Horaţiu Mălăele, Marcel Iureș și George Mihăiță. Trei magnifici ai scenei românești, la Stagiunea Vedetelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-marcel-iures-si-george-mihaita-trei-magnifici-ai-scenei-romanesti-la-stagiunea-vedetelor/

Sub genericul ”3M”, cei trei magnifici, Horaţiu Mălăele, Marcel Iureş şi George Mihaiţă, deschid a 25-a stagiune Artmedia cu un spectacol memorabil, dezvăluindu-ne, cu farmecul care-i caracterizează, mistere ale scenei şi ale vieţii. Spectacolul, regizat de Geta Medinschi, va avea loc la Timişoara, în sala Filarmonicii Banatul, luni, 10 octombrie 2016, de la ora 19.00

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2016

Fundația Culturala Artmedia, un brand al Timişoarei teatrale, celebrează 25 de ani: o longevitate întru totul admirabilă, care se măsoară în peste 150 de spectacole, adevărate repere ale istoriei artistice postdecembriste în urbe şi mai mult de 100 de cafenele artistice cu celebrităţi ale scenei româneşti.

Spectacole precum Danaidele, Azilul de noapte, Dom Juan în regia lui Silviu Purcărete, Creatorul de teatrul, Romeo şi Julieta, Regele Lear în producţia Teatrului Globe din Londra sunt evenimente tezaurizate de memoria publicului îndrăgostit de teatru.

Artmedia a fost  și rămâne pentru mulți timișoreni șansa întâlnirii cu marile nume ale scenei românești: Ștefan Iordache, Mircea Albulescu, Radu Beligan, Marin Moraru, Valeria Seciu, Maia Morgenstern, Tamara Buciuceanu, Mitică Popescu, Leopoldina Bălănuță și mulți, mulți alții.

Foto: Horaţiu Mălăele, Marcel Iureș și George Mihăiță – facebook

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.