Hotii de frumusete in premiera mondiala
https://www.ziarulmetropolis.ro/hotii-de-frumusete-in-premiera-mondiala/

Pentru prima data in lume se realizeaza un spectacol de teatru dupa HOTII DE FRUMUSETE, romanul celebrului scriitor francez Pascal Bruckner.   Spectacolul va avea doua reprezentatii, in prezenta autorului: 25 si 26 ianuarie, ora 20 la Teatrul Evreiesc de Stat. Distributia: FLORIN ZAMFIRESCU, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Stefana Samfira, Radu Micu, Ionut Niculae. Dramatizarea […]

Un articol de |15 ianuarie 2013

Pentru prima data in lume se realizeaza un spectacol de teatru dupa

HOTII DE FRUMUSETE, romanul celebrului scriitor francez Pascal Bruckner.

 

Spectacolul va avea doua reprezentatii, in prezenta autorului:

25 si 26 ianuarie, ora 20 la Teatrul Evreiesc de Stat.

Distributia: FLORIN ZAMFIRESCU, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Stefana Samfira, Radu Micu, Ionut Niculae.

Dramatizarea si regia artistica: CHRIS SIMION

Scenografia: Adina Mastalier

Echipa filmare videoproiectie: Regie: Liviu Craciun; Operator: Dragos Hanciu; Sunet/montaj: Diana Radulescu, Alexandra Furdui. Asistent locatie: Robert Braga.

Miscare scenica: Irina Strungareanu. Asistent regie: Silvia Dumitrache

Suport tehnic & grafica video: 360 Revolution

 

O productie Fundatia Compania de Teatru D’AYA.

 

In fiecare dintre noi exista un hot de frumusete. Si in fiecare dintre noi exista un moment in care acest hot isi da cagula jos si se intreaba: “Cand incepi sa te nasti cu adevarat? Exista tinerete vesnica? Ce inseamna prietenia si tradarea? Furand frumusetea altei persoane reusesti sa fii fericit? Poti sa iubesti pe cineva cu adevarat?”

La 20 de ani frumusetea este o evidenta, la 50 o recompensa , la 70 un miracol. Frumuseţea îi dă unei fiinţe omeneşti statutul unei opere de artă, dar un fleac o poate transforma pe regina de ieri, intr-o zdreanta.

Povestea hotilor de frumusete este povestea faptelor noastre, a fricilor, a frustrarilor, povestea a ceea ce simtim, a ceea ce  intelegem.

 

HOTII DE FRUMUSETE este recunoscut ca fiind cel mai important text literar al lui Pascal Bruckner, desi celebritatea si-a asigurat-o prin “Luni de fiere”, carte dupa care binecunoscutul regizor Roman Polanski a realizat filmul “Luna amara” distins in 1992 cu Premiul Oscar.

 

01
/08
/17

Anul 2017, anul metamorfozelor Festivalului Internațional de Teatru „Miturile cetății”, coincide cu anul în care se împlinesc 2000 mii de ani de la moartea poetului Ovidiu. Început cu un an în urmă, festivalul continuă periplu prin mitologiile clasice, ajungând în acest an la douăzeci de trupe invitate și artiști care au performat în șase spații de joc, timp de nouă zile, în perioada 19 – 27 iunie.

31
/07
/17

Luna august este ultima șansă de a participa la Școlile de Vară organizate de Fundația Calea Victoriei anul acesta! Este o perioadă intensă, o petrecere culturală în orașul tău, când te poți bucura de cursuri de Stil, Desen, Storytelling, Fotografie, Meditație, Scriere Creativă și multe altele!

31
/07
/17

Personalităţi ale culturii, artelor şi sportului, jurnalişti şi activişti civici vor fi prezenţi la Alexandria între 07 şi 13 august 2017, ca invitaţi ai celei de-a 12-a ediţii a festivalului IDEO IDEIS. Echipa Funky Citizens (Elena Calistru, Cosmin Pojoranu şi Ovidiu Vanghele), jurnalista Elena Stancu şi fotograful Cosmin Bumbuţ (Teleleu), pictorul Roman Tolici şi fotbalistul Bogdan Stelea vor anima Seara povestitorilor, în cea mai plină zi a festivalului, sâmbătă, 12 august 2017 (începând cu ora 19:00).

30
/07
/17

Astăzi a încetat din viață artista Marina Scupra, potrivit unui anunț publicat de Mirabela Dauer pe pagina sa oficială de Facebook. ''Marina Scupra s-a stins ..., cuvintele sunt de prisos ... Dumnezeu să te primească de-a dreapta lui... Condoleanțe familiei...'', a scris și Ovidiu Komornyik pe aceeași rețea de socializare.

30
/07
/17

Unul dintre momentele de culminație și excelență artistică devenite tradiție la Festivalul „Vara Magică” o constituie prezența pianistului Valentin Gheorghiu în cadrul concertelor desfășurate sub genericul Dialogul generațiilor. Miercuri, 2 august, de la ora 19.30 pe scena Ateneului Român alături de Valentin Gheorghiu se vor afla soția acestuia, Roxana Gheorghiu – pian și fiica lui, Valentina Gheorghiu – pian, dar și o altă celebră celebră familie de muzicieni români, Marin Cazacu – violoncel, Ștefan Cazacu – violoncel și Iulia Adriana Cazacu – vioară.

30
/07
/17

CRONICĂ DE FILM La concurență cu al „Al doilea joc” (2014) al lui Corneliu Porumboiu, „Țara moartă”, noul film al lui Radu Jude, este probabil cel mai radical și anti-spectacular documentar românesc post-2000. O operă cinematografică ambițioasă formal și polemică prin subiect.

28
/07
/17

Editura Nemira ii invită pe cinefili la o nouă ediție Movie night by the book, miercuri, 2 august, de la ora 21.00, dedicată lui Charlie Chaplin: seara începe cu o discuție despre Viața mea, autobiografia regizorului și continuă cu proiecția filmul Modern Times. 

28
/07
/17

Safari, cel mai recent documentar al regizorului austriac Ulrich Seidl, va intra în cinematografe pe data de 11 august. Filmul a avut premiera la festivalul de Film de la Veneția, iar regizorul a fost prezent în România la proiecțiile filmului de la Cluj, în cadrul TIFF.

28
/07
/17

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă, la Fabrica de Cultură, în zilele de 4 și 5 august, de la orele 19:00, două reprezentații ale spectacolului „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, cu ocazia întâlnirii anuale a sașilor, estimată, de către organizatori, a fi cea mai mare de după 1989.

27
/07
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Tristan Tzara (Samuel Rosenstock, 1896-1963), născut la Moinești și mort la Paris, a avut o existență fabuloasă, parcă meteorică prin dâra de neașteptat, fulgurantă, lăsată pe firmamentul Europei culturale.