Preda avea 57 de ani şi tocmai publicase cartea vieţii lui, „Cel mai iubit dintre pământeni”.

13
/01
/22

Dacă pentru mulți dintre noi sfârșitul anului trecut a stat, din punct de vedere cinematografic, sub semnul lungmetrajului lui Sorrentino, „È stata la mano di Dio”, începutul lui 2022 ne-a pus în fața unui alt film italian – „Trei etaje” / „Tre piani”, semnat de Nanni Moretti.

13
/01
/22

Inclus în topul New York Times al celor mai bune 10 cărți ale anului trecut, Intimități, cel de-al patrulea roman al scriitoarei americane Katie Kitamura, a atras atenția celor mai importante publicații din Statele Unite și a primit aprecieri din partea unor cititori „de calibru greu”.

13
/01
/22

Începând cu 13 ianuarie, orașele Iași, Bacău și Galați vor continua să găzduiască seria de concerte „Pepiniera”, susținută prin programul Comisiei Europene - Music Moves Europe. Prin intermediul proiectului, organizatorii își propun să susțină artiștii cu potențial și să-i ajute să-și extindă baza de fani la nivel național. Accesul este liber la toate concertele, în limita locurilor disponibile.

13
/01
/22

De ce este important Bitcoin pentru societatea contemporană și care sunt principiile pe care s-au bazat creatorul rămas în continuare anonim și comunitatea care contribuie la menținerea siguranței rețelei și a valorii acestei monede? Sunt câteva dintre lucrurile despre care vor discuta o parte dintre autorii bestsellerului internațional Bitcoin. Libertatea, finanțe, viitor la întâlnirea online&live de joi, 13 ianuarie, de la ora 19.30. 

13
/01
/22

Unul dintre cei mai apreciați dirijori români – CRISTIAN MANDEAL – și un concert în care „vedeta” serii va fi HARPA, instrumentul ce naște o sonoritate atât de specială și de plăcută, sunt „ingredientele” evenimentului prezentat miercuri, 19 ianuarie 2022 (de la 19.00) de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, la Sala Radio.