Horațiu Mălăele și Ion Caramitru, în „Dineu cu proști”
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-si-ion-caramitru-in-dineu-cu-prosti/

“Dineu cu proşti”, unul dintre cele mai savuroase spectacole din repertoriul teatral contemporan, cu Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, va reveni cu două reprezentaţii, pe 29 şi 30 iunie, la Teatrul Tineretului din Bucureşti (Palatul Naţional al Copiilor).

Un articol de Liliana Matei|12 Iunie 2015

“Dineu cu proşti” va încheia actuala stagiune de la Teatrul Tineretului şi, datorită interesului crescut al publicului, această comedie care îi are în prim plan pe Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, va fi jucată în două seri consecutive, pe 29 şi 30 iunie, anunță Mediafax.

Spectacolul “Dineu cu proşti” se remarcă atât prin distribuţie, cât şi prin subiectul veşnic actual şi personajele ce îşi găsesc corespondenţă în orice structură socială. Ceea ce creează deliciul acestei piese este confruntarea între cinismul celor care cred că reprezintă miezul societăţii şi oamenii simpli, retraşi, inteligenţi, dar timizi, care se trezesc puşi în faţa unor situaţii limită.

Chiar sub bagheta regizorală a lui Ion Caramitru, un personaj pe care îl caracterizează autosuficienţa primeşte replica de la un erou de o naivitate copleşitoare, spre deliciul publicului.

Distribuţia spectacolului este întregită de Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuculică, Teodora Mareş, Dorin Andone, Tomi Cristin şi Alexandru Georgescu.

INFO

Biletele pentru cele două reprezentaţii ale spectacolului au fost puse deja în vânzare la casa de bilete Startickets de la Palatul Copiilor şi online, pe www.startickets.ro şi www. bilete.ro.

17
/10
/19

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

Page 1 of 83312345...102030...Last »